Ty máš furt takový práce, já mám co 4 pracovní dny 4 volný - nepotřebuješ nějakou pomoc ?dali píše:Takový zajímavý a podnětný diskuse a já mám zrovna práce nad hlavu

Ty máš furt takový práce, já mám co 4 pracovní dny 4 volný - nepotřebuješ nějakou pomoc ?dali píše:Takový zajímavý a podnětný diskuse a já mám zrovna práce nad hlavu
Zdravim Vasmotorpower píše:To je píchnutí do vosího hnízda .... je to zábavné.
Vzhledem k tomu, že jsem nenapsal o čí auto se jedná / dle dohody/, nechápu stupidní reakci.
Mohlo a mělo to zůstat mezi námi a max mezi úpravcem. Proto jsem sem původně dal nabídku na měření, protože moje zkušenosti s upravenými Volvy jsou otřesné/ toto nebylo první/ .
Brzdu jsem si nepořídil proto abych hanil něčí práci, ale především proto abych viděl jak auto funguje a byl schopen poskytnout analýzu zda funguje správně. Konkrétně zde se nejedná o závadu na autě, ale evidentně o špatnou úpravu , především nešetrné navýšení tlaku turba.
Myslím, že majitelé vozů a zvláště benzinových by si měli nastudovat jak takový motor funguje, co je a není obvyklé, jaký by asi měl být tlak turba atd.
Volva už opravdu upravovat nechci, už jen po těch komentech a sděleních/ soukromých/.
Vzhledem k zájmům určitých skupin zde si myslím, že mongolština v autech zvítězí.
Jinak si vzpominam na nas tel. rozhovor par mesicu zpet, kdyz jsem volal, jestli si k Vam muzeme prijet zmerit nejaka auta... sepsul jste me do telefonu jak malou Dorotu, ze "ajtaci" jako my akorat kradou praci odbornikum, jako jste vy atd, atd....Měření po úpravě ARD.
Jedním slovem hrůza všech hrůz. Úmyslně jsem dal jen průběh, zbytek je věcí majitele.
V podstatě je to tak jako obvykle.
Diky za pochvaluFíla píše:mám za to, že motorpower udělal jedinou chybu a to to, že ten graf dal sem a ne do topiku vedle o ARD. Zas tolik grafů po světě není a získat nějaký přehled parametrů dá taky docela zabrat, viz ta zmatená tabulka vedle. A bohužel je to tak, že ARD zas až tak dobrou pověst nemá, stačí si něco přečíst např. na volvospeed nebo t5d5. Prostě udělat a prodávat SW, který udělá stejnou věc jako MBC za pár korun? A to se přiznám, že jsem o něm taky uvažoval. Dokud jsem si něco nepřečetl. Už nechci, děkuji.
Jak si kluků z D5T5 vážím za to, co dělají a obdivuju je za jejich um a chuť do práce, tak si myslím, že by se měli na ARD vykašlat.
P.S. pocit, že mi jede auto líp, mám i po každé výměně oleje. Jo, placebo je mocná zbraň
Mě teda nedochází, jak je člověk s brzdou, nenabízející tuning pro Volvo "konkurenční firma"martinopel píše:Prozatím mám z tohohle pocit,že všichni,kdo si soft od ARD nechali udělat jsou maximálně spokojení a jediný problém zde vidí jakási "konkurenční firma"
A seš si jist,že tuning nenabízejí?Kr.P píše:Mě teda nedochází, jak je člověk s brzdou, nenabízející tuning pro Volvo "konkurenční firma"martinopel píše:Prozatím mám z tohohle pocit,že všichni,kdo si soft od ARD nechali udělat jsou maximálně spokojení a jediný problém zde vidí jakási "konkurenční firma"
Všem kdož si myslí že víc tlaku = víc Adidas bych doporučil dar přítele Kohouta (podobnost jmen je čistě náhodná):martinopel píše:Ono max výkon neznamená nutně to nejlepší.Když jsem měl stage3 tak jsem největší výhodu poznal ve spodním rozsahu otáček,a to je pro mne mnohem více než max výkon.
"Tak ti Karle nevim"... diskutoval jsem celou problematiku s lidma s DieselPoweru (myslim, ze tam vysledky opravdu hovori za sebe a netreba predstavovat) a shodli jsme se na tom, ze lze udelat SW tak, aby vyhovoval co nejvetsimu poctu aut a +/- kun sem/tam fungoval stejne... samozrejme, ze pokud nekdo chce profi tuning, je potreba ladit primo na konkretnim aute, ale v zasade to je tak, ze auta a vsechny jeho soucasti jsou vyrabeny v nejake toleranci a kazdy motor by mel +/- fungovat stejne... nevidim zde tedy duvod, proc lidem nenabidnout standardizovany tuning za velmi rozumne penize se zarukou, ze to neni mapa "stazena z cinskeho DVD za 5,-USD"? ...to co jste ale nameril vy, je opravdu tragedie i na cinske DVDmotorpower píše:D5T5 je v podstate "pouze" dorucovaci sluzba, co se tuningu SW motorove jednotky tyce.
To je právě ten problém...auto má i hardware. Sw jsem neviděl, a třeba i někde funguje lépe, ale u tohoto auta ne.
Problém vidím v tom, že asi jako charitu to neděláte, a pokud auto odjede takto je to vážně paskvil. Pouze nalévat i třeba dobrý sw nelze. U tohoto vozu, ale zřejmě orig fungoval jak má a předchozí úprava také.
Pro ostatní :
To, že máte pocit , že to jede lépe od spodu ještě nic neznamená. Hlavní výhoda benzínového auta je právě v rozsahu použitelných otáček. U benzínu je výkon mnohem důležitější faktor než u nafty.
Pokud ovšem jezdíte na spotřebu mezi 1500 a 3500tis. tak se vám asi musí toto zamlouvat.
Měření nebylo náhodné, přeměřoval jsem třikrát.
Dávám sem také anonymně jak to může vypadat s průběhem. Jedná se o dvoulitr a menší tlak na turbu.
Davide, ono je to trosku o chvastani na foru. DavidJ zde popisoval problem a ty jsi napsal. "Zastavte se, vyresime. Neni nic na co bychom neprisli" (neco v tom smyslu. Po chvilce koukani pod kapatu jste majitele auta poslal pryc a po dalsich x mesicich se ho zeptal proc jeste nehodil ze skaly.. Mozna blby styl humoru..David Patočka píše:Dobrý den,
velice si vážím, když mne někdo nazývá kapacitou, i když se tak rozhodně necítím.
Jen bych rád uvedl komentář o mé osobě na pravou míru, a to ve smyslu tahání peněz a výměny dílů za nové, již vyměňované.
Toto auto jsem cca před rokem měl tu čest vidět, otevřít na něm kapotu a zdarma konzultovat cca hodinu, případné příčiny závady, která se jevila pouze "někdy" a "občas", a "teď to zrovna nedělá".
Takže jsem jako každý normální člověk řekl zákazníkovi, že to asi nebude natolik snadná věc, když si na tom i Marra vylámal zuby, a že to bude chtít prostě zkoušet hledat, a to může trvat déle, nežli jeden den.
Potom jsem kapotu zabouchl a pán se slovy, já se teda někdy stavím, odjel.
Takže jsem z něj vytáhl mínus jednu hodinu svého času, a směl jsem taktéž hodinu čelit jeho argumentům, že to co říkám, se už měřilo, dělalo, zkoušelo, měnilo.........a tím to prostě není.![]()
Děkuji za pochopení, komentovat to není třeba.
Každej motor by od výroby fungovat stejně měl, jenže nefunguje...Tím spíš po 100-200-300tkm. Jde o volbu majitele, jde o byznys, nicméně slušnej úpravce by neměl do auta který není v pořádku nalejt soft. (proto taky ta brzda před a po) To je můj názor a takhle bych to dělal já, mít firmu. Pokud bych se neuživil, šel bych dělat něco jinýho, protože by se mi eklovalo vydělávat prachy s vědomim, že někoho poškozuju (i když je třeba sám blbej a chce to- tak ať jde jinam).tymon píše: "Tak ti Karle nevim"... diskutoval jsem celou problematiku s lidma s DieselPoweru (myslim, ze tam vysledky opravdu hovori za sebe a netreba predstavovat) a shodli jsme se na tom, ze lze udelat SW tak, aby vyhovoval co nejvetsimu poctu aut a +/- kun sem/tam fungoval stejne... samozrejme, ze pokud nekdo chce profi tuning, je potreba ladit primo na konkretnim aute, ale v zasade to je tak, ze auta a vsechny jeho soucasti jsou vyrabeny v nejake toleranci a kazdy motor by mel +/- fungovat stejne... nevidim zde tedy duvod, proc lidem nenabidnout standardizovany tuning za velmi rozumne penize se zarukou, ze to neni mapa "stazena z cinskeho DVD za 5,-USD"? ...to co jste ale nameril vy, je opravdu tragedie i na cinske DVD
Ja zpochybnuji mereni, nebot auto se podle grafu nechova. Neni citit propad vykonu.motorpower píše:To ani já, SZ.
Když, ale vidím hromadnou nálevnu, tak mi to přišlo vhodné.
Na druhou stranu je dobře, že jsi/jste/ se ke grafu přiznal, aspoň to nikdo nezpochybní jako výmysl.
Všem kdož si myslí že víc tlaku = víc Adidas bych doporučil dar přítele Kohouta (podobnost jmen je čistě náhodná):martinopel píše:Ono max výkon neznamená nutně to nejlepší.Když jsem měl stage3 tak jsem největší výhodu poznal ve spodním rozsahu otáček,a to je pro mne mnohem více než max výkon.
ja vam porad nevim... kdyz se podivam na Vas profil, vidim 9 prispevku, z toho asi polovina je kritika... nevim nevim... chapu, ze vas lidi jako my asi dost sejrej, ale tezko delat zavery z jednoho odbrzdeneho auta...motorpower píše:Když, ale vidím hromadnou nálevnu, tak mi to přišlo vhodné.
Na druhou stranu je dobře, že jsi/jste/ se ke grafu přiznal, aspoň to nikdo nezpochybní jako výmysl.
Prostě ten tlak zvýšíš v otáčkách kdy už turbo tlačí a tím zvedneš krouťák za cenu mrtvýho vršku. Zvlášť malý turba nízkotlakých motorizací jsou tohodle divadla schopný už v celkem nízkých otáčkách. Můžeš mít třeba 2 bary ve 3000 otáčkách, ale jakmile se motor roztočí tak už turbo nestíhá dodávat dostatek vzduchu a v 7000 otáčkách můžeš mít klidně taky už jenom 0.6 baru a podle toho je taky záživný svezení s něčím takovýmmartinopel píše:Jak pomocí zvýšení plnícího tlaku proberu auto odspodu??
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé