Jedná se tedy o Volvo 850 - sedan - 2.5 106kW, rok výroby 1995, MY 1996. K dnešnímu dni má holka najeto 333.338km z toho 333.333km dosáhla dnes.
Vůz má velmi zajímavou historii a celkově jde o velmi zachovalý kousek. Vozidlo bylo zakoupeno, respektive přihlášeno 3.1.1996 jako nové pro Pražský hrad, co vím od předchozího majitele, jezdilo svého času, jako doprovodné vozidlo v prezidentské koloně - vůz byl skutečně vybaven majáky i sirénou. Druhý majitel je taktéž Správa pražského hradu - pobočka Lány, čili nějaký převod v rámci státní správy. Třetí majitel je bývalý majitel, který vůz koupil v roce 2004 za 200.000,-Kč

Od té doby až doposud s vozem jezdil a pravidelně jej servisoval - k mému úžasu jsou k vozu skutečně všechny faktury z originálních autorizovaných servisů - Auto Hase, Auto Průhonice, Auto Stodůlky - suma sumárům to dělá za těch 10 let cca přes 130.000,-Kč. Vše až do posledního servisu ve 325.000km je zaznamenáno mj. v servisní knize. Při posledním servisu jsou také dělány nové origo rozvody.
Auto má klasickou uživatelskou výbavu a já osobně jsem spokojen

Jinak auto je garážované, bude garážované a budu jej využívat jen jednou za čas, určitě jej neplánuji používat denně nebo ve městě, ale spíš na výlety a dálky. Takže ten stav tachometru se v dohledné době asi moc nezmění

Já jsem spokojený, jsem rád, že mám zase 850 a snad někdy dorostu k 9-tkám

Jooo ještě bych zapomněl, 850 dostala nový nástřik masky a drobnou kosmetiku jen pro můj pocit

Kdyby to někoho zajímalo já jsem v tom k dnešnímu dni za 40 papouchů

D.