Cerstvy majitel v70 D5, aut. - Par rad.

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
semtunovej
Vůz: volvo

Příspěvek od semtunovej »

Zdravim vsechny,
Tak jsem zhruba 14 dni majitel daneho volva, nejdriv jsem chtel stary audi motor s rotacnim cerpadlem a manualem, ale nakonec jsem poridil za pomerne slusne penize D5 v automatu , byl sice pekne otlucenej, ale potrebuju auto na jezdeni, ne na krasu.

To jen tak uvodem, sice jsem prochazel temata, ale na svoje otazky jsem odpoved nenasel.. je jich vic.
AUTOMAT - ze zacatku mi prislo, ze super, ale zacinam zjistovat chyby, kdyz zaradim spatecku, tak "kopnuti" - vzdy.a auto se pak zacne klepat, tim ze je jakoby v tahu,,,, ale na jednicku to nedela, proste jakoby se dusi.
Celkove mi prijde i tuhy chod fofrklacku,,,, jde ciste, ale ma to docela velkej odpor.

Dale me trapi kontrolka airbagu, ktera se pry rosvitila pri demontazi zadnich sedacek...
A jeste dale spotreba - zhruba spocitanou mam 7,5 jezdim kratke trasy, takze si myslim, ze odpovida, nicmene PC ukazuje kolem 5 ti prumer, a to jsem ho nuloval kdyz jsem zacal spotrebu pocitat..

Takze rad bych kdyby nekdo ochotny poradil s tou prevodovkou, co jsem koukal, tak byl nekdo z prahy, kdo dela servis na Volva? Chtel bych aby se na to kouknul nekdo kdo se vyzna, ale nebude ze me tahat zbytecne a opravdu rekne co je potreba, zda treba vymena oleje v prevodovce.

Dale bych potreboval diagnostiku na vymazani te chyby, popr. Upraveni spotreby na pc zdali to jde..

Ke vsemu me po 4 dnech co auto vlastnim naboural chlapek - auto stalo pred domem.
Takze jsem si volva zatim neuzil, kazdopadne doufam, ze po vylazeni much to bide ok.

Doted jsem byl zastance koncernu VW ale volvo me proste chytlo.
Tak snad me neodradi.

Predem se omlouvam za ten roman , a doufam ze to neodradi od cteni .
Naposledy upravil(a) semtunovej dne 19 srp 2014 16:20, celkem upraveno 2 x.

sordo

Příspěvek od sordo »

Jen rychlá odpověd: S tou převodovkou něco dělej co nejrychleji. Ta tvoje vykazuje klasické symptomy zalepených solenoidů. Rozhodně si ale najdi někoho kdo tomu rozumí - a ne jen převodovkám, ale takové Volvu. V Praze je volba jasná - David Patočka.

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

Když si vyplníš bydliště bude jednodušší tě nasměrovat.

hajnej
Sponzor fóra
Vůz: XC70 D5 151kw 2011

Příspěvek od hajnej »

palubák dosti podměřuje. prakticky všem. na to si prostě zvykni

st39.6
Vůz: S80 D5

Příspěvek od st39.6 »

ale o dva a víc litrů? ... zrovna nedávno se tu řešila spotřeba D5 motorů a všechny příspěvky se motaly plus mínus kolem půl litru

Kuko28
Vůz: Sob 9-3SS

Příspěvek od Kuko28 »

sorry za OT, ale tohle fakt nechápu...

objeví se tady někdo noví, potřebuje něco poradit, kam na servis a pod. a není schopen napsat alespoň region. Ok, tam mi ti poradíme Marru nebo Patočku v Praze a hotovo. Přitom stačí napsat, že jsi ze severu Moravy, nebo z jihu Moravy, nebo ze severu Čech a můžeme poradit mechanika co je 50km od dotyčného a ne 300km----

dukemb
Vůz: V70II T5

Příspěvek od dukemb »

jentakt pro info, za kolik byl vůz zakoupen?

semtunovej

zalepené selenoidy - co si pod tím mám představit? tohle je muj prvni automat, možná proto jsem byl při výběru tak neopatrný.

Ten palubák mě překvapuje, třeba u VW jde upravit spotřeba pokud ukazuje špatně, zde to nejde? další věc je , dá se do palubáku nahrát čeština?

Bydliště jsem doplnil, a myslím , že Praha pro mě není na dojezd problém, spíš jde o to, jak dlouho by tam auto v servisu bylo, nebo pan Patočka to dělá "po práci" ?

K ceně - zprvu po shlédnutí asi 30 octávíí kombi a asi 15 golfů 4 combi bylo tohle první auto, které se mi líbilo a i když bylo obouchané, tak stav se mi zdál podstatně lepší než co jsem do tý doby viděl a bylo o něco levnější než VW nebo škodovka, počítal jsem , že do toho budu muset něco pustit, ale jak to tak vypadá, tak těch investic bude zapotřebí o dost víc, než jsem zprvu myslel :(

semtunovej

Omlouvám se, registroval jsem se na telefonu, protože trávím dost času v práci. a vlastně všechny příspěvky jdou z telefonu, proto píšu většinou bez diakritiky, blbě se to čte, ale daleko hůř se to v telefonu s háčky čárky píše :D

Jarda333
Vůz: xc90 D5 151kw

Příspěvek od Jarda333 »

semtunovej píše:zalepené selenoidy - co si pod tím mám představit? tohle je muj prvni automat, možná proto jsem byl při výběru tak neopatrný.

Ten palubák mě překvapuje, třeba u VW jde upravit spotřeba pokud ukazuje špatně, zde to nejde? další věc je , dá se do palubáku nahrát čeština?

Bydliště jsem doplnil, a myslím , že Praha pro mě není na dojezd problém, spíš jde o to, jak dlouho by tam auto v servisu bylo, nebo pan Patočka to dělá "po práci" ?

K ceně - zprvu po shlédnutí asi 30 octávíí kombi a asi 15 golfů 4 combi bylo tohle první auto, které se mi líbilo a i když bylo obouchané, tak stav se mi zdál podstatně lepší než co jsem do tý doby viděl a bylo o něco levnější než VW nebo škodovka, počítal jsem , že do toho budu muset něco pustit, ale jak to tak vypadá, tak těch investic bude zapotřebí o dost víc, než jsem zprvu myslel :(
https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=12&t=37990
http://@d5t5.com/cs/

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“