Riešim momentálne vibrace za voľnobehu na 2,4D bez DPF. Vibrácie sú cca do 1000 RPM, potom ide motor hladko. Divné je že niekedy sú silnejšie a niekedy ich skoro vôbec necítiť. Nieje to len subjektívny pocit zmeny, krásne je to vidieť na trasení svetiel

Štarty sú neni vyslovene zdĺhavé ale myslím si, že sú dlhšie viac ako je zdravé :/ alebo som len rozmazlený z mojej atmo rotačky

Silembloky sú komplet nové, všetko Corteco.
Podtlaky fungujú (odzkúšané cez Vidu), citeľná zmena k horšiemu po vypnutí. Meraný prepad na vstrekovačoch je Ok. Medzi jednotlivými válcami sú malé rozdiely a všetky sú podľa Vidy v norme (40ml/min). Ja som sa dostal tesne pod 40ml za 3 minúty. Zmerané korekce cez Vidu ale to mi moc nepomohlo pretože sú tam hodnoty, ktoré sa tu na fóru opakujú celkom často

Čo ma však zaujalo je chyba v ECM - low rail pressure. Môže táto chyba značiť tečucí vstrekovač ? alebo vadný senzor tlaku, čerpadlo ? mám pocit že hodnoty tlaku v raili rastú celkom pekne, čo sa mi však už nezdá sú výkyvy tlaku a otáčok viz dole...
Mali by ste niekto doporučenie čo ešte skontrolovať, čo by mohlo spôsobovať hrubý (a občas menej hrubý) voľnobeh motoru ? Stále podozrievam vstreky, ale radšej sa spýtam než sa vrhem do rozobratia a repasu 5tich vstrekov

Napadla ma napr voľnobežka altíku zle uložený motor v uložení ...
Ale to nevysvetluje občasné zmiernenie vibracií..
P.S. sorry, viem že témat na vibrace CR dieslov je tu hafo, ale všade sa to vyriešilo buď výmenou uloženia alebo zistením metódou prepadov

Dík za rady:)