Zdravím Vás volvisti
No konečne som sa dokopal k tomu by som pridal nejaké fotky aj ja.. už by sa patrilo, veď browsujem forum už od roku 2011. Tak môj prvý kontakt s Volvom bol asi v roku 1998 ked si môj krstný otec (ako 25 ročný) kúpil svoje prvé. Bola to 244 DL, B19A, M46. Nuž mne ako 8,9,10 atd rocnemu to auto nic nehovorilo.. vtedy..nevadí, ale bol to prvý kontakt. Následne v roku 2001 vymenili 244-ku za 245-ku ktorá je v podstate v rodine dodnes. A ako caš bežal auto som si obľúbil. Nuž a v roku 2011 mi bola ponuknutá(darovaná),či by som sa jej teda neujal. Kvôli prírastkom do rodiny prešli na bezpečnejšiu a ,,spoľahlivejšiu´´ V70... Takže začal som sa starať o starú 245-ku, ktorá btw po dvoch rokoch stánia naštartovala na 2 pokus. Absolvovala nejaké opravy, demontaž LPG, a potom bežné veci tak aby prešla cez STK. Potom som robil nejaké leštenie laku aby biela bola belšia a fantazíroval som o všelijakých prestavbách a podobne..

Vymenil som kotuče, rôzne veci okolo riadenia a jazdil jazdil a jazdil.. nasledne prišla moja prvá zima s autom čo má zadný pohon. dopadlo to búračkou!

bohužial som neubrzdil na totálnom ľade a trafil to rovno do nákladného auta. holt ani ,,švedska oceľ´´ to neusála. Nakoľko som mal auto rád tak som si ho behom 1-2 mesiacov opravil sám doma. Nasledovalo jazdenie jazdenie a jazdenie.. Pomaly som začal o aute rozmýšlať serióznejšie: opraviť, vyvariť?! Po rôznych debatách a vzhľadom na stav korózie na aute som si povedal,že ho budem iba udržiavať, tak aby slúžilo a na renováciu si najdem lepší kúsok. Denne som sledoval bazár či už SK/CZ/DE a iné až jedného dňa mi užívateľ Gusto poslal link na inzerát (Gusto ešte raz dík

) a tak slovo dalo slovo a do týždna bola sivá 245-ka na dvore. Na svoj vek je podľa mňa v ozaj dobrom stave! Má dve vážne korozie kde je diera,ale nič vážne a potom iba také jemné povrchové hrdze a škrabance a ťukance. Tipujem to na dovoz z Talianska. V interieri par zlomených plastov a natrhnutý strešný tapec a také drobnosti. Ako bonus auto má pár ozaj ,,luxusných´´ dorábok,veď uvidíte foto..

fotky pridám chronologicky od 2011 do 2013.