cuhan píše:PeM..Asi jsem ve škole chyběl.. jinak já jsem už vyzkoušel ledaco,naposledy jsem koupil LED 10W E27 svítila mě jeden den a pak jsem ji hodil do šuflíku a dal zpátky klasiku 100W
Tak náhrada 10W led za 100W klasiku? To si fakt nemohl čekat, že to bude svítit stejně.
To jsem teda opravdu nečekal že bude svítit stejně kdyby totiž svítila stejně tak je mám v celým baráku,kupoval jsem ji jen proto abych doma demonstroval že takhle šetřit nééé...
_________________ Saab 9-3 1.8T 110Kw
Smart fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota Celica 1.8
Mercedes W220 S500 Long 225Kw
Mini Cooper Countryman 1.6D
Když bych chtěl opravdu šetřit,tak si koupím Corsu O.9 hodím ji do plynu,v hospodě si nedám čtyři plzně a do obchodu chodím pěřky,to je vše pro obhajobu mojích 100 watových žárovek..
_________________ Saab 9-3 1.8T 110Kw
Smart fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota Celica 1.8
Mercedes W220 S500 Long 225Kw
Mini Cooper Countryman 1.6D
A mimochodem to samy plati i pro automobilovy svetla...kde jsem se pred rokem jeste smal zalostnymu vykonu H4kovejch LEDek pro retrofit do klasickejch svetlometu, tam ted ziram s otevrenou pusou... http://forum.miata.net/vb/showthread.php?t=521070
Včera jsem náhodou natrefil v Bauhausu na výstavku LEDek od Tesla ,,,nějaká 360st. technologie, ledky svítily fakt parádně a měly příjemnou barvu světla, jediné co se mi nelíbilo byla cena, asi 550,- za ks takže jsem si vzal letáček s parametrama a budu hledat v Číně
_________________ bylo volvo V70 2.4 r.v. 2001, V70 I r.v. 1997 tdi, Saab 9-5, Renaulty, Fordy, Opel Rekord, VW brouk, Feliny a Fáčka, je V70 I r.v. 1999 tdi, S70 r.v. 1998 tdi, Mercedes w211 3.2 CDi
Svítí to jako ta udávaná 40-tka, abych pravdu řekl tak skoro nepoznám rozdíl mezi klasickou vláknovou žárovkou a touhle. Teda kromě toho, že je tahle mléčná.
Cena byla o trochu nižší než v tom odkazu, 250,- kč
Kdykoliv mi praskne jakákoliv žárovka, tak místo ní kupuju LEDku. Mam všude světla předimenzovaný, takže mi trochu menší svítivost nevadí. Nakupuju na dealextremu, podle recenzí a něma problema. Světlo je trochu modřejší (bělejší). Cena se pohybuje cca kilo až tři kus, ale vzhledem k tomu, že mi poslední praskla asi před rokem, tak to neřešim. Jediný kde mam klasický žárovky je na hajzlu kde se furt bliká a na želvě, protože tý by byla od LEDky zima