Svencar Ostrava, nemáte někdo podobnou zkušenost?

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Katerina

Svencar Ostrava, nemáte někdo podobnpou zkušenost?

Příspěvek od Katerina »

dodatek: veskery obsah mych prispevku jsou pouze muj vlastni nazor a nikdo jiny na tomto foru za nej nesese zodpovedost ani se na nem nijak nepodili... pro jistotu kdyby me chtel nekdo zazalovat.

Thorsten
Vůz: t-mustang

Příspěvek od Thorsten »

No, to byl teda proces, člověk aby byl právník, když něco chce takto řešit.

Nepochopím člověka, který má evidentně dost peněz, nese odpovědnost za značku a klienty značky a potřebuje takto vymýšlet kraviny.

Takové krátkozraké jednání, lidi se asi nikdy nepoučí.
https://www.facebook.com/Volvo-classic-club-%C4%8CR-SR-595543350589546/

maldini
Vůz: šetřím na nové... :)

Příspěvek od maldini »

A to bych ještě řekl, že Kateřina má dost velkou výhodu, že má nějaké ahnung o celé problematice. Např. já jako absolutní blbec co se fungování auta týče, bych dopadl mnohem hůře, a právě na tuto kastu ty nepoctivé (velmi mírně řečeno) servisy spoléhají. "Pane, je tam problém, opravit to nejde, bez toho se neobejdete, musíte koupit nové, nejlépe u nás..." Po svých zkušenostech je nejlepší opravdu se jistit, vyžádat si všechny demontované díly do posledního šroubku, pokud se vám o autí nestará někdo známý a prověřený...

Volvo V60

Příspěvek od Volvo V60 »

snad se mi to sem podaří uložit ...nějak se to nedaří :(

Volvo V60

Příspěvek od Volvo V60 »

Nechápu nějaké Vaše výroky...je jasné, že každý zákazník má svůj oblíbenej servis a někdo bohužel je vždy někde nespokojen..
Pak je jasné,že každej bude házet špínu na ten kde není spokojenej a doporučovat na ten kde je spokojenej....
Podle všeho co tady čtu, nechápu proč jste p. Kateřino nevyužila tedy v Adusumu jak už píšete řešení opakujícího se problému v rámci záruky, který by Vám odstranili na jejich náklady?! Kort když vám to bylo nabídnuto?!Myslím,si že by to bylo milejšííí...než takovéhle ztrácení času... Koukám, že si taky trošku protiřečíte..obviňujete oba dva servisy postupně s jedním souhlasíte, a na druhej házíte špínu, a pak zase obráceně?!Pak se jim zase omlouváte?... Řešíte opravu auta a né záliby majítelů...i kdyby chodil do kostela Vám tohle může být jedno...
Nechápu tedy proč si nestojíte za svým tvrzením....podle všeho co tady čtu vidím, že jste jezdila do servisu kde tomu nějak moc nerozumí a umí pouze oleje a filtry?když vám vyměnili jednotku co vůbec nebyla potřeba?! vidím,že tomu rozumíte více než jakýkoliv mechanik u nich....kort v elektrice :D (když umíte opravit televizi) - myslím, že je super, že Vám vrátili peníze.. Ale k věci..
Jak je možné ,že jednotka ,kterou jste dala opravit tedy nevykazovala po opravě žádné chyby po celý rok a najednou po roce v nejmenovaném servisu se opět ukázala chyba ,,stejná,, i když nebyl zásah do DEM?!?! to je tímpádem docela nelogické.....že by sama DEM jednotka si uvědomila ,že nemá zlobit majitelku ... Mě to přijde jasné, jak facka už jen podle všech oprav co jste měla nechat udělat na základě nejmenovaného servisu, které pak vlastně nebyly třeba?!?!
Chci se zeptat, když někde něco nechám opravit, a chci to reklamovat ,ale už tam byl zásah jiných servisů od xxxx mechaniků jak je to pak se zárukou?! ví to někdo? Hodně sill....na další zmatené zprávy.... :friends:

wickey
Vůz: V70 D5 AWD, S60 D5, C70 T5 Cab, XC90 V8

Příspěvek od wickey »

ja ti nevim, teoreticky treba vytahnout konektor, poradne ho procistit a rok pojezdi - a nauctovat cenu jak za opravu neni spatny byznis, co reknes? :)
'01 C70 T5 cabrio - B5234T3, M56LK 176 kW #601 - signal red /// '06 V70 D5 AWD - D5244T4, M66 AWD 136 kW #459 - dawn blue pearl /// '06 S60 D5 - D5244T4, M66 136 kW #459 - dawn blue pearl
'08 XC90 V8 AWD Sport - B8444S, AWTF-80 SC 232 kW #612 - passion red /// '03 S60 T5 - B5234T3, AW55-50SN 184 kW #449 - mistral green metallic

ex: '84 760 GLE TD; '90 940 GLE; '96 850 2.5 20V; '91 440 1.8 K; '98 V70 R AWD; '97 850 R; '00 V70 R AWD, '87 740 GL, '97 850 GLE, '04 S60 R AWD, '98 V70 XC AWD Cross Country, '99 V70 XC AWD Cross Country, '99 S70 2.5 20V, '00 V70 XC AWD Cross Country, '04 XC90 2,5T AWD

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

wickey píše:ja ti nevim, teoreticky treba vytahnout konektor, poradne ho procistit a rok pojezdi - a nauctovat cenu jak za opravu neni spatny byznis, co reknes? :)
Vzhledem k tomu o jakou závadu se jednalo,čistě hypoteticky mohli v Adusumu jednotku DEM vymontovat ,ta zrovna byla ve fázi kdy fungovala,tak nahráli software,zapatlali jednotku tmelem a majitelce naúčtovali opravu.Chyba se pak vyskytla znovu až po roce,kdy i pak se projevovala sporadicky,chvíli blokovala sběrnici(když byl svod),a po poklepání(svod se uvolnil)zase fungovala.Prostě to v Adusumu "zkusili" a ono to zrovna vyšlo.Podobné praktiky dnes bohužel provozuje čím dál více firem.Zkoušejí co projde a co nikoliv.Pokud se na to přijde,tak se omluví,že došlo k nedopatření,pokud nepřijde,mnou si ruce,jak zákazníka prima ojebali. :bad:Případně je pak možno se vymluvit,že opravu jsem nedělal já,ale vlastně můj šéf. :D

Myslím,že by se klidně mohlo založit vlákno "Ojebávání zákazníků,aneb,na co si dát pozor".

To Volvo V60: Vyplň si podpis dle pravidel a přečti si po sobě své zmatené výroky.

hombredavid
Vůz: V850 T5

Příspěvek od hombredavid »

Katerina píše:
Katerina píše:Problém je ten, že jsme v Česku, kde se většina firem chová k zákazníkovi jako hovada. Bohužel. A autorizované servisy k nim patří. Bohužel. Ale zčásti beru zpět - pokud jste hodně movitý klient, máte prémiovou značku a především neřešíte peníze za servis a nekontrolujete faktury, pak se k Vám chovají s úctou a láskou - až do krku by vám spodem vlezli...
....Presne, lip bych to nenapsala
Ale i ten kdo nema hluboko do kapsy tak urcite najde lepsi vyuziti pro sve finance, nez je vyhazovat za zbytecnosti a to podle nynejsich zkusenosti autorizovany autoservis je- jedna velka zbytecnost za neumerne penize, mizerny pomer kvalita/cena.

Tak a ted zaver:Dekuji za promptni odpoved p. Maruniakovi z Volvocars. Poslal analogicky vypis/rodny list, ze ktereho je mi jasne ze pan Hak z firmy Adusum (http://www.adusum.cz) lže a tvrzenim ze to neni totozna jednotka DEM, kterou opravovali, odmita jakoukoliv zodpovednost a nehlasi se ke sve praci. Takze nejdrive zfusovali nebo vubec neodvedli práci kterou vyfakturovali- viz fotky v predchozich prispevcich jak jednotka vypada rok po oprave v servise Adusum. Fakturovali mi opravu jednotky DEM, presne vymenu jakychsi tranzistoru v ni za 14 tisic bez DPH. Pote co se odhalilo, ze ta jednotka nebyla nikdy ani otevrena a o vymene tranzistoru tedy nemuze byt ani rec, krabicku jenom totalne fusersky pomatlali zvenci kolem dokola hnedym tmelem (pres puvodni neporusenou originalni izolaci-kazdy at si sam domysli proc to asi namatlali na puvodni originalni tmel), p. Hak tvrdi, ze to je jina jednotka nez ta kterou opravovali. Po predlozeni usvedcujiciho verohodneho dukazu, ze to je nase originalni jednotka DEM, jeho jedina odpoved po nekolika dnech je: "Pani Kulhankova, Vaše smělost mě nepřestává udivovat.Přečtěte si prosím Vaše reakce v předešlých zprávách, na základě kterých neshledávám jedinný důvod, proč bych Vám měl být jakkoliv nápomocen. S uctou p.Hák, Adusum"
Na moji otazku zda tedy i po predlozeni dukazu od Volvocars, trvaji na tom, ze to neni totozna jednotka, kterou opravovali, pan Hák vubec nereaguje. Podotykam ze tenkrat v prosinci 2010 jsme museli dovezt do Prahy cely vuz-poslat jen jedntku jim nestacilo, auto tam meli nekolik dni ,takze moznost ze bych jim poslala na opravu nejakou jinou cizi jednotku je naprosto vyloucena. Adusum jsou proste fuseri a lhari.

Dodany usvedcujici vypisu p. Haka (majitel fy Adusum) tedy vubec nezajima. Jednani pana Haka-Adusum me nyní jiz vůbec neprekvapuje, protože podle toho jak ta nase jednotka DEM rok po oprave vypada, tak na ni při „oprave“ ani nesahli (tzn. ze ji vůbec neopravovali) krome toho ze ji fusersky pomatlali nejakym hnedym tmelem. Co s DEMkou tenkrat v Praze udelali, ze to po te "oprave" rok fungovalo, to nevim, ale efekt stejne nemel dlouheho trvani, kdyz se nam po roce zase pokazila.

Dekuji za Vas cas, ale musela jsem zjistit kde je pravda, protože tvrzenim, ze to není nase se jednotka DEM pan Hak z firmy Adusum sokoval, protože tim vlastne neprimo ale logicky obvinil Svencar. Protože Svencaři byli jediny, kdo mel od te doby nas vuz v servise a pokud by jednotka byla skutecne vymenena, tak jediny kdo to mohl udelat byl Svencar. Ale ackoliv podle me ve Svencaru autoopravarenstvi (a především elektrice) moc nerozumi -soude podle mych neprijemnych zkusenosti s vymenovanim jednotek CEM tam a zpet- tak firma Svenvcar zlodeji nejsou a za to jsem rada a za podezreni se omlouvam. Bylo to dano tim, ze u me vyvolali hlubokou neduveru vuci nim a jejich praci tim jak mi v prubehu opravy opakovane povidali ruzne povidacky/kecy, tak jsem jim prestala uz uplne verit a podvedome jsem proto skoro uverila p. Hakovi z Adusumu, ze nam jednotku nekdo vymenil. Rikam zamerne "kecy" ne "lzi" oni asi ani nelhali vedome, spise tomu opravdu nerozumeji tak placaji nesmysly…..U Prazaku se nedivim nicemu ti jsou povestni.
Autorizovane servisy jsou proste spise prodejci resp. "dealeri" - jak jim na strankach Volvocars trefne rikaji. Mozna je dobre si u nich auto koupit (koupila jsem to v auto Hasse v Praze) ale ne opravovat. Kdyby neumeli reloady, tak nejsou vubec k nicemu.

Jen furt nevim, proc se me u volva nikdo nezeptal na spokojenost (byla jsme tam na servise minimalne 3x co si pamatuju, mozna i vicekrat), prekvapilo me, ze jeden kolega zde psal, ze mu prisel pisemny dotaznik 3X !

Preji Vam vsem hodne uspechu a hlavne at se opravdu podari, aby Volvo zustalo Volvem k cemuz nam bohuzel autorizavane servisy asi nedopomohou :-(

P.S. Necht se Adusum resp. p. Hák k tomu vyjádří, moc by mě zajímalo, proc nekdo lže tak hloupě - cozpak nevi ze vsechna Volva maji rodne listy a takova lez je snadno odhalitelna? Asi tak hloupy nebude, spis drzy, ze je mu to jedno.
JA tedy o existenci tech rodnych listu nevedela, ale zase neservisujeme Volva jako p. Hák .... tedy vlastne..... sem tam nejakou ridici jednotku si musime obcas opravit :-) no tak pa.
Osobně pokud píšeš pravdu a máš takové důkazy, bych podal na dotyčnou firmu trestní oznámení na podvod. Jestli máš fakturu na výměnu tranzistorů a ty měněny nebily tak to každej soudní znalec pozná. Podle mě je nereagující firma jasně prohrávající. Myslím že by se ti i vyplatilo najmout právníka a v tomto smyslu jim zaslat dopis aby ti uhradili škodu nebo že tak budeš postupovat. Jinak abych vyvrátil mýtus o bohatých zákaznících v německu. I ten nejbohatší se se zajímal co to bude stát a když se dělala nějaká větší oprava tak jestli to není garance nebo alespoň kulance. Takže nějaké ojebávání...... u nás tedy rozhodně ne.

dali
Vůz: ---

Příspěvek od dali »

Volvo V60 píše:Nechápu nějaké Vaše výroky...je jasné, že každý zákazník má svůj oblíbenej servis a někdo bohužel je vždy někde nespokojen..
Pak je jasné,že každej bude házet špínu na ten kde není spokojenej a doporučovat na ten kde je spokojenej....
Podle všeho co tady čtu, nechápu proč jste p. Kateřino nevyužila tedy v Adusumu jak už píšete řešení opakujícího se problému v rámci záruky, který by Vám odstranili na jejich náklady?! Kort když vám to bylo nabídnuto?!
Zníš hodně nestranně a nezaujatě, navíc odkazuješ na informace, který v tomhle topiku nepadly :wink: Takhle náhodou nemáš shodnou IP adresu třeba s adusumem? :green:

LukášM
Vůz: V240

Příspěvek od LukášM »

:D :D :D

maldini
Vůz: šetřím na nové... :)

Příspěvek od maldini »

A ticho po pěšině... :lol:

MarekV
Vůz: S60 D5, S60 R, S80 D5

Příspěvek od MarekV »

hodne drsne vlakno ... a co sa tyka praktik autorizakov - pomer cena-sluzba je na zaplakanie

martines
Vůz: Saab 9-3Aero,9-5Troll,9-5Aero,9000Aero

Příspěvek od martines »

dali píše: Takhle náhodou nemáš shodnou IP adresu třeba s adusumem? :green:
tohle by mě zajímalo,domněnka nestačí

Katerina

Příspěvek od Katerina »

Tu po roce opet Katerina
volvo porad slape jak hodinky pouze se zakladni udrzbou.
Pro pripadne dalsi nestastniky co maji podobny problem-zatim za ten rok se mi ozvali dva s zadosti o radu-radi poradime, pomuzeme, s Volvikem XC90 mame uz dost zkusenosti.
Naposledy upravil(a) Katerina dne 06 srp 2018 14:32, celkem upraveno 1 x.

cuhan
Vůz: ......

Příspěvek od cuhan »

Mám tytéž zkušenosti s tímto servisem :good: mě přetěsńovali převodovku komplet uhlovku a cena byla levnější než od mehanika tohoto klubu 8)
Mercedes W220 S500 Long 225Kw
Mini Cooper Countryman 1.6D

PINĎABC
Člen VK
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

Příspěvek od PINĎABC »

Je těžké se všem zavděčit v dnešní době, memu kamaradovi v XC60 odešla ještě v záruce navigace, auto kupoval ve SVENCARU celu dobu byl spokojený se servisem až do tehle chvíle, vyjadřili se že to není na zaruční opravu a že musí koupit novou jednal se cca o investic kolem 20TIS protože kamarád nemá hluboko do kapsy tak si novu navigaci zaplatil. Překvapení nastalo když nalistoval menu navigace a byly tam uložené trasy nastavené oblibené cíle převažně ordinace lekařu a lekarny evidentně navigace původně z auta nějakého cestaka farmaceutické firmy.
Poprosil tedy pana Balcara zda by si nesedl k němu do auta (nechtěl dělat vítr před zakazníky) a ukazal mu že navigace kterou mu učtovali jako novou zjevně nějakou dobu někdo použival. To není možné to se moc omlouváme bla bla omačka kecy v kleci to musel nějaký mechanik to se stavá tak jednou za deset let.

Já byl ve SVENCARU měnit čelní sklo z povinneho ručení, max spokjenost při vyzvednutí auti bylo vysaté umyté, zaplatil jsem doplatek 1000,- a fičel domů, cca po čtvrt roce mi přišel vyhružný dopis že jsem dosud nezaplatil za vyměnu čelniho skla protože mi poštu a finance řeší drahá polovička malem to zaplatila hned jak dopis otevřela. Nasraně sem jim zavolal co to jako je. Omlouvame se to je politovaní hodný omyl co se stane max jednou za deset let.

Kdo nic nedělá nic nezkazí!

Nic se nezíská zpátky huř jako ztracená duvěra!

scoff
Vůz: tak třeba trabant

Příspěvek od scoff »

De Nice K píše:Zdravim vsechny Volvisty,
rad bych taky pridal svou zkusenost se servisem. Aktualne mam 2 volva - jednu V50 z r 05 a pak novou XC 60.
Od r 09 servisuju pravidelne ve SvenCaru a musim rict ze skutecne velmi ocenuju jejich pristup. Poskytovane sluzby povazuji za vysoce profesionalni, stejne jako pristup zamestnancu, zejmena obou panu Balcaru a pana Murina, ktery mi prodaval moje XC. Cetl jsem v diskusi, zejmena pak od pani Kateriny spoustu negativniho, snahu servisu vydelavat na klientech. Moje zkusenost zde je vsak presne opacna. Za vsechno mam pribeh ze zacatku sveho servisu - kdyz jsem si privejl V50 v automatu, rozsvitilo se mi hlaseni "ovladani razeni , doporucen servis". Obaval jsem se drahe opravy (auto bylo z bazaru) a jel do SvenCaru. Pan Balcar zavadu velmi rychle vyhodnotil a opravil (tedy nikoliv vymenil) vadny silenoid. Oprava byla skutecne za hubicku a od Tebe doby no problemos.
Obdobnou zkusenost mam i s pravidelnym servisem. V50 jezdi malo a pristup k pravidelnym servisum, ktere stale dodrzuji, je velice racionalni.
Navic, kdykoliv jsem potreboval s cimkoliv poradit ( treba i po telefonu) pan Balcar byl vzdy velmi vstricny a napomocny. Jeste mohu doplnit, jen pro srovnani, ze mam zkusenost i se servisy jinych znacek (mel jsem Octavku, sluzebni Subaru, Insignii, Passat a servisuji v ruznych castech republiky) -> za tech cca 10 let je pro me SvenCar suverene NEJlepsi a jediny kde se skutecne citim nikoliv jako klient ale jako clen Volvo rodiny.
Preju vsem at maji jen podobne pozitivni zkusenost jako ja a SvenCaru preju hodne spokojenych zakazniku!
De Nice K

ja koupil auto od znameho co jezdil do tohoto servisu i s prkotinama
autu mirne cuka prevodovka pri jednicce to kopne nebyli mu to schopni spravit po jeho skoumani na netu tam byl stim ze chce vymenit olej !!!! odpoved tam je dozivotni napln ha ha ha
nakonec mu vymenu udelali a i z diagnostikou tam nechal 5tis coz je pomalu cena jen za olej!!!!!
ja od nej auto kupoval 4tisic km po vymene olej cerny jako uhli dokonce i z bordelem vnem !!!!
puvodni majtel se take divil a kroutil hlavou nad tim ze meneny byl :jaj: (vypustit napustit a hotovo)
dnes automat radi bez problemu a cikani je z 90% odstraneno
ovsem ne diky tomuto servisu

kdyz jsem ponich chtel jen dil tak byl o 8% drahsi nez v doporucenem ceniku volvoa co vim tak je považovan za nejdrahsi v republice
S40 t4
S80 t6
S80 D5
V70II AWD 2,5 LPG

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

cuhan píše:Mám tytéž zkušenosti s tímto servisem :good: mě přetěsńovali převodovku komplet uhlovku a cena byla levnější než od mehanika tohoto klubu 8)
Kolik stálo přetěsnění úhlovky?

cuhan

Příspěvek od cuhan »

Kapal mě olej mezi převodovkou a uhlovkou takže to přetěsnovali plus komplet uhlovka a nové oleje,platil jsem něco málo přes devět tisíc :good:

dali
Vůz: ---

Příspěvek od dali »

scoff píše: a cikani je z 90% odstraneno
To zní zajímavě, kde že to bydlíš :ROFL: Ale stejně bacha na těch zbylých 10%. Množej se totiž rychle :oops:

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

cuhan píše:Kapal mě olej mezi převodovkou a uhlovkou takže to přetěsnovali plus komplet uhlovka a nové oleje,platil jsem něco málo přes devět tisíc :good:
Měnili i kroužek??

cuhan

Příspěvek od cuhan »

Jaký kroužek,měnili veškeré těsnění,gufera tu tisicihranou trubku co spojuje převodovku s uhlovkou,mám to někde na faktuře kterou nemůžu najít,asi ji mám v garáži,až to najdu můžu ti to naskenovat :D

GDPR_user

Příspěvek od GDPR_user »

cuhan píše:Jaký kroužek,měnili veškeré těsnění,gufera tu tisicihranou trubku co spojuje převodovku s uhlovkou,mám to někde na faktuře kterou nemůžu najít,asi ji mám v garáži,až to najdu můžu ti to naskenovat :D
Pokud je opravdu to vše vyměněno,pak je to dobrá cena.

cuhan

Příspěvek od cuhan »

Hlavně jsem rád že nikde nekápne a je vše v pořádku :good:

scoff
Vůz: tak třeba trabant

Příspěvek od scoff »

cuhan píše:Hlavně jsem rád že nikde nekápne a je vše v pořádku :good:
olej ktery nekape neznamena ze tam je :D
S40 t4
S80 t6
S80 D5
V70II AWD 2,5 LPG

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“