Tak a je to tady, pár lidí mi psalo, že bych mohl taky udělat deníček svého Volvíka, takže nebudu zdržovat a jdeme na to... Na začátek bych řekl asi tolik, že pokud také uvažujete o zakoupení tohoto vozidla, tak by jste měli zvážit to, že pokud s tímto autem potřebujete denně jezdit a nemáte dostatek času, peněz a odvahy se mu často, velmi často věnovat, tak si rovnou můžete zavřít okýnko s jeho inzerátem a škrtnout jej ze seznamu spousty muziky za hubičku

Teď už, ale k mé T6ce, na začátek vás trošku uvedu do děje...

píše se rok 2016, konec jara a mě omrzí mé BMW e36, je to prostě jiná liga... a tak mě napadlo vrátit se ke kořenům a to rovnou k první značce auta, jenž jsem vlastnil (Volvo... komu by nedošlo), a když už se vracet, tak pořádně, tudíž nějaký diesel či 1.6ka nehrozila, jeden z prvních inzerátu, na který jsem narazil, byla právě má osudová T6ka, za (pro mě jako studenta) přijatelnou cenu, navíc ve výbavě a barvě jaká se mi líbíla, tudíž jsem neváhal a prodejce ihned kontaktoval, zároveň už jsem se začal trošku vyptávat na fóru, protože jsem věděl, že jsou zde přece jen zkušenější lidé než jsem já... prodejce byl samozřejmě velmi ochotný co se týče prohlídek apod. věcí a zároveň mě zahrnoval hromadou informací, co a jak bylo děláno a co by se mělo udělat, samozřejmě vzhledem k množství zájemců byla na stejnou věc vždycky jiná legenda, takže mi bylo jasné že polovina budou kecy... samozřejmě to byly kecy úplně všechno

takže ano jde říct, že o většině věcí jsem věděl nebo je tušil, ale problém byl v tom, že auto mě po nasednutí objalo a já se zamiloval, takže jak už asi tušíte, I přes všechny odrazující názory a rady od okolí a zkušených lidí na fóru (byť myšeny v můj prospěch) jsem dal na svůj nevyzrálý, devtenáctiletý rozum...

vysmátý od ucha k uchu jedu domů, převodovka před rozpadem(prý jen hydroměnič), ABS svítilo(prý jen levé přední čidlo), DSTC muselo být vypnuto, jinak chroustalo a přibržďovalo auto(prý... už ani nevím), brzdy půl roku po smrti(prý jen dlouho stály tak je tam kapánek rzi), na autě spzky z BMW, protože T6ka byla v depozitu... no prostě nic nemohlo mou very HIGH náladu jakkoli narušit...

do rána jsem projížděl fóra a pomalu se uváděl do reality, pochopil jsem, že toto bude prasátko, ze kterého už nikdy nic zpátky nedostanu. Nyní mám svou krásku pár dní doma a dnes sem vylil 1,3 litru nadbytečného oleje z převodovky(spousta kovových usazenin) a sundal ty "jen" trošku přirezivělé brzdy, zítra budou doma Bremba. Tohle by bylo pro začátek dost a konec je v nedohlednu, takže bude co číst!

Mimochodem nemáte někdo typ na nějaké slabé místo, mám celý spodek od oleje a vždycky pod autem pár kapek najdu, oblast filtru a vany.

Níže přidám fotku, jak vypadají déle stojící brzdy, které nebyly zas tak dávno měněny a jsou potřeba rozjezdit, škoda jen, že jsem nevyfotil levý kotouč... jako když si ošmyrglujete ruku

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.