Ručička která chodila až skoro ke kraji bílého pole chodí kousek za půlku a auto tak nejede.
Bylo mi i dvné že jsem každé ráno neslyšel houkání turba za studena..
Takže co teď s tím??

Podle mě hledat netěsnost, skrz kterou tlak uniká. Mě se osvědčilo jezdit s tím dál a místo úniku najít podle toho kde to bude poblitý od oleje. Když jsem auto hned po poklesu tlaku odstavil, nemoh jsem nic najít, stačilo s tím jezdit nějakou dobu dál a pak se to hledalo snadno.Marten píše:Tak jsem dneska po delší době chtěl svižněji předjet auto a zjistil jsem že to netáhne jako dřív.
Ručička která chodila až skoro ke kraji bílého pole chodí kousek za půlku a auto tak nejede.
Bylo mi i dvné že jsem každé ráno neslyšel houkání turba za studena..
Takže co teď s tím??
Vyzkoušený to nemám. To samý řešili kámoši na podobně starý (poctivej 20V pětiválec) Audině. Netlačilo to a nakonec to bylo čidlem klepání. Jen nevím jestli jim to ukázala nějaká diagnostika, nebo jestli k tomu došli pokusem omylem. Pokud čidlo nefunguje vůbec, tak tomu věřím že to chybu hodí. Ale jestli je v jeho možnostech vytvářet falešný poplachy, tak to podle mě jednotka nemá šanci poznat - třeba je to úplná blbost a někdo to uvede na pravou míru. Elektronika k mým koníčkům nepatří.peter cz píše:... dali je možný že by takto blblo čidlo klepání a jednotka to škrtila, ale při tom žádnej chybovej kód?
Jako chyba se nahlásí jen vadný čidlo. Jednotka dělá vždy po startu jeho diagnostiku, kontroluje impedanci a signál co z něj leze. Proto např. nejde nechat čidlo klepání připojený, ale nepřišroubovaný k bloku. Stává se ale že čidlo je jen načatý, tj. impedanci má ok a generuje signál, ale je moc citlivý - reportuje jako klepání i to co klepání neni. Sám jsem to měl, jezdil jsem s napojeným osciloskopem a koukal na průběhy, atd.doktor píše:čidlo klepání se nahlásí jako chyba - znám.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé