Tak je to doma... 13 let čekání se vyplatilo
Vládní limuzína DDR z východního Berlína zakoupená kousek od Lipska.
Po laku, renovaci brzd, novou nádrží vč. pump... Najeto poctivých 135000 km. Posledních 20 let stálo v garáži.
jojo píše: 03 srp 2020 10:26
nuda... to mám taky...
A jak si daleko? Že by tě peklo ještě předehnal
a masto JOJO
Peklo gratulace k krasnemu TE ja by som asi radsej v nom aj spaval lebo uz vieme s begim kde byvas a mozno ho rano nenajdes tam kde si ho odparkoval
_________________ 06/2011 XC70 D5+POLESTAR AWD -ELECTRIC SILVER 01/1981 244GL B19A M45 - SOLID WINE RED
EX: 10/2003 S80 AWD B5254T2 - CRYSTAL GREEN PEARL11/2003 S80 2,5T AWD - DARK BLUE PEARL (NAUTIC) 11/1994 850 sedan 2,4i+LPG - ONYX GREEN METALLIC02/2002 S60 2,4i - MAYA GOLD METALLIC
Jinak jsem zjistil že se jedná o jeden z dvaceti 264TE určených pro nejvyšší představitele vlády DDR. Sám Honecker tehdy prý k dopravě užíval prodloužený Citroen CX Pallas, ale foto jasně ukazuje, že volvem jezdil taky.
RME14T (1).jpg
Které konkrétní ministerstvo vůz vlastnilo nevím. Minulý majitel mi psal, že se neví, jestli tyto vozy používal vždy jeden člověk, nebo byly k dispozici komukoli z vlády ,když prostě bylo potřeba.
Vládní výbavu, (jako telefon, vysílačku, ledničku, počítám, že asi i modrý maják) si bohužel soudruzi v NDR nechali už v roce 1990, kdy šlo auto do soukromých rukou.
Kdo chtěl nějaké fotky tak zde něco z dneška. Auto mám řekněme hotové (co Jojo... ). Chybí mu pravá kapsa dveří a žerď na vlajku - oboje nesehnatelné, na obojím se poooomalu pracuje. Dnes jsem se konečně i svezl. A bombaaaa. Už se těším, na jaře udělám testaci a STK a hurá pro papíry. Teď na zimu to nemá cenu. Je Korona nuda, tak jsem to alespoň vysál a naleštil...
xSam píše: 23 říj 2020 08:40
S tim bych chtel parkovat v centru Prahy:-)
Samozrejme moc pekny.
Soudruzi s tím běžně parkovali v centru Berlina, tak co by ne v Praze
Delam si srandu, ja bych asi taky nebyl nadšený parkovat to někde v centru Prahy, ale je to taky o zvyku...