Caute,
nie som prilis skuseny ohladne Volva tak mam jednu otazku ohladne XC60 prvej generacie po facelifte.
Neviem sa nikde na nete dopatrat ako je to s xenonovymi svetlometmi ohladne funkcie natacania do zakrut + adaptivne dialkove. Tieto dve funkcie boli standard s xenonovymi svetlami alebo iba za priplatok a dali sa kupit kazda funkcia zvlast resp. dohromady alebo iba "obycajne" bez tychto dvoch systemov? Dakujem za pripadne odpovede.
Harry píše:Nevím jak to bylo, ale adaptivní dálky standart nebyly určitě. Mám natáčecí a je to super věc.
Chcem tiez natacacie lebo je to fakt super vec ked clovek vcas vidi co sa v zatacke deje a rovnako super su aj adaptivne dialkove ked sa nemusim zaujimat o rucne prepinanie.
Akurat sa neviem nikde dopatrat ci priplatkove xenony resp. bi-xenony boli standardne uz aj s natacacimi alebo ne.
Ked pozeram rozne zahranicne inzertne weby tak vsade to maju oznacene inak resp. niekde to predajcovia chybne vyplnia, alebo zabudnu
Pokud vím tak naopak -> pokud máš xenon, tak je automaticky natáčecí. Respektive ještě jsem neviděl verzi, kde by byl xenon a nebyl natáčecí. I na mojí starší (2009) je xenon a rovnou natáčecí
SuGi píše:Pokud vím tak naopak -> pokud máš xenon, tak je automaticky natáčecí. Respektive ještě jsem neviděl verzi, kde by byl xenon a nebyl natáčecí. I na mojí starší (2009) je xenon a rovnou natáčecí
no ja som z toho jelen ked si napr. na mobile.de zaskrtnem xenony tak mi vyhodi 260 aut, ked zaskrtnem natacacie tak 225 aut, ked obidve moznosti tak 208 aut
natacacie mas len ak mas na stredovej konzole tlacidlo na vypinanie natacania. robili sa aj bez natacania. a adaptivne dialkove sa nedavalo vobec do volva v tychto rokoch
_________________ XC60 D4 VEA AT8 Summum MY15 Mobil
EX S60 D3 AT6 Summum MY12 Ravenol
XC60 D3 VEA AT8 Dynamic MY17 Castrol - mamka
EX S60 2,4i Premium MY04 Mobil
Adaptivní světla se do XC60 dávaly imho po faceliftu - moje 2016 je má.
MY13 podle ceníku - před facelift = Driver Alert System - systém kontroly pozornosti vodiča a varovania pri vybočení z pruhu vr. systému detekcie dopravných značiek a automatického prepínanie diaľkových svetiel
MY14, MY15 a dál podle ceníku - po facelift = podle Driver Alert System - systém kontroly pozornosti řidiče a varování při vybočení z pruhu vč. systému detekce dopravních značek a aut. přepínání dálkových světel II. generace s funkcí aktiv. vystínění vozidel vpředu a LED přisvětlení pro zatáčení (pouze pro aktivní dual-xenonové světlomety), upozornění na nebezpečí kolize.
Arkaz píše:natacacie mas len ak mas na stredovej konzole tlacidlo na vypinanie natacania. robili sa aj bez natacania. a adaptivne dialkove sa nedavalo vobec do volva v tychto rokoch
Tlačítko na vypínání je jen u toho starého interiéru (kolem 2009), když pak jsou tlačítka do obdélníku uprostřed, tak to už tam nebývá a je to v počítači, ne?
Tak som dostal odpoved z Volva v Dejvicich ze "pokial je vozidlo vybavene xenonmi tak su vzdy s natacanim" a "pokial je naviac vo vybave aktivny tempomat, u 99% aut su naviac svetla adaptivne".
Tak snad to plati nielen u bi-xenonov ale aj klasickych xenonov
Arkaz píše:natacacie mas len ak mas na stredovej konzole tlacidlo na vypinanie natacania. robili sa aj bez natacania. a adaptivne dialkove sa nedavalo vobec do volva v tychto rokoch
Já mám ještě starou středovou konzolu, mám natáčecí xenony a vypnutí natáčení je v menu.
Danssano píše:Tak som dostal odpoved z Volva v Dejvicich ze "pokial je vozidlo vybavene xenonmi tak su vzdy s natacanim" a "pokial je naviac vo vybave aktivny tempomat, u 99% aut su naviac svetla adaptivne".
Tak snad to plati nielen u bi-xenonov ale aj klasickych xenonov
Na XC60 byly jen bi-xenony, ne? S tím že k nim do dálky svítí i halogenka.