Ahoj,
nejezdíte někdo s S60 (přinejhorším V70II) na pneu R16 215/55 (je jedno jestli letní či zimní)?
Zajímalo by mě jak to vypadá, nejlépe foto (jestli to už nebudou moc ,,balóny,,) a případně vaše zkušenosti.
Běžný rozměr je 205/55, ale chtěl bych těch 215 vyzkoušet.
Díky
Já vím, že to bude nula, nula, nic, ale zajímalo mě jestli tento rozměr vůbec někdo používá.
Máš to jako letní nebo zimní?
Nějaký znatelnější rozdíl oproti R17?
Nebude zas taková banalita je to prostě rozměr pro S80-ku, Když jse před víc jak deseti lety koupil V70-ku měl jsem tento rozměr na zimních plecháčích co byli k autu ale dle disku jsem usoudil že právě mohli být z S80-ky disky byli 7-16, ET49 a s pneu 215 55 16 trochu deřeli v rejdu a jelikož na nich byli Alpin3 tak jsem se s nima trápil snad osum let. Zadej si rozměr do nějakého počítadla obvodu pneu a uvidíš na čem jsi a hlavně pneu 215 bude o kus dražší !
Nosound89 píše:Já vím, že to bude nula, nula, nic, ale zajímalo mě jestli tento rozměr vůbec někdo používá.
Mámje jako zimni i letní. Ja jsem spíš na to pohodlí, takže mám raději vyšší profil a víc se mi na autě i líbí. Kdyby to šlo, klidně dám ještě vyšší profil.
S R17 nemůžu srovnávat, protože jsem je neměl na tomhle autě.
_________________ (2013-) S80 D5 120KW, 03', 196tkm, automat, světlá kůže; GALERKA , SPOTŘEBA (2010-2013) Ford Mondeo MKIII, 1,8 TDCi 92KW, 152tkm
(2005-2010) Ford Focus I, 1,8 TDDi 66KW, 126tkm
Nosound89 píše:Já vím, že to bude nula, nula, nic, ale zajímalo mě jestli tento rozměr vůbec někdo používá.
Mámje jako zimni i letní. Ja jsem spíš na to pohodlí, takže mám raději vyšší profil a víc se mi na autě i líbí. Kdyby to šlo, klidně dám ještě vyšší profil.
S R17 nemůžu srovnávat, protože jsem je neměl na tomhle autě.
Taky preferuji komfort před vzhledem a proto řeším ,,vyšší,, profil když mám v TP oboje .
karelvolvo píše:Nebude zas taková banalita je to prostě rozměr pro S80-ku, Když jse před víc jak deseti lety koupil V70-ku měl jsem tento rozměr na zimních plecháčích co byli k autu ale dle disku jsem usoudil že právě mohli být z S80-ky disky byli 7-16, ET49 a s pneu 215 55 16 trochu deřeli v rejdu a jelikož na nich byli Alpin3 tak jsem se s nima trápil snad osum let. Zadej si rozměr do nějakého počítadla obvodu pneu a uvidíš na čem jsi a hlavně pneu 215 bude o kus dražší !
Jj, podívám se jaké jsou rozdíly, ale když to vezmu, že s R17 jezdím na 225/45 a s R18 jsem jezdil na 235/40 tak mi u R16 215 na 7J disku nepřijde velký rozdíl, problém, ale může být v ET 45 vs 49.
Jinak ohledně drhnutí, dorazy mám sjeté a občas mi drhnou i R16 s 205/55.
Musím je vyměnit, ale všichni víme, že to je řešení na půl roku a pak budou drhnout znovu..
215/55 mám na Sobu, takže asi fotku nepotřebuješ že
každopádně na to, že to dnes používá každé druhé auto střední třídy jsou ty pneu drahé jak sviňa. cenově jsou velice blízko 225/45 R17, sám občas zvažuji výměnu, ale zase jsem koupil zánovní sadu za dobré prachy, takže "někdy příště..."
Asi trošku mimo mísu, ale pokud máte zájem o R16 215/55, tak se chci zbavit 5 měsíců jetých Hankook Ventus Prime3. Měl jsem je na Mondeu Mk4, a spokojenost.
_________________ Subaru Outback 2.5i X Special Edition
Stekem píše:Asi trošku mimo mísu, ale pokud máte zájem o R16 215/55, tak se chci zbavit 5 měsíců jetých Hankook Ventus Prime3. Měl jsem je na Mondeu Mk4, a spokojenost.