Svencar Ostrava, nemáte někdo podobnou zkušenost?

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
Katerina

Svencar Ostrava, nemáte někdo podobnou zkušenost?

Příspěvek od Katerina »

Zdravím, mám volvo XC90 2005. Po servise ve Svencaru (http://www.svencar.cz) kde jsme nechala vymenit olej a filtry se za pár dní projevila závada ze na displayi zacaly vyskakovat ruzne chybove zpravy, padaly budiky a podobne. Zavezla jseme auto do Svencaru kde mi sdelili ze je vadna ridici jednotka CEM. Vymena vysla na cca 29 tisic. po jeji vymene mi sdelili, ze je jeste vadna jedntka pro AWD zvana DEM (differential electronic module) za dalsich cca 35 tisic (pry nam daji slevu, driv stala 46). Jeji vymenu ve Svencaru jsem odmitla, protoze tato jednotka jiz byla opravovana pred rokem v servise Adusum Praha a oprava byla uspesna-mela jsme tehdy anti-skid zpravu na disp. Takze s tim ze mam na ni zaruku a necham si ji tedy opravit v ramci zaruky zase tam. Takze jsem zaplatila ucet 29 tisic a odjela s autem, ktere se zdalo v poradku (hlasky uz nevyskakovaly a budiky nepadaly) az na to ze na displayi svitila hlaska "anti skid service required" a nesla 4-kolka tedy AWD bylo nedunkcni-to kvuli nefunkcni jednotce DEM. Pri tom kdyz me p. Balcar vyprovázel mi mezi dvermi sdelil ze mi " pro jistotu vytahli pojistku F23 pro DEM", je to pojistka pro tu vadnou ridici jednotku DEM. A s tim jsem odjela. Doma se mi to rozlezelo v hlave (proc mi probuh vytahli tu pojistku to je nejake divne) a pojistku jsme vratila na jeji misto. Ajhle vsechny zavady se vratili, znovu vyskocily na displayi lasky jako "brake failure, Engine control reqiured, imobiliser failure atd) Kdyz pojistku vyndam tak auto je v poradku, pouze nejde pohon AWD )odzkousneo nekolikrat znovu pro jistotu tam a ven).....aha, takze oni nasimulovali opravu vytazenim pojistky pro skutecne vadny modul DEM a nechali si zaplatit jednotku CEM, jejiz vymena nic nevyresila. pojistku jsme zase vytahla a s pojistkou v kapse jsme zajela zpet do Svencaru a pozadala je at pojistku vrati na sve misto ze ji chci proste zpet, docela znervozneli a samozrejme nasledne vse probehlo podle meho scenare, vrazili tam pojistku a zavada projev zavady byl zpet presne v tom stavu v jakem jsem jim dala auto prve do opravy. Na muj dotaz co ze jako se zmenilo vymenou CEM jednotky ktera evidentne nebyla vadna a zda mi nahodou nevytahli tu pojistku, abych jim zpalatila vymenu zdrave CEm jednotky odpovedeli neco ve smyslu,ze ta stara CEM stejne asi trochu vadna bude. Pozadala jsme je at mi vrati zpet moji starou jednotku CEM, ze kdyz se projevi nejaka zavada stare CEM tak jim veskerou praci zaplatim. Remcali ,torchu jsem jim vyhrozovala, ze ji zaslu do Volva na expertizu zda je opravdu vadna, tak to udelali. Samozrejme se auto chova naprosto stejne at s novou ci starou jednotkou CEM. Vadna je ve skutecnosti znovu ta DEM tak jak pred rokem akorat trochu jiny projev: dela blazinec na sbernici CAN. Takze myslim ze jim tam asi ta CEMka zbyla a potrebovali ji nekomu vnutit. Po delsim dohadovani mi na druhy den vratili 21 tisic korun tj. cenu nahradniho dilu jednotky CEM. Zbylych 8 tisic si nechali (jsou v tom 2 reloady, nekolik diagnostik a silentblok motoru, ktery jsem si nechala pri te prilezitosti vymenit) Takze jakz takz jsme se nakonec dohodli a ackoliv p. Balcar (hlavni technik Svencaru) vyndanou pojistkou evidentne nasimuloval opravu auta, tak jsem to uz neresila, mela jsem penize za zbytecne vymenenou jednotku CEM zpet berouc na vedomi ze na to ze je vadna DEM jednotka prisli vlastne oni, protoze je napadlo vytahnout tu pojistku F23. Odjela jsem tedy s vyndanou pojistkou pro DEM, protoze jinak padne sbernice CAN a auto je skoro nepojizdne. Bez pojistky nemam problem akorat to ted dost klouze (nefunguje DSTC a AWD)
Takze jsem zacala resit opravu evidentne skutecne vadne jednotky DEM a stim spojeneho nefungujiciho AWD:
Nasledne jsem se zadosti o zarucni opravu obratila mailem na prazsky servis http://www.Adusum.cz kde mi pred rokem opravovali prave jednotku DEM (stalo to 17 tisic s DPH ale nova by byla za 50 tisic), ktera je evidentne skutecne vadna (po jejim odpojeni od sbernice zavada zmizi) a i z diagnostiky je to patrne. Postavili se k tomu v meilu celem, ze samozrejme mam prijet a pokud je jednotka DEM skutecne vadna tak mam na to zaruku, ale ze je to divne ze jich opravili jiz spoustu a nikdy nebyla zadna reklamace. Na zvedaku jeste ve Svencaru mi tu jednotku ukazovali, vyfotila jsme si ji mobilem a prislo mi uz tehdy divne ze je fusersky pomatlana jakymsi hnedym tmelem a vubec nevypada ze byla pred rokem opravovana. I vznesla jsme do Adusumu dotaz, zda ji opravdu opravovali ci zda ji nahodou nevymenili za jinou plus reload. Psali ze ji opravovali a rozhodne je to moje originalni jednotka DEM. Jednotku jsem nechala sundat v normalnim neautorizovanem servise a nafotila. Evidentne je jasne, ze nikdy nebyla ani otevrena, byla originalne zalita (je naspodku auta a je proto cela v hlinikove krabicce vodotesne zaizolovana). fotky jsem poslala mailem do Adusumu s dotazem co ze nani jako opravovali za 17 tisic, kdyz je panna :-) dostala jsme sokujici odpoved od pana Haka: "DEM jednotka, kterou jste mi poslala v příloze, není totožná s jednotkou, kterou jsme Vám před rokem opravovali. Pro hermetaci jednotky používáme jiné tmely a do jednotky umisťujeme markanty, podle kterých poznáme o jakou jednotku se jedná. "
Takze mam podezreni ze bud 1) v Adusumu pan Hak lze a tenkrat ji pouze vymenlii za jinou starou, ktera se znovu popsula (jsou pry hoodne poruchove) a nebo -a to po otresnych zkusenostech se Svencarem myslim je pravdepodobnejsi-2)mi ve Svencaru jednotku DEM ukradli resp. vymenili za jinou vadnou.

Pozoruhodne je ze: 1) od opravy DEM jednotky v prosinci 2010 auto nebylo nikdy v zadnem servise az v lednu 2012 ve Svencaru na beznou udrzbu vymena oleje apod takze pokud pan Hak-Adusum nelze tak jednotku nemohl ukrast nikdo jiny nez Svencar.
2) tato zavada projevila par dni po beznem udrzovacim servise ve Svencaru.
2) zavada neni uplne konstantni, obcas se vse samo spravi a dokonce funguje i ctyrkolka tedy DEM jednotka!! Dali mi tam jednotku s vysazovaci zavadou aby se to neprojevilo hned pri prebirani vozu po servise (vymena oleje atd) ??? Protoze to bych samozrejem protestovala ze jsme jim davala plne funkcni auto na bezny servis.
3)Svencar resp. Balcar byl tenkrat v prosinci 2010 dost nastvany ze jsme si od nej nekoupili novou jednotku DEM za skoro 50 tisic (46 plus cca 3 reload) ,kdyz jsme mu pak byla vitezne oznamit ze ji v audusmu opravili.....on mi predtim pri te diagnoze tvrdil, ze je naprosto neopravitelna a nevymneitelna za jinou starsi treba z vrakace a to je lez- to uz dnes vime, i v Adusumu mi tenkrat navrhovali ze mi ji vymeni za jinou starsi ale nesehnali jsme ji bohuzel.

Tak prosim Vas zkusene volvisty o tyto informace:
1)zda uz nekoho ve Svencaru takto podvedli (staci podezreni) - podame hromadne trestni oznameni. to kazdopadne podam i sama zatim asi na neznameho pachatele - zitra dam kafe s kamaradkou JUDR. tak podle toho co mi poradi.
2)zda nevite jestli lze podle cisel na DEM na stitku (part number a carovy kod) dohledat,zda je to nase originalni jednotka jednotka DEM - zda tedy byla namontovana ve vyrobe do naseho vozu nebo do jineho tzn. ze "neznamy" pachatel nam ji vymenil. DEM jednotku mame uz otevrenou, je uvnitr uplne zoxidovana, plno bordelu pusobicich svody, takze ji asi bude stacit vycistit-momentlane se koupe v ultrazvukove cisticce. pro zajemce s podobnym problemem rada poradim jak na to.

Kazdopadne nekdo nas okradl a jestli je to autorizovany servis Volvo tak je to priserne jeste o neco vice nez kdyby to byl obyc. servis Adusum. A vite co mi balcar rekl, kdyz jsme odmitla vymenu te DEM jednotky po zaplaceni CEM za 29 tisic: "ááá, pani Kulhankove asi dochazeji penize" to je profesional? Jak ubohe!

P.S.Dekuji predem za vsechny informace. Me uz nejde o prachy, ale o spravedlivy postih zlodeju a podvodniku (zatim neznamych samozrejme nebyl nikdo usvedcen a odsouzen :-) protoze to je hnus v tehle prohnile zemi jsou mraky veselych podvodniku a nikdo s tim nic nedela a oni to drze zkouseji dal, kdyz jim na to nahodou nekdo prijde tak mu vrati penize a ten postizeny je vetsinou uz potichu protoze spokojeny ze ma sve penize zpet.
PS2: Jo a vite ze Balcar chodi do kostela? nooo, to mi rekl jako odpoved na me obvineni, ze tu pojistku vytahli ucelove aby nasimulovali opravu.

Pa Bc. Katerina Kulhánková,
technik opravy LCD, plazma TV, VAT Electronic s.r.o. Ostrava ....pro ty z vas volvistu co celou dobu pri cteni premysleli, jak to ze tomu zenska tak rozumi: sbernice CAN jsme meli ve skole, sbernice I2C znam z praxe a je to principielne stejne. Pro zajemce mohu dodat mailem dalsi fakta, fotky, obrazky.

dekuji za precteni, strucneji to napsat neslo.

dodatek 13.2.: pro nahodne ctenare, kterym se to vlakno nechce cist dale: Svencar je v tom skoro nevinne. Skoro proto, ze Balcar-Svencar nasimuloval opravu závady vytazenim pojistky a snazili se mi za 29 tisíc prodat novou CEM jednotku, kdyz tvrdili,ze má (plně funkcni) jednotka je vadná, coz take neni hodno seriozni opravny.
Zodpovednost je na servise Adusum Praha: odvedena fušerska "prace" pri oprave jednotky DEM a pri mem pokusu o uplatneni reklamace se vyhybali zodpovednosti s tim, ze to je jina jednotka, nez ta kterou nam opravovali. Tato lez byla vyvracena potvrzenim/rodnym listem od Volvocars, ze to je nase originalni jednotka DEM, ktera je na aute od vyroby. Po predlozeni dukazu se s nami o tom Adusum dale odmita bavit. Vadnou jednotku DEM jsme si nakonec opravili sami ve spolupraci s STB servisem Frydek Mistek. Kontakt rada dodam.
Naposledy upravil(a) Katerina dne 22 led 2015 19:26, celkem upraveno 10 x.

jou81
Vůz: XC90 MY17 Inscription

Svencar Ostrava, nemáte někdo podobnpou zkušenost?

Příspěvek od jou81 »

Milá Kateřino,

2/ Spíš ne. I když, pošli číslo a podívám se.

Jinak pěkné čtení, jen ten obsah je smutný, bohužel nic vyjímečného, ani ve Volvu, ani kdekoliv jinde. Proto nejezdím do autorizáku, jsou to vyhozené peníze.

S80 V8 Executive MY09, XC90 2017 Inscription, ice white. S60R MY05. Byla S80 T6 200kw MY04, S60 D5 2002.

LukášM
Vůz: V240

Příspěvek od LukášM »

Tak jsem dočetl :shock: Vůbec mě nepřakvapuje co je dnes možné i v servisech, které mají zvučné jméno a kolikrát ještě zvučnější reklamu. Mimochodem jsem si chvílemi opravdu říkal...sakra ta ženská tomu rozumí 8)
Nejsem pro, aby takovým .... procházela podobná zlodějina, nicméně v tomto případě prokázat skutkovou podstatu bude velmi obtížné. Bohužel tím, že již Vámi byla provedena oprava DEM jednotky, tak se situace komplikuje.
Co se týče PN/SN DEM jednotky, tak bych se obrátil přímo na Volvo cars, obávám se, že v ČR nebude schopen nikdo odpovědět.

wickey
Vůz: V70 D5 AWD, S60 D5, C70 T5 Cab, XC90 V8

Příspěvek od wickey »

neumim zhodnotit ktery servis te okradl, ale mam nekolik zkusenosti s pristupem servisu - no jo, prisla zenska, tu muzeme vo*ebat..

TO je fajn, ale imho skoda papiru - nikdy nikdo neprijde na to, kdo kde co vymenil + nic nedokazes.

btw neverim, ze se neda jeta DEM sehnat na ebay nebo allegro.
'01 C70 T5 cabrio - B5234T3, M56LK 176 kW #601 - signal red /// '06 V70 D5 AWD - D5244T4, M66 AWD 136 kW #459 - dawn blue pearl /// '06 S60 D5 - D5244T4, M66 136 kW #459 - dawn blue pearl
'08 XC90 V8 AWD Sport - B8444S, AWTF-80 SC 232 kW #612 - passion red /// '03 S60 T5 - B5234T3, AW55-50SN 184 kW #449 - mistral green metallic

ex: '84 760 GLE TD; '90 940 GLE; '96 850 2.5 20V; '91 440 1.8 K; '98 V70 R AWD; '97 850 R; '00 V70 R AWD, '87 740 GL, '97 850 GLE, '04 S60 R AWD, '98 V70 XC AWD Cross Country, '99 V70 XC AWD Cross Country, '99 S70 2.5 20V, '00 V70 XC AWD Cross Country, '04 XC90 2,5T AWD

Honza
Člen VK
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

Příspěvek od Honza »

Hezký počtení, a mohu jen souhlasit s tím co napsal už Lukáš. Celej text poslat rovnou na Volvocars.

Katerina

Příspěvek od Katerina »

Lukasi, dekuji za bleskove odpovedi, opravdu ctete skoro rychleji nez ja pisu :-) Pred rozpitvanim jednotky jsme samozrejme vse peclive za pritomnosti svedku nafotili. Potrebuji mit hlavne rychle auto v poradku, za 14 dni jedeme do hor.
Do volvocars jsem pred chvili cely pribeh napsala, dam vedet co mi odpovedeli.
Netvrdim, ze mi DEM ukradli jiste ve Svencaru, ale jsou hlavni podezreli kvuli predchozim zkusenostem s nimi ale stejne tak to mohli byt v Adusumu-nauctovali opravu a pritom jednotkuvymneili za starou+reload a ted se vyhybaji oprave zdarma v zaruce? S tim ze by na DEMku nesahli nepocitam, neco s tim udelat museli, protoze jsme jim auto predala v prosinci 2010 s nefunkcnim AWD a hlaskou "anti-skid service required" a par dnech mi je vratili plne funkcni a po jejich oprave cely rok vse bez problemu fungovalo.

Jinak nikdo za cely rok od auta nemel "klicky" auto jezdilo rok zcela bez poruchy a bez potreby servisu.

VIN auta je: YV1CZ595751177610

stitek z te DEM jednotky prikladam.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Honza
Člen VK
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

Příspěvek od Honza »

Oba jsou autorizovaný servisy, takže používají originál diagnostiku a každý připojení je evidováno v listě auta. Alespoň takové mám informace. Takže dohledat kde co bylo měněný by neměl být problém.

dali
Vůz: ---

Příspěvek od dali »

Katerina píše: PS2: Jo a vite ze Balcar chodi do kostela? nooo, to mi rekl jako odpoved na me obvineni, ze tu pojistku vytahli ucelove aby nasimulovali opravu.
Říká se, že největší svině vždycky chodily do kostela, takže po týhle argumentaci bych se měl obzvlášť napozoru 8)

LukášM

Příspěvek od LukášM »

Katerina píše:Lukasi, dekuji za bleskove odpovedi.
Nemáš za co :wink: Zítra zkusím přeposlat SN jednotky do nejmenovaného servisu Volvo, kde mám známého a uvidíme jak je schopný 8)

dali píše:Říká se, že největší svině vždycky chodily do kostela, takže po týhle argumentaci bych se měl obzvlášť napozoru 8)
Jsem od malička poslouchal od táty jak největší šmejdi jsou komunisti a košiláči :D

strycf

Příspěvek od strycf »

Tohle je min.na trestní oznámení. :bad:

Katerina

Příspěvek od Katerina »

LukášM píše:
Katerina píše:Lukasi, dekuji za bleskove odpovedi.
Nemáš za co :wink: Zítra zkusím přeposlat SN jednotky do nejmenovaného servisu Volvo, kde mám známého a uvidíme jak je schopný 8)

...to je presne co potrebuji, diky predem. Cekam na vysledky setreni :good:

Posledni dny premyslim kam se svym milackem ted budu jezdit?

LukášM

Příspěvek od LukášM »

Mimochodem sympatické zaměstnání :) Zrovna mám jednu plazmu v servisu :D

pavel.2

Příspěvek od pavel.2 »

to je dobrý a podle S/N by se možná mohlo dopátrat z jakého auta ta jednotka je

Katerina

Příspěvek od Katerina »

dali píše:
Katerina píše: PS2: Jo a vite ze Balcar chodi do kostela? nooo, to mi rekl jako odpoved na me obvineni, ze tu pojistku vytahli ucelove aby nasimulovali opravu.
Říká se, že největší svině vždycky chodily do kostela, takže po týhle argumentaci bych se měl obzvlášť napozoru 8)
Ja už jsem v tom Svencaru od začatku měla divný pocit. Jsem technik, to oni zpočátku neveděli, až kdyz jsem jim začala vyvracet ty pohádky co mi zkoušeli namluvit -.... na otazku "jak je mozne, aby se pokazila CEM i DEM jednotka nejednou, kdyz vsechny ty zavady (3 chybove zpravy, spadle budiky na pristrojovce, obcas imobilizer failure-neslo nai nastartovat), zavady se neobjevili postupne, ale objevili se vsechny najednou vecer predtim nez jsem k vam se zavadou prijela a predtim to auto nemelo chybicku." (v te chvili jsem jeste nevedela ze CEm neni ve skutecnosti vadna ale nezdalo se mi to od pocatku jsem mela podle projevu zavady pocit ze ta CEM byt vadna nemuze)
p. Balcar mi odpovedel: "to je jasne, ta DEM jednotka znicila tu CEM jednotku, pani Kulhankova, nemela jste tu DEM tam v te Praze nechavat tenkrat opravovat, ted za to zaplatite 2x tolik co by jste platila u nas tenkrat" Ja na to: "ale pane Balcera vite jake napetove spicky by tam museli byt, vzdyt jsou ty ridici jednotky propojeny pouze pres 5 voltovou komunikacni CAN sbernici! A navic je to prumyslova sbernice a je odolna i proti velkemu prepeti, zkratu, takze i kdyby ta DEM byla uplne ve zkratu tak by to nemelo poskodit dalsi obvod pripojeny na CAN a zadne proudove zdroje tam nejsou!" Pauza. premyslel. a po chvili: " no tak nevim tak je to nahoda, nahody se proste stavaji. "
A pozdeji uz so daval trochu pozor co rika.
Kdyz jsme mu pozdeji pripomnela, jak mi povidal pohadku o tom ze DEM znicila CEM tak on: "porad to vytahujete, uz o tom nemluvte"

Tech perlicek je jeste vice treba jak mi v mailu popisovali podle ceho usoudili, ze je jednotka CEM vadna - totiz predtim nez jsme dala souhlas k jeji vymene jsem jim psala email, ze dle meho nazoru ta zavada v CEM neni, ze zavada bude nekde na sbernici at zkontroluji kabelaz a vsechny konponenty na teto sbernici - odmitli s povidackou o tom jak tu nasi CEMku merili scopem na stole odpojenou mimo auto a ze na vystupech pro CB (can bus) sit je pouze šum takze nase jednotka CEM je uplne mrtva!!! Opravdu, napsali mi to dokonce pisemne emailem-podepsan "autoelektrikar MArtin Dvorak" Tak si predstavte ze nam ted po vraceni te stare "mrtve" jednotky zpet do auta ten Svencarem namereny šum ridi cele auto :-) :-) :-) hahaha ......a je toho jeste vice, vedli jsme spolu nekolik dlouhych diskuzi/polemik-jedna povidacka za druhou.....Asi bych mohla vydat (zatim) tenkou knizku "Povidky ze Svencaru" ale nevim jestli by to nekdo cetl a jestli to tu nekoho zajima.

Pro iluustraci, takto je to na CB zapojeno viz obrazek....proto ta vadna DEM (ma svody jak jsme psala a je cela plna bordelu, oxidace) ma vliv na chovani CEM jednotky a celou sbernici a vlastne i na vsechny ostatni ridici jednotky zapojeme na teto sbernici a proto ty hlasky a dokonce i palubovka (=DIM) Kdyz DEM odpojim je na CB klid a vse funguje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Katerina dne 09 úno 2012 23:48, celkem upraveno 1 x.

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

čtu to a nestačim se divit...
abys měla šanci u soudu, muselo by se volvo čr rozhodnout shodit svuj autorizovanej servis a poskytnout data o načtených datech z auta. To je obávám se věc, kterou neudělaji, ale kdo ví...
Každopádně do toho budou zapojovat soudní znalce o 106 a takovej známej soudní znalec...
Bylo to smutné počtení, každopádně držim palce, ať to vyřešíš a hlavně se dopátráš pravdy.
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.

LukášM

Příspěvek od LukášM »

Pozor, soudního znalce určí soud a on podle přesného zadání vyhotový znalecký posudek. Samozřejmě soudního znalce bude mít i protistrana, která se může (bude) snažit tento posudek zpochybnit.

Jinak amatérismus v oblasti elektroniky je úsměvný a k pláči naráz. Trpělivost sice nějakou mám, ale tohle už bych asi nevydržel.

martines
Vůz: Saab 9-3Aero,9-5Troll,9-5Aero,9000Aero

Příspěvek od martines »

Se Svencarem osobní zkušenost nemám ale mám vlastní zkušenost s AUTOHASE Praha. Měl jsem hmatatelný důkaz o tom, že předchozího majitele obrali zhruba o 12000kč. Prodával vozidlo a nechal na něm udělat servisní prohlídku + kdyby bylo potřeba něco vyměnit. Bylo mu řečeno že je potřeba udělat brzdy právě v hodnotě 12000kč, s čímž on souhlasil a uhradil plnou cenu něco málo přes 23000.- nevím přesně.Takže prodával auto s vědomím že auto je po servise a po výměně resp.opravě brzd.
Já když kupoval auto po něm tak se ke mě dostal protokol co bylo na autě uděláno a u brzd byla poznámka "na žádost pana Fencla brzdy neřešit". Fencl je člověk který vydělal AUTOHASE v tomto případě 12000.- a který tam funguje jako prodejce ojetých aut. Ale pán už se k tomu nechtěl vracet, byl Fenclem tak otávený že to vzdal.
Suma sumárum, já koupil auto bez provedené opravy brzd a původní majitel zaplatil za něco co nebylo provedeno!!! Od té doby si nedělám iluze, takže by mě to vůbec nepřekvapilo.

scoff
Vůz: tak třeba trabant

Příspěvek od scoff »

i navzdory temto spatnym skusenostem z danym servisem tak se pohybujou mezi prvnimi 3 servisi v republice ve spokojenosti zakazniku :fool: :fool: :fool: (tezko tomu uverit )
S40 t4
S80 t6
S80 D5
V70II AWD 2,5 LPG

ruprecht
Vůz: S60 D5 Sport 136 kW MY 09

Příspěvek od ruprecht »

Do Svencaru jezdím na pravidelný servis pět let a vždy spokojenost a pohodový přístup. Ale je pravda, že moje polovolvo není narváno elektronikou.
Každopádně si myslím, že Volvo ČR bude spolupracovat. Pokud se nemýlím, tak každé napíchnutí na diagnostiku probíhá online a je evidováno, takže by neměl být problém se ke všem údajům dostat. Nevěřím že Volvo ČR bude případně krýt autorizovaný servis, spíš bych to viděl přesně naopak, důležitý bude prop ně spokojený zákazník. Jsem zvědavý jak to bude dál v tomhle případu pokračovat, doufám že tu budou přibývat informace o postupu ve věci.

ex V40 1,8i 92kW / 125 oslíků, B4184SM, rv´99 "Srebrny

HonzaS60D

Příspěvek od HonzaS60D »

Pěkný den ve spolek. Vždycky jezdím do autorizovaného servisu, což je drahota neuvěřitelná, ale chlácholím se, že se vyhnu podobným problémům. Ze jsou takoví šíbrové jako Svencar autorizováni Volvem, to mě zděsilo. Nemá někdo zkušenosti se servisováním v Německu? Slyšel jsem, že jsou nejen solidní, ale i levnější než v ČR.

martines

Příspěvek od martines »

HonzaS60D píše: Nemá někdo zkušenosti se servisováním v Německu? Slyšel jsem, že jsou nejen solidní, ale i levnější než v ČR.
Mám zkušenosti ale se SAAB servisem, servisní prohlídka asi o 4 tis. levněji než u nás. Mám to štěstí že v Drážďanech mají k autům velice dobrý vztah.
Kolega jezdí taky do Drážďan do Volva a taky si je chválí, jak kvalitou, tak i cenou i včetně cenou za materiál.

martines

Příspěvek od martines »

HonzaS60D píše:Pěkný den ve spolek. Vždycky jezdím do autorizovaného servisu, což je drahota neuvěřitelná, ale chlácholím se, že se vyhnu podobným problémům. Ze jsou takoví šíbrové jako Svencar autorizováni Volvem, to mě zděsilo. Nemá někdo zkušenosti se servisováním v Německu? Slyšel jsem, že jsou nejen solidní, ale i levnější než v ČR.
koukám že si z Ústí, takže Homolka nejblíž. Těm se ale vyhejbej velkým obloukem. Mám na ten servis jen špatné reference.

Katerina

Příspěvek od Katerina »

HonzaS60D píše:Pěkný den ve spolek. Vždycky jezdím do autorizovaného servisu, což je drahota neuvěřitelná, ale chlácholím se, že se vyhnu podobným problémům. Ze jsou takoví šíbrové jako Svencar autorizováni Volvem, to mě zděsilo. Nemá někdo zkušenosti se servisováním v Německu? Slyšel jsem, že jsou nejen solidní, ale i levnější než v ČR.
Vzdyt ja jsme tam prave z techto duvodu jezdila take. Dokonce i bezny servis! chtela jsem proste kvalitu bez rizika ze me nejaky garazista auto dodrbe. Ani ta cena se mi nazdala prilis vysoka-platila jsme 600,-/hod. Vzdyt cca 500 az 600,-/hod maji i u REnaulta. a nehazela bych vsechny autor. servisy do jednho pytle. Mam jeste Renaulta Scenika a jezdim do-myslim ze se jmenuji Automotoland -je to v Hlucine hned na vjezdu z Ostravy- a tam vzdy naprosta spokojenost. po oprave mi dokonce vzdy zavolaji asi z centraly a ptaji se mne jak jsem spokojena s opravou. Pěji na ne jen samou chvalu. Bude to asi tim, ze tam je nejaka kontrola zvenci zpetna vazba tak jsou snazivy hosi od Renaulta. Coz u Volva jste nekdy zazili, ze by se nekdo zajimal o Vasi spokojenost? Zatim mi ani z Volvocarsu neopeovedeli na mail poslany vcera-mozna odpovi az v pondeli nebo se jen radi? kravatakum casto zacina vikend uz v patek!
Pritom Volvo!!! Takova znacka! Tvari se jako luxusni znacka a pritom jejich pece o zakaznika nesaha ani po kotniky treba tomu Renaultu.

Jinak auto samotne je nejlepsi nejpohodlnejsi co jsme kdy mela. Ale beda jak se podela....kdo to opravi, je to nabite elektronikou-dobre s tou si treba i poradime-ale chce to vetsinou jeste reload a ten nezvladnem, kdyz se dela online. Ve Zline je pry superslusny autorizak Volvo, ale jezdit 200 km do servisu? Navic co kdyz se to nepodari v prubehu jednoho dne? to se tam budu muset ubytovat! Proto priste uz Volvo nechci.

a to ze Svencar je mezi 3-mi nejoblibenejsimi autorizaky bych nebrala v uvahu uz proto, ze vetsinu jejich zakosu tvori ti co tam jezdit museji, namaji na vyber, protoze maji auto v zaruce a tyto zakose ani neokradou a i kdyby ano, tak to nikdo neresi-nikdo to nezjisti, protoze v zaruce to stejne zaplati treti strana tj. Volvocars. Takze toto je uplne jina kategorie, tito zakosi si nemaji nac stezovat a pritom prave oni tvori ty statistiky spokojenosti. Me se treba nikdo od Volva neptal jak jsem spokojena a verim ze ani zadneho jineho pozarucniho zakose. Myslim, ze normalnich cash zakosu moc nemaji a jestli tak pouze jednorazove, kteri uz vickrat neprijdou.
Naposledy upravil(a) Katerina dne 06 srp 2018 14:30, celkem upraveno 1 x.

ruprecht
Vůz: S60 D5 Sport 136 kW MY 09

Příspěvek od ruprecht »

Katerina píše: 10 úno 2012 13:48 Coz u Volva jste nekdy zazili, ze by se nekdo zajimal o Vasi spokojenost?
Ano zažili. Třikrát mi po servise přišel dopis od Volvo ČR s dotazníkem na spokojenost. Kromě všeobecných dotazů ke spokojenosti se i ptali, zda bylo auto vráceno umyté apod.

ex V40 1,8i 92kW / 125 oslíků, B4184SM, rv´99 "Srebrny

Shockey

Příspěvek od Shockey »

Autorizované servisy (bez rozdílu značky) zajímá jen ten zákazník, který přijde, položí klíčky s tím, že to a to nefunguje a až to bude, ať se ozvou a nachystají fakturu.
Nejhorší je, že čím víc se člověk ptá a zajímá se o detaily, tím rychleji se ho snaží zbavit.

Na mě moc neudělali dojem v Průhonicích, kde jsem kupoval starší XC70II. Všechno bylo v pohodě, jen v zadním světle nesvítily poziční diody. Dal jsem zálohu, domluvil se na termínu převzetí a nechal do papírů napsat, že požaduji výměnu. V den nákupu jsem tam přijel, auto bylo nachystané, tak jsem všechno ještě jednou prošel a diody pořád nesvítily.
Debata asi na 10 minut, kterou ředitel prodeje ojetých aut uzavřel s tím, že se omlouvají, že to nestihli a je to "jen" žárovička, kterou si teda mám koupit a opravit sám. Jako omluvu mi dali pár nějakých reklamních krámů a triko (mám 195 cm a dali mi vel. M :D ).
Dál jsem to neřešil, zaplatil a odjel. Radost z nového auta mě zkazil fakt, že "žárovička", která byla ve skutečnosti můstkem se čtyřma diodama stojí 1 800 bez DPH. Úspora dvou litrů jim asi stála za víc, než spokojenost zákazníka. Na druhou stranu mi jednou za čas pošlou nějaké prospekty a časák.

Před dvěma týdnama jsem si v Brně přebíral novou služební XC60, tak jsem zvědavý na jejich další after sale care. Prodejce by možná mohl být příjemnější, ale dva přijímací techniky znám z dřívějška, kdy jsem tam občas zajel s V50 a to jsou v pohodě týpci, kteří umí poradit a vyjdou ve všem vstříc.

Volvo je možná prémiová značka, ale zbytek už je jen a jen o lidech, kteří ji zastupují... a ti bohužel dělají její image.

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“