Tak i ja si vam dovolit predstavit par kousku ktere jsem mel a mam. Dlouho jsem se na to chystal.
Moje prvni auto bylo Fiat Punto 1,1 40kw 6ti rychlostni r.v.1998
Mel jsem ho necelych 5 let. Celou dobu jsem celkem intenzivne lil vodu a olej, ale auto drzelo jak cert. Denne v provozu, mestsky provoz, dalnice i po poli jezdilo. Byl to verny spolecnik, kteremu bohuzel umrela vodni pumpa pri odjezdu z Prahy na sjezdu na Strancice. Ve meste jezdilo za 7l asi a na dalnici pri klidne jizde 5l pokud si to dobre vybavuju

09122008239.jpg
Druhe bylo Volvo V40 2,0T 118kw r.v.1998
Auto bylo po prvnim majiteli, pekne, zachovale. Bohuzel jsem ho mel asi rok a pul. Celkem se sypalo. Motor zral 1l oleje na 1000km

Asi to bylo tim, ze predchozi majitel vedel jen kde se lije voda do ostrikovacu, takze nekontroloval olej atd.
Stejne chvilku po koupi jsem objevil V70 a tajne po ni touzil

Na to, ze to bylo kombi tak prostor nic moc. Tehdy jsem jeste potreboval kocarek a to znamenalo, ze kocarek do kufru a mista uz moc nezbylo

Spotreba ve meste byla lehce pres 10 litru. Na dalnici jsem se nejmin dostal na 7,1 a tempomatovych 115km/h.
CIMG0830.JPG
CIMG4412.JPG
CIMG4403.JPG
Soucasne vozidlo je Volvo V70 2,3 T5 176kw r.v.1999 tzv. Sazka
Je to zatim nejlepsi auto co jsem mel. Kupoval jsem ho nadvakrat bo poprve, kdyz jsem pro nej mel do Kromerize jet jsem to pred bankou kde jsem sel vybrat penize otocil a sel domu. Nevim proc se tak stalo nicmene za par dnu jsem uz jel doopravdy a to s celou rodinou tehdy jeste nasi V40 s vadnou skrtici klapkou a sem tam na tri valce

Zpatky uz jsme to svistili v Sazce...Trosku jsem se bal najezdu pres 300 tisic km, ale dneska uz vim, ze najezd nic nemusi znamenat. Ta velikost je super, kufr, posezeni v zadu si lidi vychvalujou...a ten bufik - nejlepsi vec. neni nad to, jak v zime rano prijdu k autu a soused vedle skrabe a ja jen za zvuku duniveho bufiku auto odemknu a jedu
Ve meste mi nejvic palubni pocitac ukazoval spotrebu 11,6 tusim. Na dalnici jsem jeste poradne na spotrebu nejel, ono se to moc neda. To auto zrychluje i od 160km/h

Jestli pocitac ukazuje spravne radsi ani nezkousim, ale tipuju to na 12l. Trosku hodne, ale zatim se to da zvladat. Jakmile se ale auto dostane mimo mesto, neni to vubec takovy zrout. Tipuju to mozna i pod 9l coz neni zle.
IMG_20150504_153523.jpg
IMG_20150504_154103.jpg
Autu pravidelne menim olej co 10 tisic km, koupil XC masku, komplet vyfuk v nerezu od mekkyho...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.