Tohle jsem tady chtěl založit už dávno, akorát jsem si nebyl jistý nakolik by se to uchytilo...
Nyní vidím, že už je tady dostatek "pacientů", kteří k letadlům a létání mají poměrně blízko, tak proč tomu tady také nedat prostor - alespoň se budeme i bavit o něčem jiném jak o covidu
Takže téma je otevřeno tak máte prostor - chlubte se, ptejte se, sdílejte zážitky, fotky i videa
Jo to je dobrý nápad na téma, já jsem před lety po bouračce na mašině musel přestal skákat (závratě) a to jsem zrovna chtěl začít s moto PG. Od té doby jsem si už zase knipl v pár letadlech i větroni podržel tak by to možná šlo. Pokukuji občas po nějakém ,,dostupném" polétání než budu uplně starej tak třeba chytnu inspiraci
Moc pěkné snímky
Máme tady na letišti: https://aeroklub-usti-nad-labem.cz/
místo vyčleněné pro létání s modely a tak v přestávkách pozorujeme provoz a už také ledacos viděli.
ttoommaasseekk píše: 30 říj 2020 19:36
Tak budu první, kdo dá příspěvek.
Až se budete ptát, ne, není to fotomontáž.
To že jako policie nafasovala Albatrosy ? a tohle je náborovej leták ?
_________________ za chvíli bude, už je : Volvo s80 2,9
za chvíli také bylo, tak ne zůstává semnou :Volvo 850 TDi
bylo: Renault Safrane 2,2
bylo: Opel Kadet 1,4
bylo: Škoda 120 LS
bylo: Škoda 100 L www.royaleliquid.cz
no mě by se spíš líbil ten snímek po průletu, jak je sfouk
Ano Albatros je zepředu neslyšitelnej Jednou jsem tak čekal na dráze na start, když se najednou proti mně tak v 5m nad dráhou začaly přibližovat dvě světla, koukám co to sakra... a za pár vteřin to nade mnou prohulil ok-jet Kolega z aeroklubu dostal od manželky vyhlídkový let.
njn, smůla že náš tehdejší ministr obrany prohlásil že Alcy jsou víc nebezpečný svým pilotům než nepříteli. Tím poslal spoustu práce zapálených lidí do kytek. a vlastně celou firmu. . Tak si říkám že poslal do kytek všechny firmy, a je neskutečný a pro mě naprosto nepochopitelný že furt funguje.
To jsem nečekal, že se na volvoklubu najde spoustu příznivců létání
Já létám na TL-Sting 2000, které nevlastním ale půjčuji si ho (majitel letadla má mimochodem také Volvo)
Jinak jsem fanda Red Bull Air Race, dokud ho nezařízli
Se Stingem jsem párkrát letěl a na pilotáž je to příjemné letadlo
Co mě ale na těchto letadlech štve, je jejich avionika, resp. provedení... Ve dvou jsem měnil odpovídač (za novější s S-Modem) a vždy když jsem viděl, jak je už z výroby udělaná "dráteničina", tak za to bych někomu zpřerážel ruce...
Podle zkušenějších pilotů je Sting náročnější na přistání než ostatní letadla stejné kategorie. Ale nemohu srovnávat, já se na něm naučil a na něm také létám - jiné letadlo jsem zatím nepilotoval.
Tak zrovna u toho 'našeho' byl nedávno také nějaký problém v elektrice kolem odpovídače. Tak to co píšeš odpovídá
peter cz píše: 30 říj 2020 22:37
Ano Albatros je zepředu neslyšitelnej Jednou jsem tak čekal na dráze na start, když se najednou proti mně tak v 5m nad dráhou začaly přibližovat dvě světla, koukám co to sakra... a za pár vteřin to nade mnou prohulil ok-jet Kolega z aeroklubu dostal od manželky vyhlídkový let.
PetrHP píše: 02 lis 2020 17:55
Podle zkušenějších pilotů je Sting náročnější na přistání než ostatní letadla stejné kategorie. Ale nemohu srovnávat, já se na něm naučil a na něm také létám - jiné letadlo jsem zatím nepilotoval.
Tak zrovna u toho 'našeho' byl nedávno také nějaký problém v elektrice kolem odpovídače. Tak to co píšeš odpovídá
Avionikou se živím už opravdu hoodně let, prošli mi rukama stovky letadel, od ULL až po opravdu velká letadla a vrtulníky. A za ty roky jsem už docela averzní na všelijaké zbastleniny...
Bohužel spousta lidí (a bohužel i firem) si neuvědomuje (nebo nechce uvědomit), že i toto má nějaká svá pravidla a předpisy které se musí dodržovat, zrovna tak jako i používání materiálu, součástek a postupů k tomu určených.
Ale abych tady jenom tak blbě neplkal, nedávno se mi dostal do rukou tento krásný kousek - Pilatus PC-6