Zaseklý zámek zapalování XC70 05

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Maples
Vůz: XC70 2.5T AWD 2005

Příspěvek od Maples »

Ahoj chlapci,

tak jsem večer sedl do kočáru a....neodjel jsem.

Totálně se mi zaseklo zapalování, poprvé šlo otočit pouze do polohy 1, kdy se sepne elektřtina a dál nic. V této poloze se též odemyká volant, tak mě napadlo ho zkusit zamknout a zkusit to potom - výsledek je ten, že to nezacvakne ani do té polohy 1, ale elektřina už se zapíná. Nejde s tím vůbec nic dělat, odpor je tak veliký, že jsem se ho nepokoušel dál přetlačit, abych nezlomil klíček./

Stalo se to někomu z vás prosím? Je v mé moci to celé nějak rozebrat, promazat a dát do kupy? Naštěstí se mi to stalo před domem a ne někde na cestách, mohl jsem si půjčit máminu V40 a pěkně se alespoň svézt, ale představa, že mě to takhle kixne xset km pryč mě docela děsí:D

Majte sa a dík za případné návrhy, ať je zas auto k něčemu jinému, než k dívání se na něj z okna :unknown:

metju
Vůz: 940, XC70

Příspěvek od metju »

Zámek volantu.. ?? Pokud jsi zastavil třeba v kopci a nechal kola v rejdu, je to normální. Při startování toč volantem ve směru natočení kol.

jen hádám...
Bylo: XC70 D5 AWD '08, automat, seashell metallic, V70 T5 '01, manual, black stone - S40 2,0T '03, manual, black sapphire met. - S60 2,4T '01, automat, polarctic pearl

Maples

Příspěvek od Maples »

Bohužel je to závažnější, už jsem rozebral co jsem mohl, odpojil od zapalování elektřinu a dostal se až na samotnou kovovou spínací skříňku, promazávám a stále nic, je to mrtvý. Právě jsem ve stádiu, že řeším, jak se dostat do té samotné skříňky, abych to mohl zkusit nějak rozchodit, ale do té nevím, jak se dostat - žádné šrouby ani spoje tam nevidím. Přímo zámkem volantu to podle mě není, protože včera se ještě v poloze I odemykal, teď se dá klíčkem pohnout jen trochu a zásek, volant už je zamknutý nadobro./

kwiko
Vůz: 850,C70,V40...

Příspěvek od kwiko »

stava sa to bezne, a je to riesitelne upravenim zamku (nebude zamykat volant), alebo vymenou.
Marra ti to urcite vyriesi za par minut.
Naposledy upravil(a) kwiko dne 02 bře 2014 12:24, celkem upraveno 1 x.

Maples

Příspěvek od Maples »

A může mi prosím někdo osvětlit, jak se dostanu do té samotné skříňky? Odpoledne na to mám čas a zítra potřebuju drandit.)dík!

kwiko
Vůz: 850,C70,V40...

Příspěvek od kwiko »

Zavolaj martinoplovi ked ti to nebude jasne, a mas sz...

dali
Vůz: ---

Příspěvek od dali »

Nevím jak na V70 II, ale u V70 I totéž vyřešil WD40 stříknutej do díry na klíč a následný zasouvání vyndavání, kvedlání s klíčem... do minuty jsem odemknul volant a nastartoval... to vše na radu Márry. To je první co bych vyzkoušel. Funguje to i na Oply už jsem tahle od kompu na dálku zachránil známou, který se totéž stalo u Vectry.

michal_0077
Vůz: V70 II

Příspěvek od michal_0077 »

taky jsem dnes neodjel... jo holt volvo kazdej den novej problem

auto navic stoji v patrove garazi uplne u zdi... odtah nemoznej, a nezaradim tam neutral protoze se pres I na II nedostanu... takze si budu hrat na zlodeje, nebo rozdelam stredovej tunel abych se aspon dostal na kabel na odblokovani neutralu, a pak odtah...

je lepsi vrtat nebo staci si to tech sroubu udelat zarez a vysroubovat to normalnim sroubovakem?
XC90 D5 AT6 AWD
XC60 D4 AWD R-design polestar

dali
Vůz: ---

Příspěvek od dali »

Takže WD40 na tyhle novější cajky neplatí?

michal_0077

ne na tohle WD nepomuze...

jak si tak prohlizim vidu tak me napadlo:

1) odeklovat oplastovani sloupku rizeni
2) odsroubovat od zamku sloupku spinacku
3) odemknout volant v poloze 1...
4) nastartovat to rucne
5) odjet

bude to tak fungovat? prijde mi to nejjednodussi... odvrtam si to pak v klidu doma...
XC90 D5 AT6 AWD

Honza
Člen VK
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

Příspěvek od Honza »

dali píše:Takže WD40 na tyhle novější cajky neplatí?
Na tohle platí majznou tkackem přes drápy. Vše je důsledkem vlítnu do auta narvu klíšek do skříňky a otočim , naco se zajímat jestli nejni ve šprajcu řízení, že?

Jean
Vůz: Volvo 850 T5

Příspěvek od Jean »

Není to používáním, ale prostě blbé zámky. V nouzi pomůže oddělat spodní kryt sloupku a demontovat elektrickou část spínačky. S tou už se pak dá otočit třeba šroubovákem. Volant odemknout jde. Co se týče automatu, tak lanovod se jednoduše vyhákne ze zámku. Klíč musí být v zámku, aby se ověřil imobilizér. A nezapomenout v elektrické části kromě otočení zajistit spínač v té dírce. Jinak to nedobíjí. A pak objednat ve Volvu zámek dle VIN a vyměnit.

A promazání k ničemu není.

1. eshop s volvodíly

michal_0077

je to jak pise Jean, ted jsem se vratil z garaze...startuju sroubovakem

novej zamek stoji bohuzel ca. 7000Kc...
XC90 D5 AT6 AWD

Maples

Příspěvek od Maples »

Je to naprostej krám, ta spínačka od Valea.
11 hodin večer, spínačka zespodu vykuchaná. Koukal se na to táta, než jsem přijel a povedlo se mu do toho zespoda zaklepat - nastartoval, objel blok a potom se volant zamknul už nadobro - nejde nastartovat ani šroubovákem, onen plíšek zespodu je vyndanej a ta pacička byla zlomená = původce problému. Já už na to kašlu a řikám, že si klidně zejtra zaplatím odtah, hlavně, ať už se to dá do pořádku a funguje to, on si stojí za svým, že když se mu to povedlo odemknout, tak to musí jít znova a pořád se v tom vrtá.

Musím říct, že jsem unavenej věcma, co nefungujou a dost mě to dráždí. Mondeo, co jsem měl předtím se sralo pořádně, ale vždycky jsem s ním alespoň do servisu dojel sám, tohle je na mě fakt moc =@

Holt vyhlídka, že budu mít auto, se kterým v pořádku dojedu a bude spolehlivý se začíná nadobro ztrácet v kovových pilinkách, co se mi kupí pod volantem na koberečku...

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

michal_0077 píše:je to jak pise Jean, ted jsem se vratil z garaze...startuju sroubovakem

novej zamek stoji bohuzel ca. 7000Kc...
Ze spodu je kovová krytka,tu stačí vyloupnout,nechat vysypat kurvítka a vše je plně funkční.

michal_0077

Díky radu! Určitě vyzkouším... Teď jsem rád že to aspoň jede...poslední co byse mi chtělo je taková investice...
XC90 D5 AT6 AWD

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

michal_0077 píše:Díky radu! Určitě vyzkouším... Teď jsem rád že to aspoň jede...poslední co byse mi chtělo je taková investice...
Cca s 7mi zákazníky jsem tohle řešil přes telefon a všem to pomohlo.Většinou XC90. :wink:

Maples

Příspěvek od Maples »

Nevím, co je v našem případě špatně, ale tu skříňku jsme zespodu nad krytem vybrali. Zámek volantu je nadobro zaseklej, šroubovákem + klíčem v zapalování sice nastartuju, ale s volantem nehne nic. Takže odtah, nemam na to čas ani nervy a potřebuju pojízdný auto

igi75
Vůz: Volvo S60 2.4D 96 kW, Volvo V60 1.6D 8

Příspěvek od igi75 »

Ahojda, měl jsem to samé na S60 . Martinopel mi poslal číslo, já mu cinknul a po telefonu jsem vše opravil. Bál jsem se na to vzít hrubu sílu ( teda na tu kovovou krytku zespoda spínačky ). To zamykání jsem vybrakoval co šlo. Vše šlapalo, akorát občas se mi to seklo a šlo otočit až třeba na potřetí. Tak jsem to znovu rozdělal, zasunul ten čudl na zamykání volantu na doraz ( dolu, odemčená poloha a z boku navrtal šroubek skrz) a už se ani nehne. Mám to už přes rok a super. Nezamyká sice volant, ale vrčí a to je hlavní. Ve volmu mi říkali, že to nejde opravit a nová spínačka 8500 kč. Siréna alarmu se taky prej nedá opravit a stálo mě to 88 kč díky tady volvákům na foru. Ještě jednou díky Martinoplu :beer:

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

Maples píše:Nevím, co je v našem případě špatně, ale tu skříňku jsme zespodu nad krytem vybrali. Zámek volantu je nadobro zaseklej, šroubovákem + klíčem v zapalování sice nastartuju, ale s volantem nehne nic. Takže odtah, nemam na to čas ani nervy a potřebuju pojízdný auto
Tak spínačku vyšroubuj,drží na dvou šroubech vytáhneš ji a volant se ti odemkne.

michal_0077

tak jsem dneska mel v planu ze privezu auto z garaze.... nastartuju pres sroubovak a chci se rozjed ale nejde mi zaradit... porad tam je na volici automatu zaseknute P.
Auto pise jeste zavada jednotky SRS at bezpecne zastavim... Asi jak jsem, zajistoval ten kolicek aby to dobijelo atd tak asi na tom bude i nejake jednotky, ktery bez napajeni zahlasily chybu... Tak zitra vyrazim na kole s batohem a notebookem a pokusim se tu hlasku smaznout a doufam ze s tim autem aspon dojedu z garaze domu...

tu spodni krytku se mi vydelat nepodarilo, protoze jsem mel jen malej sroubovacek a tim jsem se do toho nedostal... navic se na to dostanu jen od spolujezdce protoze jsem zaparkoval ridicovou stranou uplne u zdi...
XC90 D5 AT6 AWD

michal_0077

jo a co tam kuchate? kdyz se otevre ten kryt tak na me neco vypadne a uz se to bude tocit?

no mel bych to auto aspon rad uz u baraku...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
XC90 D5 AT6 AWD

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

michal_0077 píše:jo a co tam kuchate? kdyz se otevre ten kryt tak na me neco vypadne a uz se to bude tocit?

no mel bych to auto aspon rad uz u baraku...
Vypadne nějaký ulomený bazmek a bude to fungovat. :wink:

igi75
Vůz: Volvo S60 2.4D 96 kW, Volvo V60 1.6D 8

Příspěvek od igi75 »

mě vypadl jak píše Martinopel " ulomený bazmek " ale pak ještě občas zazlobil ten pístek zámku volantu. Tak jsem ho zajistil v odemčené poloze. Není se čeho bát. vše maká jak má

michal_0077

diky Martine za radu krytku jsem z toho vymlatil ven a uz slo klickem tocit...
jen se mi mezi tim nejak zamkl volant, a uz neslo otocit ani do polohy I... vrtal jsem se v tom asi 20min malim sroubovackem az tam neco vyskocilo a volant se znovu odemkl... ted mam strach volantem bez klicku potocit, aby se to zase nejak nezamklo...

Mam tam tu krytku vracet nebo jezdit bez ni? docela se mi taky libi ten napad to tam provrtat a zajisti sroubkem... sicher je sicher

kdyz se auto nastartuje sroubovakem pres spinacku tak se neodblokuje zajisteni P... nevim jak to maj delany ve schematech jsem nic jineho nenas
XC90 D5 AT6 AWD

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“