Volvo 850 R
Jedná se o italské Rko, tedy klasický B5204T, rok výroby 1996. Z výbavy celkem R standart, kromě šíbru. Koupil jsem ho jako své první Volvo a totálně jsem 850 podlehl. Má celkem dost nedostatků, bude třeba GO motoru, neboť si motor vyloženě pošmakuje na oleji, navíc se z něj ztrácí voda a celkově mi připadá už dost přetaženej. V plánu jsou navíc i nějaké úpravy, větší turbo (zřejmě 19T), větší vstřiky, přemapování jednotky, R svody, větší IC a výfuk. Nejsem si jist jestli bude třeba silnější spojka. Navíc bych se rád vrhl i do podvozku. Až tohle bude hotové, tak je v plánu kosmetika a interier, který sice není úplně nejhorší, ale jsou tam místa, které prostě nevypadají dobře... Nicméně ač je toho sakra hodně, tak jsem se zapřísáhl, že ji dám dohromady, neboť jsem si ji moc oblíbil a stojí mi to za to

Volvo 940
Má druhá krabice. 940 mě téže moc uchvátila a tak mi to nedalo a nedávno si ji pořídil. Jedná se D24TIC, M46, rok výroby 1993. Z výbavy - látkové sedačky, přední sesle vyhřívané, klimatizace, nezávislé topení.
Koupil jsem si ji spíš jako daily. Je to krásné pohodlné ježdění i přesto že podvozek už není v nijak skvělém stavu. Jinak je celkem zachovalá, nijak kriticky nerezne, lak je poměrně zachovalý, krom pár místeček. Momentálně dělám nové žhavení, čekám repasované vstřiky (celkem porod je dostat ven

Původně jsem je chtěl ukázat až ve stavu, kdy na nich bude vidět nějaká práce, ale říkal jsem si, že takto aspoň najdu mnoho inspirace a třeba i nějakou tu radu. Za případne nápady budu rád, časem dodám vícero fotek a snad i nějaký postup