To je tak krasny auto..
A kdyz uz se s nim nechlubim v Susici, tak aspon trochu tady..
IMG_20160604_180444.jpg
Na aute je hotova zase spousta prace. Jednak mi praskla expanzka, tak uz je tam nova.
V dubnu nebylo do ceho pichnout, tak jsem jel ke kapustnakovi pro nivomaty. Vybrali jsme z jeho zasob zanovni. Jsem za ne dost rad. Obzvlast ve vice lidech je zmena dost patrna.
Malem bylo za hodinku vymeneno, ale ukroutil se sroub co je navareny na naprave a drzi nivomat. Necekane jsme tak mohli s kapustnakem stravit cely vecer. Romantika ve dvou. Vsechna cest, kapustnak dvakrat meril a jednou rezal a tak to dobre vymyslel, ze se nam podarilo vymenit samotnou jednu napravnici, aniz by se sahalo na lanka, trubky a tak dal. Takze nakonec vcelku pohoda. V noci jsem prasil okresky na Chrudimsku, hubu od ucha k uchu. Pripadalo mi, ze mam jiny auto. Zadek mel hlavu. Do te doby se jen tak vozil a tahal za predkem.
Nejak nas to sblizilo, tak jsem tyden na to jel ke kapustnakovi pro novy LP blatnik. Muj byl orezly od nejakych sramu, co utrpel Volvous jeste v Nemecku. Je trochu poskrabany, ale nerezne. Porad mi ale zbyva striknout dvere, ktere kvetou taky.
Postupne jsem sbiral material a sily na vymenu konzole drzici palubovky a prechod na automatickou klimu. Ve volnych chvilich jsem aspon vycistil sani a vymenil tesneni, ktere asi nebylo uplne ok, protoze z nej trochu tekl olej.
V pulce kvetna jsem nakoupil posledni dily na automatickou klimu. Udelalo se hezky, znovu jsem natahl monterky. Ukoly jsem mel tri. Jednak jsem chtel vymenit tu hlavni konzoli, co drzi celou palubovku. Kdyz jsem auto koupil, drzela na jednom drzaku, ktery se mi podarilo taky utrhnout. Narychlo jsem to polozil na molitan a pritahl lankama, aby necestovala. Nakonec tohle provizorium vydrzelo dva roky provozu. Zadruhy jsem chtel zkusit vymenit manualni klimu za automatiku, inspirovan z-d-e-n-o-u. Zatreti udelat neco s odrazejici se horni deskou palubky v celnim skle. A za ctvrte az za desate spoustu dalsich drobnosti, co me stvaly a daly se dobre udelat s rozdelanym autem.
Vsechno slo pryc, na novou konzoli jsem postupne vsechno navesil a vsechny spoje jsem polepoval tesnenim pripadne paskou, aby nikdy nic nevrzalo. Fotky nemam. Pouzivam telefon jako lampicku, kdyz delam neco na aute, a asi jsem ho nejak zalehl, nebo na nej pustil kladivko nebo co. Praskl displej. Prisel jsem o fotky, ktere jsem chtel pouzit pri zpetnem sestavovani. Hlavne jsem ale byl smutny, ze jsem prisel o lampicku.
IMG_20160605_085852-1000.jpg
Vysledek:
Konzole drzi a je krasna. Splichnul jsem ji matnou cernou, protoze byla ze svetleho introse.
Automaticka klima zlobila, dneska jsem tam definitivne nainstaloval manual a asi na to na nejakou dobu kaslu. Vice zde
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=54&t=55238
Horni palubovka se odrazi. Min, ale odrazi. Jedine reseni je asi cerny neleskly hadr.
Skore 1:2.
IMG_20160514_104053-1000.jpg
IMG_20160605_125917-1000.jpg
IMG_20160605_125951-1000.jpg
IMG_20160605_130010-1000.jpg
Nevrzajici palubovka je super vec. Kdyz jsem se jel poprvy projet, mel jsem pocit, ze je auto kompaktnejsi a ze se nerozpada. Neco jako kdyz clovek vymeni spatny veci na naprave a najednou cely auto drzi u sebe, nic nemlati, vsechno vykreje.. Pocit k nezaplaceni:) Znovu hubu od ucha k uchu:)
Dalsi drobnosti, co se svezly..
Z telefonu jsem volal jednou pred tremi lety. Od te doby jenom obcas pipnul, aby upoutal moji pozornost. Ted uz se nesnazi.
IMG_20160527_211624-1000.jpg
Z devitky jsem okoukal chytre reseni. V papundeklu, co je u noh ridice a spolujezdce je na lampicku vyriznuta drazka, takze jde vydelat, aniz by se vycvakavala z kontaktu. Coz me vzdycky stvalo. Ale chapu, ze ne vsichni tam lezou nedeli co nedeli. Ja to kazdopadne ocenil.
IMG_20160604_113545-1000.jpg
IMG_20160604_113555-1000.jpg
Taky jsem predelal spotrebice na zasuvkach. Pod radiem mam ted navic schovanou zasuvku na dobijeni navigace. V zadnim panelu u zapalovace jsem upgradoval usbcko na napajeni mobilu. Mam usb primo v tom panelu. To je dost dobra vec, ted jsem to jeste lip vyresil. Co jeste chci udelat, zabudovat pod loketku do toho kastliku nekam voltmetr. Nebude na ocich, ale kdyz budu mit zajem, snadno muzu zkontrolovat baterku.
A dneska jsem mel superden. Jednak jsem changnul klimu zpatky na manual, takze uz mi do xichtu permanentne nefici horkej vzduch. Spravil jsem papundekly spolujezdce a ridice, ktery padaly na nohy. Nytovaci kleste - muj nejlepsi kamarad.
IMG_20160604_114710-1000.jpg
IMG_20160604_121148-1000.jpg
Vymenil jsem vyvevu za necvakajici. Dlouho jsem se vymeny obaval, hlavne spodniho sroubu. Opet se ale potvrdilo, ze neni spatny mit totez naradi vickrat. Trochu jsem si zaspinil ruce, tak jsem rovnou vymenil olej, at se nemusim myt dvakrat.
A za odmenu jsem prezul na letni (konecne!). Auto ted mesic spis stalo nez jezdilo, mel jsem ho furt rozkopany, tak me kola moc netrapily. A tak kdyz ted vidim, jak jsou krasny.. Parada.
Na zaver rucni myti.
Dela mi radost.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.