ok2ucx píše:Dovoz z US je technicky zcela možný, ale vzhledem k těmto "nevýhodám":
- nevíš, co kupuješ
- velmi dlouho čekáš (tuším, že řádově hodně týdnů)
- ten příplatek za všechny převozy, cla, DPH, homologace a pak ještě "de-amerikanizace" konfigurace auta stojí majlant - myslím, že to bude více než 100tKč
se to asi moc nevyplatí, hlavně u takové standardní konfekce, jakou S80 V8 je. Ty ceny v US nejsou nijak závratně dobré, anebo takové "levné" auto bude mizerná vybydlenina. Snad jedině, že by ti takové auto přenechal nějaký štědrý strýček, co se o auto staral a jezdil s ním jen v neděli do kostela. Pak dovézt podobný klenot asi dává smysl. Jinak ne.
S80 V8 je na trhu dost, tedy hlavně je srovnání třeba s XC70III T6 2014+ tak včera jsem hledal - v NL 0 kusů, v DE 1 kus. V ČR 1 kus. Auto z Polska či Pobaltí ani zadarmo.
/PL
To je téměř přesné....Toho jsem se obával, ale dovolím si dát to co mě hlodalo tady odkazem:
http://www.carsforsale.com -> tak jednu V8 pod 10 tis. jsem tam našel a shodou okolností v Sev.Karolíně kde žije mé manželky velká kamarádka (svědkyně)

Něco najezdila je rodilá Američanka s českými kořeny...Ta by to mohla protáhnout

Oproti tomu v Polsku snad kole 420 tis.Kč...Nesmysl :-/
Ta homologace a počeštění by si zrovna ty mohl dát...A nebo si to nechat v mílích a tvrdit policajtům,že tu padesátku jsem na tachometru fakt měl a že jejich radar blbě měří

Subjektivně bych jezdil podle tachometru