Áno chcem to na dlhé trasy lebo na 99% jazdím Praha - stred SR a po meste 1% v Prahe

A velké

Skúsme sa teda zamerať na tú spotrebu

Ahoj,Ondra. píše:máte někdo zkušenosti s 900 NG v 2,0i?
Dobrá spolehlivost, ale je to trochu lenochod. V turbu to pojede líp a za menší spotřebu...Ondra. píše:máte někdo zkušenosti s 900 NG v 2,0i?
říká se že je to jeden z těch míň poruchovějších dieslů svojí doby. Až je prý k nevíře že to vylezlo z italů. Ale nebudeme si lhát, v dnešní době bude i ten nejlepší diesel horší než průměrnej benzínovej agregát že. Mám s 1,9 TiD (8V verze) nachozeno přes 12000 (celkový nájezd 200 000) a nic zásadního jsem neřešil dle Černíka mam korekční hodnoty na vstřikovačích u spodní hranice toho je neřešit. 16V verze mívají problémy s vířivýma klapkama, 132 kW toho už bych se bál že je to moc přeturbovaný. Bohužel už tuším že všechny jsou schovaný za DPF. I když jsem s nim ještě neměl problém, vím že to jednou přijde. Čistil jsem EGR, škrtící klapku a zaslepil jsem egr restriktorem- to se dá koupit jako ofiko díl u fiatu a omezuje průtok spalin z egru do motoru, úplný zaslepení u tohoto motoru není možné. Předchozí majitel měnil už altík (!) a já jsem měl trošku problémy se startérem, po rozebrání vyčištění a zpětnou montáží místního supermága Uřvanýho to tak nějak startuje, ale mohlo by to chytat líp. Fajnový jsou rozvody, nechají se vyřešit někde kolem 3500, origo SAAB za 4500 matroš.... Prý kolabují vodní pumpy, takže interval max 80000. Teď mi nic víc nenapadá, manželka je nervozní že mam jít do vanydoktor píše:chlapci, jak jsou na tom spolehlivostí u saabu motory 1,9 nafta ?
Uživatelé procházející toto fórum: koch, nebel