Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
Viník naštěstí znám. Teda oba - nevím komu to bylo přišito. Každopádně jeden jel hezky rychle z kopce (kurýr, zóna 40km/h), druhý šikula vyjížděl z vedlejší a nedal přednost... Protokol je na 3x A4. Zdemolovali totiž 7 aut + dopravní značku. Přežili, nic vážného se jim prý nestalo. Škoda že nepočkali na manželku když se vrátila k autu, mohli mít krásný pohřeb
tyhle atmosféry bohužel vůbec nejsou, v nabídce je jedna a má +100tis KM. V Reichu si ceny taky drží hezky vysoko, což samozřejmě pojišťovna určitě nebude brát v úvahu
bože jak já to auto miloval, natož pak manželka, je to fakt jak úmrtí v rodině
oprava bohužel nebude, páč jsou poškozené nosné části konstrukce, což je jednak velmi drahé a jednak to už má dopad na celkovou tuhost skeletu...
jinak i samotné plechy + světlo + kola + pneu + drobnosti kolem by byly skoro na hraně. Je to 11 let staré auto, pojišťovna neřeší že je to už F/L, že je to pravidelně servisováno, že je tam spousta investic.... Prostě mají svoje tabulky a co nevyplatí, to jim zbyde na bonusy Takže se nechám překvapit s čím přijdou.
nahodím sem pak fotky ale musím je nějak dostat z mobilu do kompu
Povinné ručení je jupi, doufam, že už jezdíš v adekvátním náhradním autě na účet viníka a schovávej všechny úcty musí ti zaplatit veškerou újmu spojenou s nehodou jako uslou mzdu zisk atd!
náhradní auto samozřejmě mám - nejdřív se to řešilo přes nějaký trapný servis, takže jsme dostali olítanou Oktávku, včera konečně převezeno k odborníkům a už se jezdí brejlovcem 9-5 fnaftě fautomatu (asi jediná pozitivní věc).
Mám už dovolenou, takže ušlý zisk není, jen citová újma...
večer jsem obdržel nacenění opravy - použité díly + odhad práce 110tis. Kč. Ale jak píšu, poškozeny jsou už nosné části konstrukce, což už neopraví jen tak někdo, musíš mít technologii a know-how (nebo z toho udělat klasickou skládačku která rezne, vrže, není možné na ní vyladit geometrii a pod.)
Kuko28 píše:náhradní auto samozřejmě mám - nejdřív se to řešilo přes nějaký trapný servis, takže jsme dostali olítanou Oktávku, včera konečně převezeno k odborníkům a už se jezdí brejlovcem 9-5 fnaftě fautomatu (asi jediná pozitivní věc).
Mám už dovolenou, takže ušlý zisk není, jen citová újma...
večer jsem obdržel nacenění opravy - použité díly + odhad práce 110tis. Kč. Ale jak píšu, poškozeny jsou už nosné části konstrukce, což už neopraví jen tak někdo, musíš mít technologii a know-how (nebo z toho udělat klasickou skládačku která rezne, vrže, není možné na ní vyladit geometrii a pod.)
Pokud to bude totálka, nenech se likvidátorem odbýt! Obecnou cenu si urči i ty dle nájezdu, km, výbavy a stáří, a tím mu pak argumentuj, rádi to dávaj na nejnižší částky a argumentují obecnou cenů vozidel, co jsou na tom úplně jinde. A pokud máš faktury za opravy, dodej mu je také. Každopádně se spoj s likvidátorem telefonicky, neřeš to jen přes dopisy. Z jaké to jde pojišťovny?
_________________ Když petr marek neunese pravdu edituje a maže cizí posty. To jest známka lepšího osobního charakteru a demokratického smýšlení dospělého jedince.
Je: Volvo S80 3.2 AWD, 179kw, 2012
je to přes GENERALI, problém je že tyhle atmoféry po F/L prakticky nejsou, budeme se snažit samozřejmě vybojovat co nejlepší cenu, to auto bylo v supr stavu, pravidelně servisované, i opticky velice zachovalé. Taky jsme ho kupovali před 4 lety za cenu nové Fabie... Nedělám si iluze, že pojišťovna to bude hrát na co nejnižší cenu.
Tak to je k pos..ní, nezávidím, tchánovi takhle vorval nějakej ožrala celej bok u půlřoční sx4, to bylo fakt na odstřel Tak ať se ti povede vyřídit pojistku ke spokojenosti.
Naposledy upravil(a) cesnekac dne 25 pro 2015 11:14, celkem upraveno 1 x.
_________________ byl: Saab 9-3 sportsedan, B207R/154kw aut.
par francouzu, nemcu, italu
_________________ Saab 9-3 Aero OG, Saab 9-3 Aero SS, Saab 9-3 Aero NG, Saab 9-5 Troll, Saab 9-3 Aero Cabrio V6, Saab 9000 Business edition, Saab 9-3 Aero OG
tož výkonově by ta černá bestie manželce akorát sedla ale primárně hledáme velké (ideálně kombi), automat, nafta (kvůli vyššímu nájezdu, jinak by mě do toho nikdo nedostal)
zvažují se nějaké 9-5, i starší V70, uvidíme co dostaneme od pojišťovny a jak moc se budeme moci odvázat
bohužel na turbo X nedosáhnu, česnekáč už Aerovku taky prodal...
Ještě k té opravě. Kamarádovi zrušila přítelkyně XC60 nezastavila na stopce a Tranzit ji nabral rovnou na bok promackly slupek i prahy. Nabídli mu totalku 450K od, ale protože má málo najeto a plnou výbavu pravidelný servis trvá na opravě. Což mu v Olomouci ve volvu doporučili a slíbili že to poznat nepujde. Podotýká že kamarád je brutálně extrémní pedant. Oprava bude hrazena z havarijního pojištění což je horší jak z povinného kde se musí uhradit vše a by poškozeny neutrpěl žádnou škodu. Tak se ještě po informuj na sofistikovanou opravu!na té xc budou řezat půl auta a prý to umí. Nevím kde to budou opravovat, ale třeba škodovky se vozí někam do němec když jsou takhle rozbite.
Držím palec ať to dopadne tvou i manželčinou spokojeností!!!
opravit by to samozřejmě šlo, ale jak píšeš, neumí to každý Pepa v garáži s autogenem, musíš mít na to technologii. A ta stojí prachy. Pojišťovna by to samozřejmě neskousla, páč jen výměna plechů + disky + pneu jsou skoro na totálku.
a potřebuji hlavně druhý auto co nejdřív a ne řešit několik týdnů opravu, přepravu auta, shánět díly a prachy...
Ondra prodává podle me moc pěknou V70 v benzinu což je asi pro tebe nežádoucí pac to trochu papá. Jinak ale urcite hodně zajimavej adept.
_________________ Saab 9-3 Aero OG, Saab 9-3 Aero SS, Saab 9-3 Aero NG, Saab 9-5 Troll, Saab 9-3 Aero Cabrio V6, Saab 9000 Business edition, Saab 9-3 Aero OG
prý měl zájem i někdo ze severozápadu, ale je zmlsaný a chybí mu v tom nějaké nepodstatné blbosti jako ovládání v elektrice i u spolujezdce. nevíš kdo by to mohl být?
Jo byl jsem to já, chtěl jsem ale eSko, výbava je pěkná ale ne "Sazka" (na to by mě to možná uvařilo). Pokud někdo hledá pěknou V70 tak tohle auto musí dostat šanci.
a když už tady máme to jaro, tak jsem ho trochu dal do pucu. umyl na co jsem dosáhnul pod kapotou od bordelu ze zimní údržby, umyl a naleštil kastli, pořádně vysál, vytepoval koberečky a naimpregnoval kůži.
jarní servis snad proběhne tento týden, nedávno se odporoučela baterka - byla ještě původní, takže vydržela 12,5!!! roku. prosakovali i nějaké hadice v chladícím okruhu, taky opraveno. Přezuto na zánovní Good Yeary, mám je poprvé, zatím spokojenost.
Zbývá vyřešil nějaké podivné vrzání někde zespoda, na funkci to vlyv nemá, ale mezi písničkami to je slyšet a s..e mě to!