Letos zvažuji dovolenou v ČR. U vody, ideálně přehrada.
Důvody jsou jasné: děti jsou moc malé na to, aby poznaly rozdíl moře versus přehrada, jsou moc malé na to, aby se mi s nima chtělo jet autem 12 hod. do tramtárie (myšleno Chorvatsko), a jsou dost velké (2+) na to, abych za ně cáloval plnou sumu při leteckých pobytech, takže se dostáváme na položky 50.000 a více, prostě jde o prachy. Doufám, že v Česku to bude víc muziky (nebo stejně muziky

Nemám zkušenosti s Českými přehradami, rád bych nějakou komplet zařízenou chatu / dům na týden s možností vlastního vaření, ale hlavně příjemné prostředí - spíše příroda než ultra turismus (ale v tomto jsem svolný). Hotel taky možno, ale spíše rodinného typu, tedy penzion, atd. Samozřejmě možná penze/polopenze atd. Rozhodně ne pod stan a ne kemp.
Podstatné je, aby to bylo vhodné pro děti, takže přístupná pláž, žádné skalní pobřeží, atd.
Dále možnost vidět něco hezkého v okolí - klidně na zajížďky autem, půldenní výlety.
Termín bude přelom srpen /září.
Internet je plný všeho, to je jasné, ale všude napíšou pochopitelně, že je tam nejlíp na světě, fotky jsou samozřejmě zavádějící, vždy krásné.
Zajímají mě pouze Vaše konkrétní zkušenosti, kde jste kdo byl a stálo to za to.