Zdravím , rád bych rozpoutal debatu na téma těchto dvou vozidel.
Možná to je s nadsázkou Ford focus vs opel vectra
Rád bych získal bližší informace - porovnáním.
Samozřejmě záleží na na nájezdu, kde se jezdí a spousta dalších aspektů....
pro - proti
spolehlivost
co se kazí
jízdní vlastnosti
tvrdost podvozků vs naše cesty
doporučené motorizace benzín x nafta
výbavy
vlastní zkušenosti
jak je to s náhradními díly
historie
co se Vám libí více
provoz...........atd.
prostě všechno možné ..... proto utvoření názoru......... předem děkuji za reakce
Můj názor, v práci máme obě auta. V50 2.0D a 9-3 1.9TiD.
Daleko víc mi sedí Saab, je tam víc místa. Má kvalitnější interiér. Motorově na tom je taky líp. Ta 1.9 110kw od Fiatu se prostě povedla.
Navíc v servise byl Saab nevynuceně jenom jednou, do když ho šefik nechal odbržděny když šel vynadat autobusakovi co ho škrábnul na křižovatce - výsledek stál za to - oprava za 250tis.
Vím že je to tady o volvech, ale pokud bych volil naftu, tak bych šel do Saabu.
_________________ Volvo V70 D5 MY2002 AT | VW Touareg W12 Bylo: VolvoXC90 MY2007 AT 3.2 , Citroën C6 3.0I V6 MY2007AT, Saab 900Turbo, Saab 9-5 2.0t, Peugeot 407 Coupé, Mitsubishi Galant V6, Fiat Stilo 1.6, Peugeot 406 2.0i
sordo píše:
Navíc v servise byl Saab nevynuceně jenom jednou, do když ho šefik nechal odbržděny když šel vynadat autobusakovi co ho škrábnul na křižovatce - výsledek stál za to - oprava za 250tis.
nerozumím?
Jinak - já osobně neznám ani jednu káru, ale něco mě říká, že ten SAAB buda asi lepší.
Měl jsem zkušební jízdu s 9-3 Aero TTID a byl jsem z projevu na silnici nadšen. Obutá byla na zimních 17kách, ale držela jak přibitá, bylo to loni v srpnu. Interiér prostorný, zpracování některých plastů, třeba kapes ve dveřích nebylo hezké, hrany byly otřepené a ostré. Jinak k interiéru nemohu říci nic špatného. Rozhodně se mi líbí auto celkově. Jsem zastánce benzínu a koukám na čtyřkolku, je jich víc než 50tek a jsou velmi dobře vybavené. Saab má novější pohon všech kol a možnost zadního samosvorného diferenciálu.
V50 jsem ještě netestoval, ale u AWD má menší kufr a jen 5ti stupňový automat.
_________________ Karkulka V60 CC T5 AWD MY 2018, POLESTAR
Již jsem se rozloučil s V40 2.0TE85, Padík - V50 T5 AWD +BSR+IPD HD TCV
Zrovna dneska jsem dal v Brno - Praha a zpět v té 9-3 1.9 TiD. Super svezení. Je to ročník 2005 - před faceliftem. U Saabu po faceliftu se mi už nelíbí interiér. Chybí tam některé vychytávky které dělají Saab Saabem.
_________________ Volvo V70 D5 MY2002 AT | VW Touareg W12 Bylo: VolvoXC90 MY2007 AT 3.2 , Citroën C6 3.0I V6 MY2007AT, Saab 900Turbo, Saab 9-5 2.0t, Peugeot 407 Coupé, Mitsubishi Galant V6, Fiat Stilo 1.6, Peugeot 406 2.0i
sordo píše: Chybí tam některé vychytávky které dělají Saab Saabem.
např?
_________________ Saab 9-3 Aero OG, Saab 9-3 Aero SS, Saab 9-3 Aero NG, Saab 9-5 Troll, Saab 9-3 Aero Cabrio V6, Saab 9000 Business edition, Saab 9-3 Aero OG
sordo píše: Chybí tam některé vychytávky které dělají Saab Saabem.
např?
U facelift verze mi chybí asymetrický tachometr a hlavně přečudlíkovaný středovy panel kdy má člověk opravdu pocit že pilotuje letadlo
Stejný pocit jsem měl u 9-5 před faceliftem - po faceliftu už to nebylo ono.
To nové radio od GM (vyjma navigace), zjednodušené ovládání klimatizace a hlavne absence displeje pod oknem mi moc nesedi. I když je na tom možna samotny interiér kvalitativně lip. Zvenku vypada facelift vyborně.
děkuji za postřehy,
jak to pročítam tak zatím jednoznačný vedoucím Saab, asi bude pravda co publicisté psali o saabu - mercedes severu.
Dotaz:
Jaké jsou sedačky, podobné volvu? tj. maximalně pohodlné ať už jde o ,, jakýkoliv model ,,
Opravdu je ten dieslový motor tak povedený ? I v recenzích je na něj jen chvála. Jakou porci km vydrží?
Aubot píše:děkuji za postřehy,
jak to pročítam tak zatím jednoznačný vedoucím Saab, asi bude pravda co publicisté psali o saabu - mercedes severu.
Dotaz:
Jaké jsou sedačky, podobné volvu? tj. maximalně pohodlné ať už jde o ,, jakýkoliv model ,,
Opravdu je ten dieslový motor tak povedený ? I v recenzích je na něj jen chvála. Jakou porci km vydrží?
V Saabu máme kožené, auto má najeto prokazatelně 200tis a na sedačkách to nejde znát. Jsou dobré, ale volvo má pohodnější. Mají trochu trvdší hlavovou opěrku.
tak když si odečteš z hodnocení martinopela, u kterýho je hláška o v50_coby nejhorším_volvu_všech_dob už takovou klasickou manýrou a známkou volvo_punku (viz dosud nepředložený relevantní data o poruchovosti vyjma srovnání s v70 coby top autem všech dob), tak toho moc negativního nejni když sebereš zmínky v různých topikách i od bývalých majitelů v50, zjistíš, že často jsou chváleny jízdní vlastnosti, chování v zatáčkách, hold společná platforma s ffocusem 2 je v tomto případě plus
Naposledy upravil(a) old.fashioned dne 02 dub 2013 10:05, celkem upraveno 1 x.
old.fashioned píše:když si na v50 přečteš všechny recenze na webu, tak zjistíš, že auto je chválený, jediný mínus je relativně malej kufr a relativně vysoká cena.
Četl jsem jich již několik jak na 9-3 II SC tak na V50.
A mám toho plnou hlavu, ještě že pořízení nového mazlika nehoří.
Ono obou modelů je poskromnu a jsou za +/- stejný peníz.
Saab 9-3 SC Aero XWD vs Volvo V50 T5 AWD
_________________ Karkulka V60 CC T5 AWD MY 2018, POLESTAR
Již jsem se rozloučil s V40 2.0TE85, Padík - V50 T5 AWD +BSR+IPD HD TCV
ttoommaasseekk píše:
Saab 9-3 SC Aero XWD vs Volvo V50 T5 AWD
Jestli máš na mysli poslední generaci 9-3, tak podle mě se to nedá srovnávat. Podle mě má super podvozek a xwd funguje fantasticky. Měl jsem S40 T5 sice bez AWD, ale v těch zatáčkách jsem si nebyl vůbec tak jistej. Třeba říct, že poslední generace 9-3 je zase o chlup modernější auto. Suma sumárum, žádné z Volv co jsem měl, nemělo tak dobrej podvozek (ber to jako můj subjektivní názor)
_________________ Saab 9-3 Aero OG, Saab 9-3 Aero SS, Saab 9-3 Aero NG, Saab 9-5 Troll, Saab 9-3 Aero Cabrio V6, Saab 9000 Business edition, Saab 9-3 Aero OG