Prevodovka z anglicka

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Orpheus
Vůz: S80 2002 2.4D5 120kw

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od Orpheus »

Potreboval by som poradit, mam pokazenu automaticku prevodovku na mojej S80 a nasiel som rovnaku s tym istym seriovym cislom v anglicku.
Bude mi pasovat? Myslim, ci nevadi, ze je z anglickeko auta, nikde na nete som o tom nenasiel nic.

Dakujem :good:

vityjan
Člen VK
Vůz: 945 D24TIC 94

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od vityjan »

Není důvod, aby byla jiná.

GDPR_user

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od GDPR_user »

Orpheus píše:Potreboval by som poradit, mam pokazenu automaticku prevodovku na mojej S80 a nasiel som rovnaku s tym istym seriovym cislom v anglicku.
Bude mi pasovat? Myslim, ci nevadi, ze je z anglickeko auta, nikde na nete som o tom nenasiel nic.

Dakujem :good:
Co je myšleno poškozenou převodovkou?

Orpheus

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od Orpheus »

Dakujem za rady :) Nikde som totiz nenasiel prevodovku so zhodnym cislom, jedine v UK sa mi podarilo najst a za dobru cenu.

Problem prevodovky je takyto:
Trha pri preradovani, ked je motor este studeny, celkom do ide, ale po case to zacne robit zle. Pri akceleracii vytoci strasne vysoko otacky a az potom preradi, pricom to trhne autom.
Taktiez pri podradovani (pri brzdeni) nepodradi, drzi stale zaradeny prevodovy stupen az to zacne hrkotat cele.
V rezime D to je skoro nepojazdne pocase, ale napr ked si zapnem Winter rezim, W tak to ide celkom dlhu dobu dobre.
Ked idem dlhsiu dobu na 5 prevodovom stupni, prevodovka zblbne tak, ze miesto D sa mi na displayi zobrazi pomlcka - a potom uz je problem, ze sa zapne asi obmedzovat a nedovoli zaradit vyssi stupen ako 4, cize viac ako cca 100km/h to nejde.
Ked vypnem a znovu nastartujem auto, chyba sa odstrani, ale po chvile sa znovu vrati.
Na displayi mi pise, ze je porucha prevodovky a mam stym zajst do servisu. Nikde mi stym nevedeli pomoct, tak som nakoniec zvolil poslednu variantu - Isiel som priamo do Volva.
Tam mi prehrali software prevodovky na najnovsi a povedali, ze to nevedia opravit, jedine vymenit za novu prevodovku.
Preplachnutie oleju je podla mna zbytocna investicia.. Som stym bezradny, vidim to naozaj uz len na vymenu prevodovky.. :cry:

GDPR_user

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od GDPR_user »

Orpheus píše:Dakujem za rady :) Nikde som totiz nenasiel prevodovku so zhodnym cislom, jedine v UK sa mi podarilo najst a za dobru cenu.

Problem prevodovky je takyto:
Trha pri preradovani, ked je motor este studeny, celkom do ide, ale po case to zacne robit zle. Pri akceleracii vytoci strasne vysoko otacky a az potom preradi, pricom to trhne autom.
Taktiez pri podradovani (pri brzdeni) nepodradi, drzi stale zaradeny prevodovy stupen az to zacne hrkotat cele.
V rezime D to je skoro nepojazdne pocase, ale napr ked si zapnem Winter rezim, W tak to ide celkom dlhu dobu dobre.
Ked idem dlhsiu dobu na 5 prevodovom stupni, prevodovka zblbne tak, ze miesto D sa mi na displayi zobrazi pomlcka - a potom uz je problem, ze sa zapne asi obmedzovat a nedovoli zaradit vyssi stupen ako 4, cize viac ako cca 100km/h to nejde.
Ked vypnem a znovu nastartujem auto, chyba sa odstrani, ale po chvile sa znovu vrati.
Na displayi mi pise, ze je porucha prevodovky a mam stym zajst do servisu. Nikde mi stym nevedeli pomoct, tak som nakoniec zvolil poslednu variantu - Isiel som priamo do Volva.
Tam mi prehrali software prevodovky na najnovsi a povedali, ze to nevedia opravit, jedine vymenit za novu prevodovku.
Preplachnutie oleju je podla mna zbytocna investicia.. Som stym bezradny, vidim to naozaj uz len na vymenu prevodovky.. :cry:
Možná se ti tady ozve pár lidí,kterým jsme převodovku na repase opravili tak,že pořád jezdí.

Orpheus

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od Orpheus »

Uz som raz mal neprijemnu skusenost, kde sa pokusili opravit automaticku prevodoku repasom a skoncilo to tak, ze som zaplatil 500€ a prevodovka na tom bola este horsie ako predtym..

Myslis, ze repas by v tomto stave prevodovky pomohol a bol by zaroven financne prijatelny?

vityjan
Člen VK
Vůz: 945 D24TIC 94

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od vityjan »

Pokud koupíš použitou převodovku, podstupuješ stejné riziko, že bude po čase také na repas. Nikdo ti na ní nedá záruku a pokud ano, tak nevím jestli ji pojedeš do UK reklamovat. A to že ti někdo zkusil automat opravit neznamená, že tomu rozuměl tak moc, aby se výsledek dostavil. Uvažoval bych na Martinovou nepřímou nabídkou :wink:

Orpheus

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od Orpheus »

Takze myslite, ze by som mal ist skor do toho repasu? Cenovo sa to ako pohybuje?

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od raolsa »

Já myslím, že by jsi to nejdříve měl nechat prohlédnout u Martinopela a až potom řešit repas nebo jinou skříň. :wink:

Orpheus

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od Orpheus »

Keby nebol tak daleko ako som si vsimol.. Ani by som nevahal. Som z Bratislavy

danki
Vůz: 945 B200FT

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od danki »

Nekupuj z anglicka oni maju paku nalavo a tazko sa ti bude nastupovat :D
Chod k martinopelovi, pokat ti to tam auto dojede, tak to je najlepsi cesta.
Ked si vyhledas nejake prispevky na forach, tak uz Martin dal par automatu doporadku,
co si lude mysleli, ze je ponem.
Nevypravam, ze to tak bude, ale kupis z anglicka a moze to byt este horsi...

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od raolsa »

Máš to nějakých 240 km, to zas není tak moc, když je šance, že by to Martin mohl zachránit. :twisted:

GDPR_user

Prevodovka z anglicka

Příspěvek od GDPR_user »

Jezdí kluci od Košic,i od Bratislavy,takže to tak daleko asi není.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“