již nějakou domu řeším výměnu všech tlumičů vč. pružin. Na autě S60 T5, 191 kW rv. 2005 model 2006 mám sportovní podvozek ještě z výroby s Nivomaty na zadní nápravě. Řeším to díky tomu, že tlumiče v rámci zimního a letního provozu se jinak chovají. V zimě je auto jak žebřiňák, v létě je to docela v pohodě, i když už se to taky ozývá.

Procházel jsem NET a našel jsem na své auto pár firem s kompletními podvozkovými sety, např. KONI, BC Racing, Bilstein atd. Mé požadavky jsou, že bych rád zachoval sportovní charakter, standardní výška i snížení cca o 30 mm by mi nevadilo. Narazil jsem na jednu věc, že KONI sport vč. pružin jen na přední nápravu dělají tlumiče jako patrunu bez úchytu. Jen tento systém výměny na autě nemám a různě podomácku upravovat tlumič nehodlám. Některé sety jsou docela sofistikované na nastavení a to zase nejsem takový automobilový nadšenec co bude různě nastavovat.
Ještě jedna informace auto má vyměněny silentbloky na ramenou, stabilizační tyče, kosti a silentbloky na motoru. Jinak taky jsem poptal autorizovaný servis, ta částka i vč, 25% je dost děsivá.
Za cenu komplet setu od např. BC Racing mám pouze jen Nivomaty na zadek. Rád bych získal co nejvíce informací z reálné výměny. Co jsem zatím zjistil je, že Nivomaty se dají vyměnit za standardní tlumiče, ale je třeba vyměnit pružiny, uložení - misku v karosérii a vlastní tlumič.
Moje otázka je, jestli někdo tuto změnu již provedl, co všechno se měnilo v rámci auta, co jste kupovali za tlumiče a pružiny ? Řešil někdo i snížení auta ?
Předem dík
David
Jinak jsem to tady na fóru procházel a moc informací co bych potřeboval jsem nenašel