Jsem asi vyjímka, ale zatim (až na jednu vyjímku, kterou ješte řešil DI v Kladně) jsem se setkal vždy s příjemnými policisty, kteří se skoro omlouvali, že mě změřili a jelikož jimi naměřená rychlost byla vždy nižší než sem se domníval že jsem jel, tak jsem pokutu zaplatil na místě, případně složenkou doma. Ale chápu, že pro někoho, kdo má dost času a shledává v tom zábavu, může být postup tam popsaný zálibou. Jiná stránka je buzerace ze strany Všemohoucích chlapáků v uniformách, co dělaji dusno a machrujou, v tom případku bych asi v tomto postupu chvilkovou satisfakci našel.
malilinkatý OT:
skreči máš u mě pivo nebo pět.
Opět, za poslední dobu už poněkolikáté, jsem zavítal k DFensovi, ale to co sem našel teď sem zatim nečetl a proto mě to vyburcovalo k akci.
Abych to uvedl na pravou míru:
mám auto (940), na které mi následkem způsobené dopravní nehody (plnění za 23tis) vyměřila CSOB pojišťovna zvýšení ručení z 4600 na 7000. Dobře, jsem blbej, měl bych platit. Nicméně
článek nalezený na DFensovo stránkách mě donutil zamyslet se i nad druhym pohledem a to proč bych platil když nemusim?
Naštudoval (moc práce to nebylo, je to
tam shrnutý) jsem podmínky výpovědi smlouvy, stručně: 6 týdnu před výročím, 3 měsíce po nehodě (obé propásnuto) a do měsíce po oznámení o změně podmínek, neboli ceny

a v záloze mam zrušení pro neplacení, kdyby odmítli přijmout muj dopis (email asi taky lze, zákon říká písemně, což email je).
Takže výpověď maji na cestě.
Povinné ručení za OA u člověka nad 30, který neboural v posledních 5ti letech je cca 2800 s krytím 70/70 (axa), 2600 35/35. U blba jako já nebo i většího je to s krytím 35/40 asi 4000 (slavia fix). Ale ručení na auto nemusí sjednávat majitel ani provozovatel, který s nim boural...
Další úvahu již nechám na laskavém čtenáři.
Ještě pro upřesnění, nečekal jsem (opět naivní blb), že některé pojišťovací portály zatají existenci výrazně nejlevnější varianty ručení, takže při pojišťování zatím posledního auta (760) jsem usoudil, že nebudu trávit čas a naklikal sem asi druhou nabídku co sem našel a smířil se s tím, že axa levnou variantu zrušila. Nezrušila, takže jsem se dobrovolně zbavil 2000Kč za nic, neb identický (stejná pojišťovna, stejnej typ ručení) produkt jsem dobrovolně zakoupil za ranec přes epojisteni namísto top-pojisteni.
Disklejmr: nejsem nijak spojen se žádnou se zde zmíněných institucí, jsem jen a pouze vytočen vlastní blbostí a měl jsem aktuální potřebu se s tím svěřit. Výše zmíněné společnosti za to nemůžou, z ničeho je neviním, principem businessu je vydělávat peníze prodejem, což oni činí.
Eknolidžment: skreči díky, můžeš za to, žes mě vyprovokoval k akci. Třeba to někomu ušetří pár korun, protože se tohle všechno dá sjednat během pauzičky v práci od stolu.
EDIT: tak zásillka CSOB doručena. Celkem fofr, st večer podáno, čt ráno dodáno