Lukaso píše:Lachtane a k čemu je dobrej ten Magnum když ne na obranu? ...
Kdybych je měl seřadit podle "užitnosti",tak pořadí by bylo následovné:
1- Leatherman
2- Victorinox
3 - Magnum
Leatherman je pro mě tool číslo "1".

Bohužel nemá vývrtku, nůžky a pinzeta se taktéž často hodí. Takže Victorinox jako doplňující číslo "2"
Magnum je vlastně zbytečný, ale vzhledem k tomu, že je nošený na klipu nikoliv v pouzdru, tak po něm (pro hromadu rozličných činností: krájení svačiny, otevírání krabic, otevírání lahváčů, případně čištění nehtů od špíny atd atd atd) automaticky sahám jako po prvním, neb čas jeho připravenosti pro použití je naprosto minimální - myslím, že vteřina je zbytečně dlouhá, vzhledem k tomu, že všichni tři mají vždy své přesně dané (a neměnné) místo na opasku, tak sáhnout po tom nebo tom noži (dle okamžité potřeby) je pro mě naprosto stejně intuitivní činnost jako je dýchání.
příklad:
dítěti se nedaří dostat do pytlíku bonbónů, tak jej předá s prosbou o pomoc dospělému. Tomu se to samozřejmě během jedné-dvou vteřině povede, ale pokud se nesoustředí, tak se občas stane, že pytlík roztrhne více než původně zamýšlel a část bonbónů vyletí na zem. (všichni víme jak je to s tou pevností - roztrhne se to tam kde nemá, zatímco to co chceme roztrhnout stále pevně drží - Mr. Murphy se pokaždé smíchy válí po podlaze

)
za naprosto stejný časový úsek já sundám Magnuma z opasku, otevřu jej, otevřu s ním pytlík s bonbóny (bez toho aniž by jsem z něj vysypal jediný bonbón) a opět nůž zavřu.
Hele já netvrdím, že tak jak se chovám, co u sebe běžně nosím, atd, atd, že je dokonalé chování/jednání které by mělo být pro všechny ostatní vzorem - prostě jsem takový, nějak jsem nikdy nepocítil potřebu se chovat tak jako většina jiných, tak se prostě chovám, tak jak sám považuji za vhodné, resp. tak jak mi to vyhovuje
Mám rád spoustu svých hraček (a "svatá trojice" patří mezi ně) a jsem vcelku šikovný, tak si prostě hraji - prostě mě to baví
Zásadní rozdíl mezi mnou a lidmi kteří u sebe nenosí žádný nůž (ani nic podobného) je pouze jeden jediný - já se jich neptám, proč nenosí žádný nůž - prostě to beru tak, že je to jejich svobodné rozhodnuté a svaté právo volby, respektuji jej a nekomentuji
P.S.: na obranu mám jiné hračky - vis vedlejší topik