Mara83 píše:Zdravim, shanim auto ................Diky za nazory
Tod2 píše:oba italové, tzn. bez bufíku, bez vyhřívání sedaček, v zimě v tom zmrzneš
Vyhřívání a bufík nemusí být zase až taková tragedie. Záleží na okolnostech. S výjimkou posledních dvou roků jsem tyto radovánky 40 let na autě postrádal a přežil jsem to. Je fakt, že teď je to lepší, ale šlo s tím žít. Možná taky proto, že auto mám v garáži, v zimě nelezu do auta v kraťasech a triku a Jižní Morava je skoro jako severní Itálie.
Jiná věc jsou investice do budoucího auta. To se tu probírá stále.
Stačí trochu polistovat. Asi neexistuje patnáctiletý auto:
Bez investic. Jenom sednout a jezdit. Vždycky je dobrý mít alespoň "dvacítku" v rezervě. Záleží (jako u toho vyhřívání) na nátuře, ale koupit auto a nenechat ho řádně proklepat a nevyměnit všechny náplně, hraničí s hazardérstvím. I když se žádná závada nenajde, tak se blížíš té "dvacítce". Další investice jsou o "pocitu". To bych chtěl, to bych radějii zrepasoval, to by se mi líbilo, to taky a rázem seš na sto tisících.
Narazit v bazaru na "stočenku" není nic mimořádného, spíš je to pravidlo.
Auta se kterýma jezdila starší paní jednou týdně po dálnici 200 km na návštěvu vnoučat jsou už prodaná jinde. Je potřeba dívat se na celkové viditelné opotřebení. Na to neviditelné někoho, kdo pozná, když něco "vrže", klepe, neřadí a pod.