resk181 píše:Fakt smekám, tolik super práce takhle na ulici

Ďakujem...
Miskoboss píše:Igor ses vazne borec, servis by byl dobrej napad, jen najit zakazniky, co jdou po kvalite!!,
asi jsem to prehlidnul, ale dokazes odhadnou cas pripravy a cas skutecne realizace?
kdyz to nakonec vsechno funguje, neni treba litovat zadne hodiny

Ďakujem aj tebe...
S tým servisom to nebolo celkom myslené vážne. V dnešnej dobe opráv systémom výmeny dielov pokus-omyl, kedy chce mať každý všetko rýchlo a lacno by som sa svojim prístupom k práci asi neuživil. Alebo neviem, kde by som našiel zákazníka, ktorý by to chcel odo mňa a nie rýchlo a lacno od servisu. Myslím tým, že ak by som bol odkázaný len na príjem z opráv áut a mal by som mesačné náklady za prevádzku. To len ak by som bol zaistený nejak inak a servis by som mal ako koníček, alebo by som mal vlastné, ničím nezaťažené priestory a nebol pod finančným tlakom, mohol by som sa na to dať a možno by som našiel pár zákazníkov, ktorí by dokázali oceniť iný prístup k práci, čistú robotu, nezafúľané auto, neodfláknuté veci a že by som im niečo robil tak, ako by to robím pre seba a zväčša s radosťou, pre dobrý pocit.
Ku kúreniu:
Myslím si, že nedokážem ten čas odhadnúť. Okolo 1. mája som tu začal so zbieraním informácií, potom mi pár ľudí odtiaľto poradilo a dali nejaké odporúčania či vlastné skúsenosti. Potom som začal so zberom informácií od ľudí, čo robia s kúreniami denne a štúdiom informácií z internetu. Na základe všetkého som sa nakoniec rozhodol nedávať do auta starý Ardic a integrovať ho do konfigurácie auta ale urobiť to s Webastom ako novou, samostatnou inštaláciou. To trvalo asi dva týždne, kedy som sa tomu venoval denne ale neviem napísať koľko hodín spolu. Nasledovalo zháňanie HW kúrenia a všetkého potrebného. To trvalo asi týždeň aj niečo. 21. mája som už mal temer všetko a 24. mája som začal pracovať na aute. Robil som na tom temer dva týždne a temer každý deň ale tiež neviem povedať počet hodín za každý deň. Celkovo teda od nápadu až po realizáciu asi 5 týždňov. Mohol som si to, samozrejme, aj dať niekomu namontovať a mať to za deň, či dva hotové ale z toho by nebolo také potešenie. Naviac si nemyslím, že keby to montovali profíci, ktorí to robia denne, že by to bolo namontované lepšie, alebo že keby niekto videl moje riešenie a moju montáž, že by mohol povedať, že to profíci, ktorí to robia denne, nemontovali. V niektorých ohľadoch si myslím, že to prevedenie je lepšie.