Ahoj Martine,
Moc díky za odpověď,s tou převodovkou je mi to jasný,o tom jsem si už početl hodně a abych pravdu řekl tak s tím počítám již v dohledné době vzhledem k tomu že nějakým zázrakem v tomto konkrétním voze je stále původní převodovka která vydržela již od koupě.Zázrak???Asi jo,když to tak čtu,má najeto něco přes 310 000 km a stále drží.Myslím že už to dlouho asi dávat nebude.
Přesto jsem rozhodnutej do toho auta jít a to hlavně kvůli tomu motoru,mám ten samej názor,je to prostě paráda.Jel jsem i v novější S80,současná generace,ale prostě si nemůžu pomoct,na tu starší S80 s tímto motorem to prostě nemá.Spotřeba je mi jasná,s tou počítám také a nijak zásadně mi nepřekáží,předělávat na ethanol to nebudu nechávat,to vím už teď.
Jezdím tak 4-5krát měsíčně do Paříže a na delší cesty je tohle auto jako dělané,když vezmu že trasa je přes Německo tak tam se aspoň projedu tak jak si to tenhle motor zaslouží.
O to mi šlo,získat nějaký názor na to kolik motor vydrží.Mám výhodu že to auto a majitele znám už od doby kdy ho jako nové koupil u nás v ČR,takže komplet historie průkazná a neprůstřelná.Číslo si ukládám a vzhledem k tomu že mě převodovka v dohledné době jistě nemine,tak ho pravděpodobně i použiju.Pak budu vděčný za jakoukoliv pomoc při opravě i kdyby se jednalo jen o odkaz na nějaký dobrý servis.Možná na mě někdo bude koukat jako na blázna,14 let starý auto a lejt do toho prachy,ale já to neřeším,líbí se mi od chvíle kdy jsem se v tom poprvé svezl a co si kdo myslí je mi fuk.Chci ho a až ho koupím,děj se vůle boží

nějak to už dopadne.
Důležitá je i ta přední náprava,přesně jak jsi uvedl u Audi,tam to byla tragedie,všechno hliník a i když to byl všechno vždycky originál díl,naše slavné silnice to nedávalo nikdy víc jak rok ježdění,to byl taky hlavní důvod proč šlo z baráku.....