C 70 elektrická sedačka

První generace velkých předokolek
  • Autor
  • Zpráva
nidy

C 70 elektrická sedačka

Příspěvek od nidy »

Zdravím Volvisty a jsem tu s dotazem, jestli někdo nemá obrázek, jak vypadají ty táhla u elektrické sedačky, když se sklápí. Z boku je páčka a zezadu sedáku takový oranžový ucho a je to spojené lankem. Sedačka mi totiž zůstala vepředu a přestalo fungovat ovládání. V relátku to cvaká, ale nic se neděje a vzadu pod sedačkou jsem našel takový vypadlý pérko asi 3 cm dlouhý a na koncích má očka, neví někdo kam patří? Je možné že to s tím má souvislost. Díky.

tomik T5
Vůz: 9-3 V6 Aero Maptun stage 1

C 70 elektrická sedačka

Příspěvek od tomik T5 »

zkus se optat uživatele wickey,má C70 a sedačky už měl rozdělaný kvůli přečalounění u minimálně dvou svých aut-V70l a S60...
je 9-3 V6 Aero 2007 maptun stage 1

nidy

C 70 elektrická sedačka

Příspěvek od nidy »

Tak vyřešeno.
Na vnější straně je u odklápěcích sedaček na kloubu takový plochý otočný segment, který při sedačce v normální poloze tlačí na mikrospínač a v té poloze ho drží právě to perko. Díval jem se na druhou stranu a tam to už někdo spravoval a je tam neoriginální perko. Zřejmě je to běžnější problém, jelikož kamarádovi nefungují el. sesle a našel na zemi taky postupně ty perka. Závada vzniká zřejmě proto, že pohyblivý segment je kovový , v něm perko drží, ale na druhé straně je zaháklé za plastový výčnělek, který se ulomí. Perko se potom musí uchytit jiným způsobem. Já to řešil tak, že jsem udělal oko ze struny a to uchytil v kloubu (povolit hlavní šroub, malinko roztáhnout, podržet strunu a utáhnout). V případě, že není mikrospínač sepnutý, štelování sedačky nefunguje.

Krystof P.
Vůz: Volvo C70 2.3T5 / Volvo 945 200FT

C 70 elektrická sedačka

Příspěvek od Krystof P. »

nidy píše:Tak vyřešeno.
Na vnější straně je u odklápěcích sedaček na kloubu takový plochý otočný segment, který při sedačce v normální poloze tlačí na mikrospínač a v té poloze ho drží právě to perko. Díval jem se na druhou stranu a tam to už někdo spravoval a je tam neoriginální perko. Zřejmě je to běžnější problém, jelikož kamarádovi nefungují el. sesle a našel na zemi taky postupně ty perka. Závada vzniká zřejmě proto, že pohyblivý segment je kovový , v něm perko drží, ale na druhé straně je zaháklé za plastový výčnělek, který se ulomí. Perko se potom musí uchytit jiným způsobem. Já to řešil tak, že jsem udělal oko ze struny a to uchytil v kloubu (povolit hlavní šroub, malinko roztáhnout, podržet strunu a utáhnout). V případě, že není mikrospínač sepnutý, štelování sedačky nefunguje.
ten samej topic jsem tu měl nedávno, nákres už jsem sehnal :))) ale mě funguje elektrika, jen ne to červený očko a páčka z boku sedačky.... :D

Zpět na „850, S / V70 (-00), C70“