Ahoj, jsem čerstvě majitelem Volva S60 rv 2001 a mám možná trochu hloupý dotaz, ale nikde jsem nenašel odpověď, tak mě neukamenujte prosím
Mám před sebou novou napínací kladku drážkového řemene INA (slovakia) a nezdá se mi že vůbec nepruží. Je to normální? Jsou tam dva dorazy, ale kladka je na konci jednoho a vůbec se nehne. Je to na reklamaci? Ještě mě zajímá jestli na té kladce nevadí ten hladký povrch nebo jestli musí být drážkovaný? Nevím jak je to u originálu.
Libiczka píše:Ahoj, jsem čerstvě majitelem Volva S60 rv 2001 a mám možná trochu hloupý dotaz, ale nikde jsem nenašel odpověď, tak mě neukamenujte prosím
Mám před sebou novou napínací kladku drážkového řemene INA (slovakia) a nezdá se mi že vůbec nepruží. Je to normální? Jsou tam dva dorazy, ale kladka je na konci jednoho a vůbec se nehne. Je to na reklamaci? Ještě mě zajímá jestli na té kladce nevadí ten hladký povrch nebo jestli musí být drážkovaný? Nevím jak je to u originálu.
Pokud máš jednostranný řemen tak je kladka nedrážkovaná.Nechápu co myslíš tím "nepruží".
Libiczka píše:Ahoj, jsem čerstvě majitelem Volva S60 rv 2001 a mám možná trochu hloupý dotaz, ale nikde jsem nenašel odpověď, tak mě neukamenujte prosím
Pokud máš jednostranný řemen tak je kladka nedrážkovaná.Nechápu co myslíš tím "nepruží".
Právěže mám oboustraně drážkovaný řemen.
Tím nepružením myslím to, že nejsem schopen s tou kladkou pohnout tou horní kovovou částí v místech jak ukazuje červená šipka. Jakoby to bylo zaseklé. Je to prostě na pravém dorazu a ve směru hodinových ručiček s tím nelze směrem k druhému dorazu pohnout ani o píď.
Libiczka píše:
Právěže mám oboustraně drážkovaný řemen.
Tím nepružením myslím to, že nejsem schopen s tou kladkou pohnout tou horní kovovou částí v místech jak ukazuje červená šipka. Jakoby to bylo zaseklé. Je to prostě na pravém dorazu a ve směru hodinových ručiček s tím nelze směrem k druhému dorazu pohnout ani o píď.
Omlouvám se,kladka je hladká.Pokud s napínákem chceš pohnout v ruce,obávám se,že tolik síly nemáš.
martinopel píše:
Omlouvám se,kladka je hladká.Pokud s napínákem chceš pohnout v ruce,obávám se,že tolik síly nemáš.
Díky, tak ta kladka bude asi OK. Zarazilo mě že teď mám v autě asi původní s drážkovaným kolečkem, ale i na Skandixu je vyobrazená Original s hladkým. Asi je to jedno.
_________________ bylo-nebylo: skoda, Trabant, Dacia 1300, Lada 1300, Fiat Croma turbo i.e., Lancia k 2.0t 162 kw, Ford, CLK,
je LR Evoque, sen a představu dalšího vozu mám, ale garáž je malá :(
ok,já musím trochu potrápit odborníky
já ji mám dokonce pochromovanou
Naposledy upravil(a) ksw dne 14 kvě 2012 21:27, celkem upraveno 1 x.
_________________ bylo-nebylo: skoda, Trabant, Dacia 1300, Lada 1300, Fiat Croma turbo i.e., Lancia k 2.0t 162 kw, Ford, CLK,
karelvolvo píše:třeba taková kladka z kamionu po 800tkm už drážky má a nová je neměla
jak hluboké?
karelvolvo píše:klidně i milimetr, kdysi byli kovové pak plastové a opět se vrátili ke kovovým
to u kamionu se používají čtyřřadá ložiska v té kladce, viz 800 tkm-kvůli výdrži?
kladky pro řemeny altíku, klimatizace a ventilátoru u některých typů i vodní pumpy mají obyčejné ložisko jestli se nepletu 6302 japonské TOYO ale dost často se mění protože jsou vychýlené na tom uložení, a řemen kolikrát se ani nemění milion km. Ale musí to být originál náhrady stojí za prd vydrží tak pětinu
Jo na volvo se dívám že stojí kolem 1000kč ale pozor málo která něco vydrží znám případy zákazník chtěl ušetřit kladka se namontovala 500km ,zadřená řemen v háji tak tak že s sebou nevzal kabeli od ventilátoru, opět se dala náhrada opět podobné km kladka se rozletěla chladič v háji, odtah z dálnice a to se vyplatí !!! A tak to je se vším třeba nový kamion v MKD najede na brzdové desky 300-500tkm pak se majiteli nechce dát asi 3500kč za destičky na jednu nápravu koupí lisovanou tmu za 1500kč a pak všude rozhlašuje že volvo stojí za .... že najel 30tkm a už to hlásí chybu atd.. Můžu se zmínit o oleji v záruce se dává olej předepsané třídy a jezdí se 70-90tkm podle propálené nafty po záruce dávají levnější o dvě třídy horší ale jezdí se na něj stejně km. Prostě znám kamiony které mají 2 Mkm a nemají problém a některé jsou po 600tkm jak vraky