Výměna rádia HU-850 - zapojení, ovládání z volantu

Vše kolem audia a car Hifi, videa DVD, navigace, telefonů, ipodů a ostatní komunikace
Pravidla fóra
Upozornění
V této sekci se ponejvíce objevují odkazy na nelegální soft.
Postihy
Při prvním prohřešku napomenutí.
Při druhém zablokování účtu na jeden měsíc.
Při třetím trvalá blokace.
Tak nás k tomu nenuťte. Admini
  • Autor
  • Zpráva
Offline
Příspěvků ve vlákně: 2
Příspěvky: 13
Registrován: 3 roky 10 měsíců
Bydliště: Ústí nad Labem
Vůz: XC70 D5 136kW [2006]

#1 Výměna rádia HU-850 - zapojení, ovládání z volantu

Příspěvek od Beban »

Zdravím, pořídil jsem manželce na rozježdění XC70 2006 (naše první Volvo) s rádiem HU-850, které bych potřeboval vyměnit nejlépe za nějaké 2DIN s Androidem, kvůli handsfree a možnosti přehrávání MP4/AAC z USB. Určitě to tu ve fóru je, ale i když jsem zkoušel hledat, úspěch jsem moc neměl. Proto se omlouvám, pokud otravuji s už vyřešenými problémy ;-)

1) Zkoušel jsem googlit obrázky a pinouty rádia. Vzadu je zelený konektor, který přivádí napájení, informaci o rychlosti a především CANbus. Dvojice kulatých konektorů slouží jako výstup na zesilovač a vstup CD changeru? Znamená to, že HU-850 má vždy externí zesilovač (protože nemá jiné výstupy)? Kde ho v autě najdu?

2) Rád bych zachoval ovládání z volantu. Na jiném autě jsem kdysi používal adaptér překládající signály aftermarket rádiu. na XC70 jsem našel značky Autoleads (kterou už právě znám z minula), Connects2 nebo Axxess. Má s nimi někdo zkušenost prosím? Chápu správně, že zelený konektor se napojí do adaptéru a jeho výstup (3,5 mm jack do remote control portu nového rádia)? Zná někdo konkrétní model? Jen Autoleads CP2-VO53 se prodává bez konektoru, bylo by tedy třeba ho napinovat do toho stávajícího. Ostatní podle mě ve variantě pro HU-850 (CANbus?) neexistují, protože vždy mají zelený i šedý konektor, který je na jiných Volvo rádiích z té doby.

3) Jakou a kde koupit ISO redukci z nového rádia (většinou RCA výstup na zesilovač) především na kulatý konektor asi k zesilovači?

4) Kam se dá snadno umístit USB kabel ze zadního USB portu rádia? Protáhne se třeba snadno do přihrádky před spolujezdcem?

5) Hraje z originálního rádia i středový reproduktor (u navigace na palubce)? Výstup na konektoru zesilovače pro něj je. Jak zapojit ten?

6) Doporučíte nějakou pěknou záslepku (plast kolem rádia) do černého interiéru, která slušně vypadá (povrch není výrazně jiný než plasty v autě).

Moc díky!

Offline
Příspěvků ve vlákně: 2
Příspěvky: 13
Registrován: 3 roky 10 měsíců
Bydliště: Ústí nad Labem
Vůz: XC70 D5 136kW [2006]

#2 Výměna rádia HU-850 - zapojení, ovládání z volantu

Příspěvek od Beban »

Hmm, asi si odpovím sám. Dál jsem pátral a vypátral, že odstraněním rádia přijdu o pípání parkovacích senzorů. To se sice dá obnovit CAN-PDC interfacem s repráčkem, ale ten zase funguje jen na zadní senzory. O senzory nechci připravit nejen manželku, ale když s tím pojedu, tak po pravdě při šířce průjezdu do dvora 205 cm ani sebe. O ceně nemluvě. Asi zkusím GROM nebo náhradu telefonu od D5T5.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „Audio, video, navigace, telefony a ostatní komunikace“