Pseudonáhodné vibrace V70

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Werscajk
Vůz: V70 T6 2008, V70 T5 2002

Příspěvek od Werscajk »

Kolegové, naleštěte své koule, moje už je vyleštěná a jsem v koncích.

Zábava s V70 2002 pokračuje. Zdá se, že bude na servise každé dva týdny. :o Po tekoucím řízení a prasklé brzdové hadičce máme na autě nový symptom. Auto docela slušně vibruje v rychlostech mezi 90 -100 km/h. Jenže to nedělá pořád, jen někdy. Stačí zpomalit (např. na 80) nebo zrychlit (např. na 110) nad daný interval rychlosti a pak se do něj zase vrátit a je klid. A dlouho, třeba 300km. K vibracím dochází i v situaci, kdy se jede třeba 100 a vymete se nějká nerovnost, jako je díra, distanční prah na mostě, atd. Pak pomůže buď opustit vibrující interval nebo vymést jinou nerovnost a je klid.

Na autě jsem nic vyloženě špatně nenašel. Abych taky našel, když za poslední rok do podvozku nateklo přes 55 tisíc kaček na repasu přední i zadní nápravy. Snad jediný, co se neměnilo jsou přední tlumiče, protože byli a jsou OK. Jinak je vše nový. Jediná abnormalita, kterou jsem našel je chybějící závažíčko na kole. A tam mám takovou zkušenost, že blbě vyvážený kola vibrují pořád, ne jen někdy. Jsem bez nápadu. Může to dělat vůle v kloubech na poloosách? Ty sice nelupou, ale jsou původní z výroby a už mají vůle.

Díky za věštby. :)

volvoperformance
Vůz: Volvo

Příspěvek od volvoperformance »

Vnitřní klouby poloosy.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“