Díky dlouhodobé nemoci jsem trochu změnil náhled na život a začal jsem si po troškách plnit své sny. Jedním z nich byl sen mít "klasické" hranaté Volvo.
Koupil jsem jej od zdejší uživatelky "kajusk" na tento inzerát. Karolína ho měla cca 7 let a denně ho používala.
Je to takový sídlištní otloukánek a myslím, že si ve svém věku (21 let) zaslouží menší ozdravnou a omlazovací kůru, anžto bych si ho rád ponechal, dokud nás smrt nerozdělí...

Již nějakou dobu pročítám toto skvělé fórum, kde lidé milující Volvo sdílejí své (jistě často draze zaplacené) zkušenosti s námi Volvo zelenáči.
Po vzoru uživatele Jofo bych chtěl tento thread pojmout jako takový denník prací a zdrojů informací, které se jednotlivých oprav a renovací týkají. Budu velmi rád, pokud mi kdokoliv z vás pomůže radou, odkazem, nebo jen držením palců.

Vytvořil jsem si takový seznam prací podle toho, co bych chtěl udělat nejdříve. Tento seznam budu doplňovat, jak na mě budou nedostatky bafat v průběhu času.

- Přitažení málo brzdící ruční brzdy
- Oprava rezivějících zadních dveří, přetěsnění spáry pod zadním oknem. Obrázek
- Oprava rezivějícího okraje otvírací střechy. Obrázek
- Ostřik zadního skla
- Tapecírunk zadních dveří, odstranit silikon, opravit příchytky, odhlučnit.
- Kastlík nejde otevřít
- Renovace (výměna?) zadních světel. Obrázek
- Renovace předních světel
- Sehnat stěrače předních světel, opravit motorky.
- Lokalizovat a odstranit rezonující místa (palubní deska, tapecírunk, atd...)
- Vyrovnat drobné promáčkliny na karoserii Obrázek, Obrázek, Obrázek, Obrázek
- výměna rádia za origo + odstranění audio "tunningových" kabelů, sehnání reproduktorů do původních míst.
Motor, převodovka, řízení se zdají OK. Uvidím, až něco najezdím, zda a kolik si to vezme oleje. Případně pokud bude nějaký sraz a byl by někdo ochotný mi to trochu skouknout.