Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
Marten píše:Myslím, že jsem to tvoje auto zahlídnul na srazu veteránů v roce 2014 v Holešově.
jj .. to si trefil .. byl jsem tam i loni
_________________ Volvo 850 T5 Estate LW 1994/95, B5204T - galerie Volvo S60 D5 2005
bylo Opel Astra F classic 1.6 made in poland r.v.2000 :'(
bylo Škoda 120 LS Sport 1978 :'( dakos3.wordpress.com
tak nevím kde začít .. jelikož jsem totálně bez nálady a jakkékoli chutě .. ale podělit se musím .. hlavně o radu -> chcete-li mít funkční automobil a opravdu si být jistí tím co na něm je -> nastudujte si veškeré manuály/servisní příručky/rady a udělejte si to vlastníma rukama nebo vyhodíte peníze oknem jako já (a nebylo jich málo)
jelikož jsem se chystal pouze na výměnu kroužků, protože to bylo asi to poslední co tam nebylo uděláno (jsem si myslel) tak jsem sundal hlavu a to jsem asi neměl dělat -> další rada -> chcete-li si opravit auto - připravte si tučnou peněženku nebo se na to raději rovnou vys*erte a zhoďte to ze skály
to že někde jsou šrouby, které tam nemají co dělat, to už jsem si zvyk, ale že tomu někdo dá ještě korunku a když už má některé věci dole nepřekontroluje závity, dá tam zku*rvené měkké šrouby no poli*te mi p*del
to že někdo narve tuny těsnění někam, kde nemá co dělat -> to jako vážně ?
co mě nejvíce zajíma -> a to se do mě klidně pusť te -> to jako že ku*va nefungujou hydroštely a sací ventily mohu vyhodit z okna .. no fakt super
nemluvě o turbu které nemá nalítáno ani z desetiny to co mělo původní a je po něm .. a to si nedělám prdel
_________________ Volvo 850 T5 Estate LW 1994/95, B5204T - galerie Volvo S60 D5 2005
Hele a turbo je v háji jen že pouští olej, nebo má vůle? Mě ne čestvym kousku taky pouštělo až to hezký nebylo, ale stačilo otevřít odvětrání a najednou byl klid.
Ahoj
hele nepanikař ráno moudřejší večera ,něco to bude stát navíc ,ale snad to nebude žádná velká darda akorát to turbo jak píše Tomáš ,mě taky berou málo ,ale berou u mně maj ,ale nárok nevím jak u tebe ,jinak svody klasika dáš jiný z třeba z V70II T5ky, těsnění stejně by si dával nový takže ti zbývaj hydroštely to nevím jestli se rozchoděj když tam vidím ten silikon u těch mazacích otvorů s tím nemám zkušenost zatím jsem měl to štěstí ,že předchozí majitelé se v tom nehrabali a všechny motory co jsem měl rozdělané bez silikonu,třeba někdo napíše co s nimi a ventily seženeš sací nejsou snad tak drahý jako výfukové a dole to napojení olejových hadic taky pěkný ,ale těsnění na to existuje a nebude určitě problem sehnat .
Držím všechny palce při opravách toho auta by byla škoda hodit ze skály .
pro upřesnění .. aby si někteří nemysleli že POWERDIESEL je takový prase jak to vypadá z doložených fotek .. jeho práce nebyla GO motoru -> tmel který je vidět na fotkách není jeho, byl tam už předtím
BYLA NUDA A OXI NEVĚDĚL CO S PRACHAMA, TAK TO CHTĚL ROZEBRAT.
Důvodu bylo hned několik:
Kompresní tlaky 6.1-6.8 Bar spečené pístní kroužky a vyběháné válce (foukání výparu olejovou měrkou - odvětrávání kliky čisté)
Zabetonované hydroštely
sklepané sací ventily
turbo k.o
cvakající spojkové ložisko
prasklé výfukové svody hlavně nedotažené, protože nějaký dobrák utrhl šteft, plus svody obrousil bruskou do bánánu takže ani těsnění mezi hlavou a svodama to neutěsní.
no a pak takový menší drobnosti ložisko v altíku, špatné servočerpadlo, jednotka TRACS.