kuclb píše:ok2ucx píše:STK, ME, registrační prohlídku a nakonec i značky vyřídíš klidně i za jeden den (resp. za 24h). Aspoň u nás na východě to tak jde.
V zásadě stačí jen dojet na ME+STK, zbytek je pouze papírování a to už pak může auto stát na dvorku, nepotřebuješ nikam jezdit.
Ráno na ME/STK, za hodinu dostanu ten registrační dokument (při opisu dat z DE papírů nebývají problémy). Před obědem tohle zaneseš na MÚ, no dobře - druhý den kráčíš s českýma RZ pod paží domů.
Informace o tom, že žluté stačí, jsem sice osobně na webu MDČR už nedohledal, ale drtivá většina lidí (do CZ) vozí auta na žlutých. ÚAMK tuhle informaci někde uvádí. Máš totiž úředně vydané doklady z DE (to byl dříve ten problém se žlutýma - údaje sis dříve mohl načmárat rukou sám, dala se takto vozit i auta vůbec neregistrovaná v DE, to dnes pochopitelně nejde) a platné pojištění. Co více potřebuješ? PČR ví co má dělat, nikdo v poslední době nereportoval nějaké problémy.
Sice jsem na jaře vezl Mazdu také na červených, ale ne proto, že bych chtěl, ale proto že, pojišťovák+značkař (Schilder) byl neoblomný a do CZ mi žluté nechtěl dát - to bylo někde v Saarbrückenu (zřejmě s tím - tak daleko od hranic - neměli tolik zkušeností). A moje totální neznalost němčiny mi neumožnila s nimi nijak diskutovat (a anglicky se asi moc nechtělo zase jim)...
Ale pokud potřebuješ na převoz vynaložit neúčelně více peněz, prosím - proti gustu...
Pošlu ti do SZ číslo mého účtu a můžeš mi poslat libovolnou částku (třeba rozdíl mezi cenou červené a žluté)![]()
P.
SZ jsem od Tebe nedostal a to jsem cekal dlouho. No nic...![]()
Meli bychom jet nekam pry 40 - 50 km od hranic, jeste nevim kam, tak snad zlute by mohly byt ok. Dnes me napadlo, ze ve ctvrtek uz bude zimni sezona, takze zimni pneu nutne
No to je drbacek, to znamy ani nevi, jeste vetsi technicky antitalent, nez ja