Tak jsem si ve středu udělala výlet na úřad k přepisu.
Vejdu tam, na křesílkách sedí asi 3 lidé, tak si tak říkám: "Super, to nebude na dlouho."
Přijdu ke stojanu s formuláři a náhodně si jeden z nich vyberu, oni stejně všechny vypadají stejně (ten správný se jmenuje "změna vlastníka nebo provozovatele vozidla"), a jak jsem později zjistila, paní za okýnkem to stejně nečetla, šlo ji jen asi o 5 podpisů. A nechám si vyjet pořadové číslo, tam jsem si byla jistější, poněvadž monitor byl osahaný pouze na jednom místě. Vyjelo mi krásných 99. Sednu si k jednomu ze stolečků, vytáhnu krásnou červenou propisku od ženy bývalého majitele a začnu vyplňovat. Hned asi 3 kolonka bylo rodné číslo majitele, moje nervozita opět vzrostla, poněvadž jsem ho samozřejmě nevěděla, vysloveně jsem se těšila, až se paní na mě zamračí se slovy: "Jo vy nemáte evidenčku? Vy máte chybu v TP a ještě nevíte rodné číslo majitele?! A VEN!!"
Tak si tam tam sedím a čekám na to správné číslo. Úřednicím to jde opravdu rychle. Jeden pán, tam šel přede mnou asi 5krát, později jsem zjistila, že je majitelem nějakého autobazaru - to nejspíše vše vysvětluje. "Cink" a konečně 99, zvednu se a jdu k překážce č. 3. Za okýnkem stála hnědovlasá slečna podobného vzrůstu jako já.
"Koupila jsem auto a potřebuju ho přepsat, ale mám několik problémů", pravila jsem.
"A jeje, co je za problém?", zamyšleně se na mě podívala.
Popíšu a ukážu ji všechny problémy, hlavně ten v TP.
"Jo, to je naše chyba, to nebude problém opravit, jen se musím jít poradit za kolegou", oddychla jsem si a předala jsem paní všechno co jsem měla. Čekala jsem u přepážky dobrých deset minut, decentně jsem se nudila, tak jsem nudou šťourala prstem do všeho okolo, ale naštěstí jsem nic nerozbila. Paní přilítla jako velká voda s omluvou, že se s kolegou zahleděli na fotky z technických kontrol a nemohli se vynadívat

.
Opatrně se mě zeptala, zda počítám s eko daní 5000 kč. Na 5000 jsem byla připravená, při 10 000 bych decentně vrčela. Podepsala jsem vše potřebné.
"Posaďte se, vypíšu tedy nový TP i s opravami, co můžeme opravit a pak si Vás zase zavolám." Tak si tam sedím, všichni čekající už zmizeli, úřednice pomalu už odcházeli domu, dokonce vypnuli i tu informační tabuli na pořadová čísla, a já stále čekám - přeci se nevzdám! Konečně slyším paní.
Upocená paní po dlouhém vypisování mi s úsměvem podává doklady a loučí se se mnou. Bohužel katalyzátor tam zůstal zapsaný a motor je uveden jako B230FS a ne B230G. Ale což, po 2 hodinách na úřadě, auto je moje! Teď už jen vymyslet správné jméno.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.