chtěl bych se s Vámi podělit o takový malý roadtrip, který jsem absolvoval cca před 2 týdny. Bylo potřeba konečně Volvo trochu projet, a tak jsem se vyrazil podívat do několika alpských podhůří

Start byl v kempu v rakouském Bludenzu, protože to bylo "centrum" jedné úžasné akce - Silvretta Classic (http://www.motor-klassik.de/silvretta-classic-aktuell-3532247.html). První den jsem s účastníky najezdil asi 200km po krásném prostředí Voralberska a měl možnost si užít klasická auta v nádherném alpském prostředí. Těsně před Silvretta Hochalpenstrasse, jsem si vyfotil i dva asi nejvýraznější účastníky Silvretta E-Rally, BMW i8 a Mercedes SLS AMG No a pak už následovala Silvretta Hochalpenstrasse - pěkná, ale ... stojí 15€, vpodstatě celou délku je tam omezení na 60km/h (a už chápu proč - za každou druhou zatáčkou se v silnici promenádovala kráva) a na poslední zatáčkovitou pasáž jsem chytnul autobus. Stejně jako asi dalších 10 účastníků Silvretta Classic, kteří z toho moc šťastní nebyli... Druhý den jsem si se závodníky objel etapu, která vedla přes vrchol Faschinajoch, jenž je cca 1500 metrů nad mořem. Nahoru se šplhalo docela příkrou silničkou a bylo zajímavé pozorovat, jak se s tím kopcem popasují všechna ta klasická auta včetně např. krásného Spartaku. Z Faschinajochu závodnici přejeli přes Furkajoch a Bludenz zpátky do Vandans, kde už byl cíl rally. Poněkud chaotické (přes 150 aut muselo zaparkovat uprostřed malé vesničky), ale příjemné zakončení rally pravidelnosti. Silvretta vám ukáže spousty krásných aut v nádherném prostředí, ale nepočítejte s tím, že se nějak moc povozíte - většinu času jedete v závěsu za někým, nebo přes vesnici kde máte 50km/h limit. Na závodění jsou jiná místa, tohle je na kabriolet, střechu dolů a užívat si panoramat

Kabriolet jsem neměl (zatím je stále in progress