Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
_________________ EV-NIRO; HONDAAfricaTwin 1100 A.S. //
R.I.P.: XC90 2.5T, S-Max 2.2 13 a V70T6 AWD 08 a S60 2.4 01 a 480ES 1.7 Paris ed. 91 a Mini Cooper 1.3 87 a A3 3.2 06 a Honda 900RR Fireblade a Honda 1100XX Blackbird a... Trabant :)
Plány na rok 2020:
Především chci zvládnout opravit stahování oken.
Seřízení střechy a nalepení těsnění na víko střechy.
Rozpěra do kufru.
Dále vyřešit kosmetiku a to jak interiéru, tak exteríéru (lakování haupny a zadního nárazníku, čištění sedaček).
Renovace Nebulů a širší gumy (ještě nevím jestli 225, nebo 235/40)
Pokud proběhne něco dalšího, tak to bude plus.
- rámy na podvozek
- brzdy 320 z Focusu ST
- inverzní sání a všechny hadice v motoru
- intercooler
- chladič
- přídavný chladič automatu
- nerez výfuk včetně downpipe (R svody?)
- chip
Auto musí brzdit.
Cabrio je na velký brzdy ideální. protože tam mám 18" kola a nic menšího nemám v plánu.
Taky na případný podložky je tam místa dost.
Ještě uvažuju nad tím, že se pustím do přestavby na zadní brzdy 330mm z S60R.
Toho bych se nebál, oni ty 4pístkový Bremba brzdí za studena, což je v našich podmínkách 99% jízdy, stejně mizerně jako originální jednopístkový P80 brzdiče.
Ale zas to hezky na autě vypadá, to zas jó
Brzdy z Focusu ST225? Upřímně je lepší hledat z P1 s D5 nebo T5 a nebo s příplatkem pro 2.0D jsou to ty stejné třmeny a nejsou tak drahé, protože to není z ST a to tak dobře nevypadá.
Jsi si jistej, že jsou to stejný brzdy 320mm?
Já bych se vsadil, že je dávali jen na V50 T5 a V40 T5 + ten Focus ST.
Nehledě na to, že ty adaptéry na fotce, jsou na kotouče 336mm z XC90 a brzdiče Brembo z Alfy Romeo.
Je to kabriolet, pochybuju že s tim bude Jiří řezat zatáčky ve 150km/h, těžko se to auto dostane na okruh, kde je příležitost brzdy uvařit.
V normálnim běžnym provozu bude i třemen z R brzdit jako kjáva, tim spíš, když bude na zadní nápravě.
Opticky bude určitě vypadat líp "brembo" design 4 pískovýho třmenu, než ty malý třmínky, co se tam dávaji z výroby.
Jo, ono to stačí, ale pak vidíš káru s R 18 - 20 a vzadu kotouček jak od dětskýho kočárku
a třmínek z Esky, ať žije R design....
_________________ V 70 B5244 T5, AWD, MY 07' HILTON TUNING stage 3 + úpravy
V 70 B5244 S2 2.4L, MY 01' stage 2, LPG
Je to tak.
Závodit s tím nebudu a protože starý brzdy jsou na výměnu, tak to stejně musím řešit a když už všechno měním, tak proč nedat lepší a větší brzdy.
Komplet brzdy s R designem budou vypadat rozhodně líp jak originál, obzvlášť na 18" kolech.
Jak to bude brzdit záleží především na destičkách a tam půjdu nějakou střední cestou, aby to brzdilo i studený.
EBC Yellowstuff, nebo Ferodo DS2500.
Když jsme u těch brzd. Máte někdo zkušenost s kotoučema Rotinger?
na eRku mám vpředu 4písty Brembo aka Porsche 993, vzadu 4písty Brembo aka Volvo P2 S/V70R, 336mm kotouče vepředu i vzadu, pancéřové hadice, kapalina DOT5.1, a že bych byl z brzdného účinku v běžným provozu nějak vodvařenej, to se říct nedá.
Ale jak jsem psal, vypadá to skvěle.
Jo a ještě... každý brzdič má dva odvzušňováky a strojem to naplnit a odvzdušnit moc nejde. Takže po odvzdušnění všech 4 brzd máš pravou nohu jak slon
Basstl: S tím jsem si úplně jistý, že S40/V50/C30/C70 s 320mm brzdy má stejné třmeny jako Focus ST225. Kolik jsem jich udal na fordím fóru, zvlášť pro lidi s Mondeem mk3, kteří chtějí větší brzy, tam Ford dával od 1.8 81kW stejné i v ST220 nebo 2.2TDCi... Stejně jako základní brzdy Z P3 316mm jsou shodné s těmi "lepšími" v S-Maxu, v Mondeu mk4 nebyly vůbec, tam od 1.6 atmosféry po 2.5T byyl pořád jen 300mm
Fíla píše:na eRku mám vpředu 4písty Brembo aka Porsche 993, vzadu 4písty Brembo aka Volvo P2 S/V70R, 336mm kotouče vepředu i vzadu, pancéřové hadice, kapalina DOT5.1, a že bych byl z brzdného účinku v běžným provozu nějak vodvařenej, to se říct nedá.
Ale jak jsem psal, vypadá to skvěle.
Jo a ještě... každý brzdič má dva odvzušňováky a strojem to naplnit a odvzdušnit moc nejde. Takže po odvzdušnění všech 4 brzd máš pravou nohu jak slon
Já to mám v plánu podobně, akorát na erko mám na předek Heico (AP Racing) a na cabrio Brembo z Alfy.
Na zadek dám taky z P2 S/V70R. u cabria ale musím nejdřív vyzkoušet jak to tam vlastně půjde a udělat adaptéry.
Sup píše:Basstl: S tím jsem si úplně jistý, že S40/V50/C30/C70 s 320mm brzdy má stejné třmeny jako Focus ST225. Kolik jsem jich udal na fordím fóru, zvlášť pro lidi s Mondeem mk3, kteří chtějí větší brzy, tam Ford dával od 1.8 81kW stejné i v ST220 nebo 2.2TDCi... Stejně jako základní brzdy Z P3 316mm jsou shodné s těmi "lepšími" v S-Maxu, v Mondeu mk4 nebyly vůbec, tam od 1.6 atmosféry po 2.5T byyl pořád jen 300mm
OK, dobrý vědět.
Já už mám tedy 2 sady doma, ale třeba se to ještě někdy bude hodit.
Ejdou Rotacak píše:Je to kabriolet, pochybuju že s tim bude Jiří řezat zatáčky ve 150km/h, těžko se to auto dostane na okruh, kde je příležitost brzdy uvařit.
V normálnim běžnym provozu bude i třemen z R brzdit jako kjáva, tim spíš, když bude na zadní nápravě.
Opticky bude určitě vypadat líp "brembo" design 4 pískovýho třmenu, než ty malý třmínky, co se tam dávaji z výroby.
Jo, ono to stačí, ale pak vidíš káru s R 18 - 20 a vzadu kotouček jak od dětskýho kočárku
a třmínek z Esky, ať žije R design....
No klidně pochybuj, ja budu mit v kabru 320-400HP a okruh semtam taky bude
Moje 320 mm třmeny jsou původem z P1 (C30,C70II,S40II,V50), mají na sobě nápis Volvo a nápis ATE a dávaly se standardně do motorizací D5 a T5. Kupoval jsem starší v AVdílech.
Basstl píše:Je to tak.
Závodit s tím nebudu a protože starý brzdy jsou na výměnu, tak to stejně musím řešit a když už všechno měním, tak proč nedat lepší a větší brzdy.
Komplet brzdy s R designem budou vypadat rozhodně líp jak originál, obzvlášť na 18" kolech.
Jak to bude brzdit záleží především na destičkách a tam půjdu nějakou střední cestou, aby to brzdilo i studený.
EBC Yellowstuff, nebo Ferodo DS2500.
Když jsme u těch brzd. Máte někdo zkušenost s kotoučema Rotinger?
Rotingery mám na S60R s obyč brembo destičkama, občas to píská, když je pak proženu, tak zas na čas přestanou
zatím se mi je nepodařilo zkroutit, takže nehází, fakt zahřáté jen mírně, ale trochu to taky přičítám už vyrajbovaným silentblokům v ramenou a čepům..., letos tam půjdou powerflexi
jsou samo hlučnější při silném brždění
přímé srovnání s jinými nemám...
momentálně se na C70 rozhoduje mezi nimi a zimmermanny...