Xc 90 3.2 benzin

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Aleshak
Vůz: V70 II, 2.4 benzin XC 90, 3.2 summum

Xc 90 3.2 benzin

Příspěvek od Aleshak »

Zvažuju koupit Volvo xc 90 3.2 v benzínu, facelift 2008, máte někdo zkušenost na co si dát pozor?
Motory jsou prý docela spolehlivý, převodovka snad taky, spotřebu neřeším.... Děkuji za informace vseho druhu :Yahoo!:

simons93
Vůz: Momentálně žádné

Xc 90 3.2 benzin

Příspěvek od simons93 »

Ahoj, u 3.2 pozor na spotřebu oleje a nepatřičný zvuky ze strany rozvodů. Pan Patočka tady v nějakém vlákně upozorňoval na selhávající ložisko v systému pohonu příslušenství (READ assembly). Taky ještě celkem často teče vakuovka, ale to je prkotina (2300 za sadu těsnění a půl hodinky práce doma). A poslední věc, co si vzpomenu, tak praskající membrána PCV. S trochou šikovnosti jde vyměnit jenom ta membrána za pár korun, pokud se nepovede, tak celý domeček stojí necelé 4k v autorizáku. Vadná membrána se pozná podle pískání na volnoběh. Jinak si myslim, že ten motor je celkem dobrej. Můj má najeto 300k a zatim nic vážného jsem na něm neřešil. Z výše uvedeného pouze tu vakuovku a membránu PCV.

Aleshak

Xc 90 3.2 benzin

Příspěvek od Aleshak »

Díky, tak to jsou maličkosti, které se dají vychytat... Akorát ty zvuky z rozvodů, to může znamenat co? to ložisko na příslušenství? Nebo ještě jiné problémy? Auto ma najeto 170 tis, koupeno v ČR a servis pouze volvo, takže kdyžtak se dá spousty věcí dohledat (snad) :D
Jinak spotřeba oleje se zjistí stejně až po čase, takže s tim nic neudělám.
Ještě nějaké typy?

simons93
Vůz: Momentálně žádné

Xc 90 3.2 benzin

Příspěvek od simons93 »

Kromě toho ložiska se samozřejmě ještě může ozývat nějaká kladka od pohonu příslusenství. Ale to je drobnost. Pokud je ovšem načatý to ložisko, tak je oprava dost drahá a náročná (slyšel jsem 50k+, mě se to naštěstí zatím vyhýbá a snad i nadále bude :D). Když pogooglíš to READ assembly, tak najdeš i schéma kde to je a popis o co jde.

Aleshak

Xc 90 3.2 benzin

Příspěvek od Aleshak »

No slušný.... našel jsem nějaký video a je to dobrej porod :fool:
Ale děkuji za rady, zaměřim se na to, uvidime, díky :good:

hefaistos
Vůz: xc90 2008 3.2

Xc 90 3.2 benzin

Příspěvek od hefaistos »

A hlavne tech 3.2 je jako safranu :)

Wolfram1944
Vůz: 850 xc90

Xc 90 3.2 benzin

Příspěvek od Wolfram1944 »

Ale zase jako tak malo jako Saffronu jich na druhou stranu neni.
XC90 tento motor tak nejak rozumne rozpohybuje. 2-3 v nabidce najakou dobu visi, tak je mozne, ze zase tolik zajemcu touzicich po spotrebe >11 take nebude.
A jinak jo, potvrzuji slova kolegu. Dodal bych, ze po tech ca 10 letech je predepsana vymena kladek a remene prislusenstvi, couplingu pro alternator, nekteri meni i jeho volnobezku. Jinak na tom motoru neni moc co. Rozvody retezem bez predepsaneho intervalu vymeny, totez vodni pumpa. Ta je na spolecne remenici se servocerpadlem, nekteri ji meni preventivne, nekteri cekaji na zvukove projevy nebo netesnost.
V AV dilech mi jeste zminovali lambda sondy - stoji pry 3k a maji tam byt 4. To me zatim nepotkalo.
Takze asi at ma motor dobry zvuk, jede, nehuli, prevodovka at radi hladce a awd at funguje. :)

hefaistos
Vůz: xc90 2008 3.2

Xc 90 3.2 benzin

Příspěvek od hefaistos »

K te vodni pumpe dodam, ze se pri vymene kladek a remene uz oplati vymenit i vodni pumpu, divne je ze to servisni plan neprikazuje. Nechavat ji tam mi neprijde rozumne. Sice ma kovove lopatky, ale lepsi to preventivne vymenit nez to menit az kdyz zacne rachtat lozisko pumpy.

PVC membrana nemusi vzdy piskat, taky lepe menit preventivne. Jinak to odnesou dost pravdepodobne katalyzatory, a ze jich tam je. Jde vymenit jen membrana, ale pri tom taky vymen tesneni krytu.

Prevodovka dostava mensi zahul jako u diesla, ale kdyz se nemeni olej tak katastrofa, ale to u vsech prevodovek. Jo a hladce by radit mela, ale neporovnavej to s napr. novymi 8 kvalty v novsich volvech nebo dsg nebo zf prevodovkama.

Jinak v cajku, motor zbytek auta prezije. Muj ma tlaky jako novy motor, ale samozrejme dostaval radnou peci :)

Aleshak

Xc 90 3.2 benzin

Příspěvek od Aleshak »

Tak díky všem za info, auto jsem koupil zvuky z toho nelezou, takže udělám preventivně věci ohledně udržby a budu doufat, že bude XC sloužit :jaj:
DÍKY

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“