Jaké pneu na hluboký sníh na V70?

První generace velkých předokolek
  • Autor
  • Zpráva
DavidSvoboda
Vůz: Volvo V 70 Bi-fuel

Příspěvek od DavidSvoboda »

Vím, že téma pneu tady bylo, ale nikde jsem nenašel info přímo pro můj model a požadavky.

Má někdo zkušenosti přímo s těmi Bridgestone Blizzak na V 70ce? Případně jaký tip Blizzak na V 70? Má cenu kupovat ten model pro SUV "DM V 1" nebo mám koupit (pro V 70 doporučený) model LM1?

Chtěl bych nějakou pneu pořádně do sněhu, co by kompenzovala za to, že mám jen předokolku. Vyplatí se investovat do toho blizzaku i (DM V1) pro V70?

Exituje případně levnější alternativa k Blizzak?

Díky!

Hájčus
Moderátor
Vůz: EV - NIRO

Příspěvek od Hájčus »

Ahoj Davide,

proč sis vybral zrovna ty blizaky?

Mít předokolku a řešit tvou situaci, šel bych cestou to nej na předek, tedy Goodyear UltraGrip Performance a na zadek holt něco levnějšího, aby se ti vykompenzovaly finance. (což jsem zase vyrozuměl z tvého "má cenu / vyplatí se investovat" ) ANO vyplatí!! Gumy jsou to jediné co drží tvoje auto a Tebe při životě..
Zvaž to. Janek

z-d-e-n-a
Vůz: V70 2,5T 2008 & V50 2,4i 2005
Participant x 1

Příspěvek od z-d-e-n-a »

Můj jediný poznatek k Blizzakům je že celkem rychle ztvrdnou, pokud je rychle neujezdíš. Tyhle gumy jsem měl na v70 při koupi (2013) a gumy byly z roku 2010 (pokud si to dobře pamatuju). Nepředstavitelně tvrdý gumy! Na zimu úplně k ničemu i přes 6mm vzorek a v létě neujezditelný.
Co se zimáků týče, za mne Nokian. Mám tyhle pneu pětiletý a i teď v těchto podmínkách venku naprosto luxus, pořád měkký.
Co se rozměru tyče - dej tam rozměr dle TP, už jen pro klid v duši
VIDA v Jindřichově Hradci...

DavidSvoboda

Hajcus píše:Ahoj Davide,

proč sis vybral zrovna ty blizaky?

Mít předokolku a řešit tvou situaci, šel bych cestou to nej na předek, tedy Goodyear UltraGrip Performance a na zadek holt něco levnějšího, aby se ti vykompenzovaly finance. (což jsem zase vyrozuměl z tvého "má cenu / vyplatí se investovat" ) ANO vyplatí!! Gumy jsou to jediné co drží tvoje auto a Tebe při životě..
Zvaž to. Janek
Jo to mně napadlo to namixovat, ale nevěděl jsem, jestli je to legální? Takže ano?

Bakly
Vůz: S80 D5 MY2004

Příspěvek od Bakly »

Stejné musí být jen na nápravě
Naposledy upravil(a) Bakly dne 07 led 2017 13:49, celkem upraveno 1 x.

simons93
Vůz: Momentálně žádné

Příspěvek od simons93 »

Já mám dobrou zkušenost s Nokian WR D4 a D3. Zatím vždycky podržely jak na sněhu tak na mokru. Zimní už jiný než Nokiany nekupuju. Do sněhu jsou ještě překvapivě dobrý levný Pneu Vraník, ale zase na mokru a i suchu jsou tragický. (taky osobní zkušenost)

Basstl

Příspěvek od Basstl »

Výbornou zkušenost mám s Michelin Alpin 5. Na sněhu mají podobný vlastnosti jako Nokian D4, ale mám s nima dvojnásobnej nájezd km. Výborný byly i Dunlop WS 4D, ale rychle se sjíždí, což ostatně všechny Dunlopky který jsem vozil (posledních 5 let mám na starosti ve firmě vozovejk park).
V70 2,5 TDI automat, 1999 "pracant", chip 125kW EGR off, cooler Do88 Bylo - V70 T5 176kW automat 1998 "Black", úpravy, chip Profituning 227kW

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

Příspěvek od Romulusw »

Já mám 3. zimu Dunlop SP WINTER SPORT 3D 235/60 R18 a nedám na ně dopustit :good:

DavidSvoboda

a kdybych chtěl hodit dopředu tedy něco opravdu ostřejšího a do zadu dal nějaké all year pneu (abych na leto prehodil jen predni napravu ) , šlo by to? nebude se to chovat moc nepředvídatelně na ledu/sněhu? jaké případně dopředu? nemůžu rovnout dát nějaké offroad/SUV pneu na přední?

Poljot
Vůz: C30 1,6 74kW MY10 ,S60 2,4 135kW MY02

Příspěvek od Poljot »

Jen na vysvětlenou. Glorifikovaný i zatracovaný Vraník má již delší dobu několik dezénů. Tzn. pokud říkáš Vraník, bylo by vhodné doplnit i typ.. (HP4, TS790 a další,,..) Protože oni dělají lepší i horší a je není dobré je házet do jednoho pytle. Navíc mají jako jediní v okolí technologii Green diamond a to je pak na horách a na ledě jiné kafe...

simons93

Příspěvek od simons93 »

Poljot píše:Jen na vysvětlenou. Glorifikovaný i zatracovaný Vraník má již delší dobu několik dezénů. Tzn. pokud říkáš Vraník, bylo by vhodné doplnit i typ.. (HP4, TS790 a další,,..) Protože oni dělají lepší i horší a je není dobré je házet do jednoho pytle. Navíc mají jako jediní v okolí technologii Green diamond a to je pak na horách a na ledě jiné kafe...
Měl jsem je kdysi (cca 5 let zpátky) na Xantii, bohužel si typ už nepamatuju, to jsem měl v původním příspěvku poznamenat :( Dneska už ty konkrétní co jsem měl stejně asi budou nahrazený novějším typem. Takže vlastnosti na mokru/suchu budou dneska asi někde jinde. Určitě se ale dá najít info k aktuálním typům, takže jako alternativa ke známým značkám můžou být na tohle konkrétní využití dost zajímavý. Pohybuju se Liberec a okolí, takže sněhu je v zimě dost a třeba v Jizerkách jsem si všiml, že na nich jezdí dost lidí.

simons93

Příspěvek od simons93 »

DavidSvoboda píše:a kdybych chtěl hodit dopředu tedy něco opravdu ostřejšího a do zadu dal nějaké all year pneu (abych na leto prehodil jen predni napravu ) , šlo by to? nebude se to chovat moc nepředvídatelně na ledu/sněhu? jaké případně dopředu? nemůžu rovnout dát nějaké offroad/SUV pneu na přední?
Já moc příznivcem šetření na zadní nápravě nejsem. Známej to takhle dělal taky až mu jednou ustřelil zadek a ošklivě se vysekal. Obzvlášť u all year bude rozdíl v přilnavosti podle mě hodně velkej.

Basstl

Příspěvek od Basstl »

Taky nejsem příznivcem šetření na zadní nápravě.
Kdysi na Škodě Forman to nebyl problém, ale u těžšího auta hodně ustřeluje zadek v zatáčkách.
Po Formanovi jsem měl jedničkovou Lagunu a tak jako u Formana jsem 1. zimu obul na předek nový zimáky a na zadek bazar. 1. jízda na sněhu v Krušných horách mě vyškolila natolik, že už jsem to nikdy neudělal. :)
Od tý doby obouvám zásadně všechny 4 gumy stejný a pravidelně je přehazuju. Stejně na tom ve výsledku neušetříš, páč se ti předek sjede rychle a zadek zase zastárne.
V70 2,5 TDI automat, 1999 "pracant", chip 125kW EGR off, cooler Do88 Bylo - V70 T5 176kW automat 1998 "Black", úpravy, chip Profituning 227kW

simons93

Příspěvek od simons93 »

Jinak kde s tím vůbec chceš jezdit, že koukáš i po offroad gumách? Ono obvykle stačí jakýkoliv kvalitní zimáky a tam kde nestačí tak stejně většinou neprojedeš spíš kvůli výšce auta. Já jsem tady kolem Ještědu na běžných cestách nikdy neměl problém dokonce ani s RWD bavorákem. Samozřejmě někam k chatě do kopce bych s tím v zimě nevyjel. :D

hajnej
Sponzor fóra
Vůz: V60 T8

Příspěvek od hajnej »

DavidSvoboda píše:Vím, že téma pneu tady bylo, ale nikde jsem nenašel info přímo pro můj model a požadavky.

Má někdo zkušenosti přímo s těmi Bridgestone Blizzak na V 70ce? Případně jaký tip Blizzak na V 70? Má cenu kupovat ten model pro SUV "DM V 1" nebo mám koupit (pro V 70 doporučený) model LM1?

Chtěl bych nějakou pneu pořádně do sněhu, co by kompenzovala za to, že mám jen předokolku. Vyplatí se investovat do toho blizzaku i (DM V1) pro V70?

Exituje případně levnější alternativa k Blizzak?

Díky!
Mohl by ses více rozepsat o tom, v jakém hlubokém sněhu a jak často budou gumy jezdit? Jestli potřebuješ i něco do města nebo vyloženě jen do hor?

DavidSvoboda

Chci to na výlety do hor v zimě. nejlépe abych nemusel nandavat řetězy.. :Yahoo!:

hajnej
Sponzor fóra

Příspěvek od hajnej »

DavidSvoboda píše:Chci to na výlety do hor v zimě. nejlépe abych nemusel nandavat řetězy.. :Yahoo!:
Koupil bych Continentaly, které vyhrávají vsechny testy. Případně Michelin Alpin nebo Nokian WR D4 nevypadaji vubec špatně. Ja mám ve sněhu třeba dobrou zkušenost se Sava Eskimo S3 z těch levnějších.

DavidSvoboda

hajnej píše:
DavidSvoboda píše:Chci to na výlety do hor v zimě. nejlépe abych nemusel nandavat řetězy.. :Yahoo!:
Koupil bych Continentaly, které vyhrávají vsechny testy. Případně Michelin Alpin nebo Nokian WR D4 nevypadaji vubec špatně. Ja mám ve sněhu třeba dobrou zkušenost se Sava Eskimo S3 z těch levnějších.
Jaké Continentaly? Ty Nokiany WR D 4 se mi dost líbí, jen budou v mém rozměru asi trochu drazší.. :(

Thor123
Vůz: Volvo S90 T8 Inscription

Příspěvek od Thor123 »

Ja mám na zimu Continental TS850 a lepší pneu jsem ještě neměl. Nedávno jel bratr za mnou a říkal mi že mi absolutne nemůže stíhat a to má nějaké nové Nokiany. S nadsazkou mohu rict ze jedu tady na Liberecku a Melnicku ted v tom neprotazenem snehu skoro jak na obycejnem mokru.

Bylo: V40II, C70 2,4T Cabrio, C70 2.0T, C70II D5, S80 D5, S80 T6, V40II D2,V70III D5 AWD, S80II D5,XC70II D5, S80II D5 Exe.

ok2ucx
Vůz: V90CC-T6/P*/740/940

Příspěvek od ok2ucx »

Nemůžu si pomoci, ale všechny Nokiany (kromě Hakkapeliitta) je běžná konfekce dobrá tak do města (chtěl jsem si rýpnout - že do Prahy).
Splňují sice legální požadavky na zimní gumy (znáček M+S), ale rozhodně nesplňují požadavky na reálné zimní gumy. Myslím, že tahle značka doluje z marketingu, že severské gumy musí být dobré jen proto, že vedení firmy sedí ve Skandinávii. Kde je design, výroba a testování, to raději ani nezjišťuji.

Než Pirelli Scorpion, to už raději ty Nokiany.
Než Nokiany, to už každá třetí čína je už dnes lepší. Chlapci se snaží.

Jedna z mála značkových gum:
a) která, vyhrává testy bez ohledu na to, kdo je uplácí
b) kterou si chválí uživatelé zleva zprava (už několik let trvale)
je zmíněný Continental TS8xx. Tam bych se nebál.

Anebo ty Hakkapeliitta, příp. Vraníky když už se bavíme o něčem, co má mít skutečný zimní vzorek.

Pavel

P.S. Mimochodem - v návodu k Volvu je uvedeno, že (asi hlavně z důvodu stability, resp. bezpečnosti) mají být lepší gumy (lepší vzorek) na zadní nápravě - a to i u AWD 4x4!
Když nic, tak stejný, ale rozhodně by neměl být horší. S mizernou trakcí na zadní nápravě (ještě umocněnou nezatíženým zadkem - hlavně u kombíků) si takto nevyrovnané auto může koledovat o průšvih (tedy hlavně v limitních případech, o kterých tu hovoříme). Chlapci ze Švédska to tam asi nepíšou jen tak. Oni ví...

Byl tu jeden expert, co šetřil tak, že vpředu měl nové zimáky, vzadu ojetá léta a 4x4 k tomu. Žádná historka (zatím) není, avšak také nebyly žádné zimy. Až letos. Tak uvidíme...
https://D5T5.com https://d5t5.com/helpdesk
Specializovaný Volvo servis - CarDiag.info

DavidSvoboda

Co se týče toho požadavku, chápu to tak, že většina zimních pneu je dnes vyráběna nějakých třeba 97% silnice a pak použití na sněhu. - jak někde píší : použití na "evropské zimy". Tak mě spíš i zajímalo, jestli existuje pneu, která je stavěna třeba vyloženě víc na užití na sněhu, že bych i obětoval nájezd za klid, že nemusím nandavat řetězy, když mám jen předokolku..

Co dát SUV/ offroad pneu?

hajnej
Sponzor fóra

Příspěvek od hajnej »

ok2ucx píše: P.S. Mimochodem - v návodu k Volvu je uvedeno, že (asi hlavně z důvodu stability, resp. bezpečnosti) mají být lepší gumy (lepší vzorek) na zadní nápravě - a to i u AWD 4x4!
Když nic, tak stejný, ale rozhodně by neměl být horší. S mizernou trakcí na zadní nápravě (ještě umocněnou nezatíženým zadkem - hlavně u kombíků) si takto nevyrovnané auto může koledovat o průšvih (tedy hlavně v limitních případech, o kterých tu hovoříme). Chlapci ze Švédska to tam asi nepíšou jen tak. Oni ví...
Mohu potvrdit. Obouval jsem v dávné minulosti na zadku jakési sjeté zimní gumy a byly z toho pěkné hodiny v serpentýně. Naštěstí nic nejelo a ukočíroval jsem to.
Já jsem na zimu koupil nové Dunlopy Wintersport, které jsem vyhodnotil jako rozumný kompromis mezi kvalitou a cenou. Příští gumy ale asi budou ty vychvalované Continentaly.

simons93

Příspěvek od simons93 »

Ty Contíky taky musím zkusit :D jinak třeba Nokiany D3 i D4 a Micheliny Alpin mi přišly +- stejný. Já bych teda kvůli pár výletům na offroad pneu potom běžně jezdit nechtěl, to už radši v nouzi nahodit řetězy. Jinak do sněhu by mohly fungovat ty Hakkapellity nebo Vraníky s pořádným vzorkem. Jestli budeš jezdit jenom po udrživaných silnicích někam do střediska, tak to zvládnou v pohodě (a to asi i každý jiný kvalitní zimáky - viz tady ty Continentaly, Micheliny, Nokiany atd.) Mimo silnici do prudšího kopce myslím předokolce nepomůže ani offroad pneu.
Naposledy upravil(a) simons93 dne 08 led 2017 12:43, celkem upraveno 1 x.

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

DavidSvoboda píše:Co se týče toho požadavku, chápu to tak, že většina zimních pneu je dnes vyráběna nějakých třeba 97% silnice a pak použití na sněhu. - jak někde píší : použití na "evropské zimy". Tak mě spíš i zajímalo, jestli existuje pneu, která je stavěna třeba vyloženě víc na užití na sněhu, že bych i obětoval nájezd za klid, že nemusím nandavat řetězy, když mám jen předokolku..

Co dát SUV/ offroad pneu?
Ano existuje.Používám je několikátou zimu a doporučuji je i všem svým zákazníkům.
Na osobní aute je to PneuVraník HPL4 případně s kamínky GreenDiamond

Na SUV pak PneuVraník ICE Special

hajnej
Sponzor fóra

Příspěvek od hajnej »

Jaký vůbec hledáš rozměr? Něco mě napadlo.

Zpět na „850, S / V70 (-00), C70“