nějaký čas přemýšlím o úpravách Kárensona. To auto mi přirostlo k srdci, baví mne a rád bych aby mne bavilo dál.
Zakládám toto téma zatím za účelem zisku alespoň základního přehledu o možnostech a relevantnosti případného upgradu na "malé Rko".

Trocha historie:
koupeno v T6R s najetými cca 180 kkm, se serviskou. Auto má druhý motor páč předchozí majitel prý trhnul vanu

Jo Rko v manuálu stálo na prodej hned vedle, ale já chtěl AT a pak tam jsou ty nivomaty... Dnes bych se možná rozhodnul jinak, ale tehdy jsem to bral jako "nějaké auto s rozumným motorem" ... které mne ovšem dostalo.
Stav:
Nájezd 220kkm.
Na autě je FMIC od Snabbu + Simons (no vlastně BSR sport flow, ehm) a má to ARD stage 2 soft. To se událo v nějakých 200kkm.
Při této výměně preventivně udělán průplach AT s opakováním po cca 3000km. Ne že bych musel, chtěl jsem.
Za nějakých 15 kkm co zhruba za rok najedem průběžně doleju celkem 1,5 litru Mobil1 5w-40. Tím průběžně mám na mysli že si hlídám měrku a nečekám až se rozsvítí kontrolka.

Teď budu měnit škrtící klapku páč si o to říká.
Jinak chce jen "spotřební" servis.
Co byl kárenson na brzdě, tak zjištěné hodnosty jsou okolo 180kw, což je v souladu s očekáváním a beru to jako další ukazatel že železo je v cajku.
Teoretický plán úprav:
3"dp + kat - ať dokompletuju ten tok
brzdy (asi Rkový?) - když to pojede, musí to být i čím ubrzdit
vstřiky tlaky trubky hadice turbo podvozek - tady sem mimo mísu a moc informací jsem od nikoho nedostal
AT - tady mne performance repas nemine pokud nechci sbírat ozubený kolečka po silnici
Údajně 300 HP by mělo být bezpečně dosažitelných.
Zatím opravdu v teoretické rovně. Možná tu 3"dp s katem, ale mám pocit že už teď je to pro AT v hraničním stavu, kdy AT by dlouhodobě víc neunesla?
Některé projekty zde zveřejněné jsem pročítal. U sebe jsem vycházel z faktu že "skelet" a některé další věci jsou vlastně shodné s Rkem, tak by prostor pro úpravy být měl, když se "slabší" části vymění.
Rko kupovat nechci, jsem asi cíťa ale tenhle Volvík je prostě můj. (Leda by Rko bylo poface summum s AT

Máte s tímto někdo zkušenosti, poradite, či odradíte?
Jo a je asi jasný, že já to dělat nebudu. Musím to k někomu dát.

Dík.