Jsem nyní pyšným a nadšeným majitelem první generace s80 t6. Koupil jsem jej za nevelké peníze a tak bych se chtěl zeptat, co vše mne s autem čeká.
Nějaké info

Aktuálně má najeto 330 000km dle palubního pc. Podle VIN došlo ke stočení z roku na rok z 350 000 na 320 000. Jeden tlumič je vyteklý, zbylé v hrozném stavu. Přední silentbloky kol jsou utrhané. Táhlo řízení je teď nové, dělalo to hrozný kravál. Ještě, že mi to neprasklo, já blbec s tím jel z Brna do Prahy hned po koupi. Střední díl výfuku je vybaven dírou, zadní díl je shnilý. Hned druhý den ráno mi PRASKLO TOPENÍ!, takže auto je jako ponorka a já jsem byl popálený. Na rádiu fungoval jen prostřední reprák, když jsem přeskočil díru, nehraje už ani ten. Okýnka se s rámusem málokdy zavřou tam, kde by měla být. Na autě jsou destičky cca 60% životnosti, nejlevnější co šly, píská to jak vlak. V kufru jsem našel prázdný olej 5w-30, majitel mi před odjezdem doléval 5w-40 s tím, že se tam leje pouze tenhle. Kontrolka lambda zhasíná až po 10 minutách jízdy.
No a nějaká pozitiva? Neskutečně silný a kultivovaný motor a skvělá převodovka. (vlastně, jednou to trošku cuklo) A taky to, že je to Volvo. Přesednul jsem z Mazdy Demio. Nedá se to srovnávat.
Mockrát díky!