už nějaký čas (přes rok) po potýkám s problémy s chladící kapalinou.
Začalo to problíkáváním Nízké hladiny kapaliny při jízdě a doplňováním kapaliny cca co měsíc 0,2-0,3l
Byla to ta nejhoší varianta - CO v kapalině, po sundání hlavy, propálený blok za vložkou válce
Motor komplet vyměněn za úplně nový
Pozitivum: nový motor nežere olej

Nicméně jsem i po výměně, asi jednou za 3 měsíce stejně musel dolít tak 0,2l chladící kapaliny (když nepočítám zavzdušněný systém po věměně motoru a 100km najetých)
Na další servisce mě bylo řečeno, že takový malý únik byl způsobený spatným dotaženým spony hadice kdesi.
Já se radoval, protože jsem autu přestával už věřit
No a po 2 měsících opět malý únik chladicí kapaliny(opět známá hláška a zase při odšroubování víka hladina vystoupla a e expanzky se dostal natlakovaný vzduch) a zkusmo při cca 30sec jízdě na plných výkon začala stoupat i teplota motor nad normal (po zpomalení se vrátila do správně polohy)
Venku je 5stupnu a topeni při jízdě spíš netopilo, při rychlejší jízdě snad už vůbec
Slyšel jsem snad i nějaké bublání vody
Četl jsem tady, že by to mohlo být těsnění. Ale u nového motoru s nájezdem 15tis km
Auto skončí opět v servisu, jen mě zajímalo jestli je to nějaké normální jev u Volv, protože mám opravdu chut vozidlo po opravě prodat a pořidit si znovu němce