Tak to su cisla ako z rise snov. Dnes som isiel na tych novych pneu nieco vyse 300km, z toho 200km po dialnici (tempomat 130, nejakych 40km len 110, miestami dokonca 80), ziadne prudke rozbiehanie, atd., zvysok okresky v takych mensich "kolonach" (70-80km/h), ziadne prudke obiehanie (obehol som 2 auta), a prechod cez jedine mesto (Ruzomberok) - priemerka 7.4l podla palubaku; realne o par decilitrov navyse. Pomalsie a "pasivnejsie" to uz neslo. Tak fakt neviem...
Ale este v ramci tych okresiek / "kolon" bola spotreba okolo 6.5 (opat palubak), cize ak by som isiel vylucne po nich, tak by som to vedel dosiahnut, ale s dialnicou si to naozaj neviem predstavit.
Este to moze byt tym, ze to mam chipnute (specificka mapa pre moje auto, vyvijane na brzde), ale myslim, ze rovnake spotreby som mal aj predtym.
Alebo to moze byt naftou; naposledy som tankoval na Olive, sem-tam sa nevyhnem ani Lukoilu a pod., teda netankujem vylucne Shell ci OMV, a uz vobec nie tie premiove paliva (to som skusil len parkrat, spotreba bola podobna).
Kazdopadne dakujem vsetkym, ktori sa zapojili do prehladu, a zavidim vam ultra lahku nohu (dotykate sa vobec toho plynoveho pedalu?

).