Měl (a ještě mám) Formana, který se prodává,
Forman byl od začátku ve výborném stavu, i dnes vypadá, myslím, velmi hezky, na 20-ti leté auto, kdy jiné hnily před očima.
Takhle vypadá dnes: http://skunkey.rajce.idnes.cz/Forman_-_edit_rijen_a_prosinec_2013/
V říjnu jsem začal uvažovat vážněji o novém autě. Jsem student, sám, nejezdím moc po dálnici, nespěchám. Hraju na bicí, ale ty se vejdou i do malého auta (někteří nevěří

Takže: Určitě benzin ("TDI táhne vocpoda a žere 4L!" Ne, děkuji, nechci) Klidně automat ("nikdy bych si automat nekoupil, to je pro ženský, na nic!" a jel jsi s tím, Lojzo? ) a klidně ne- kombi (i když u Volva konkrétně je to jedno, ale pořád v čechokrajině má kombi jakési uživatelské body navíc, protože sice přes týden tahám 500l vzduchu, ale o víkendu tam dám tašku s trenkama a jedu na chatu! )
A teď značky: Co češi nechtějí? A jsme u toho. Hledal jsem Alfu Romeo, nejlépe 147 nebo GT. Super ceny, oproti VW skupině. I s tou spolehlivostí bych to neviděl bledě. Ale bohužel, dost aut bylo vylítáno mladejma klukama, co jim dávali za uši.
Takže jinak. Co chci od auta po přesedlání ze škodovky? Bezpečnost, výdrž, pohodlí. Ok, jedno Volvo v rodině je a shodou okolností jsem v říjnu měl půjčené kamarádovo V70 2.5T AWD a ten cruising cestama mě dostal. Takže Volvo.
No a pak hledání, až jsem našel C30. V neděli večer se objevily fotky, v pondělí jsem šel z přednášky do bazaru, 20 min byl s autem sám, protože se jednalo o bazar Mercedesu a Volvák bylo jediné auto jiné značky, prodejce neměl čas. Auto bylo zoufale špinavý, odžený, vevnitř bordel, rozlitý kafe.... ale zase serviska, 70tkm, prosinec 2007 výroba, 1. majitel, motor Fordí (ano, NENÍ TO VOLVO!

Hned ten den jsem sehnal soudního znalce, přeměřil se lak, zkoukl technický stav, projelo se, zvedlo. Cestou zpátky mi ten člověk říkal, že pod slupkou otloukánka je výborný auto. A jakože mám zhruba představu, jak dát auto do pucu (a vlastně z toho mám i radost), druhý den se koupilo.
A je moc fajn