Tak jsem je vedle sebe postavil a zde je výsledek... Astra J Sports Tourer je v každém rozměru - výška, šířka, délka, rozvor, rozchod - větší, než 850 Wagon...

Nemyslíš ale na zadních sedačkách, že ne... v 850 a V70 II je to limitní... a V70 III zejména za spolujezdcem je vyloženě tragédie...Petr.L píše:Moje žena by zase asi jiné auto než Volvo 850 / V70 nechtěla, protože když s ním čelně sundala dodávku, tak se přesvědčila o kvalitě a bezpečnosti. Také bych teď neřekl, že je naše současná V70 nějak velké auto - zvenčí, uvnitř je hooodně místa. Když si sednu do Fabie, tak si připadám, jak kdybych byl zavřenej v krabici od bot. To je samozřejmě nepoměrně jiné auto, ale velikostně podobná octavia II je na tom pořád stejně dost blbě...
Číst umím, ale radši se zeptám, protože se to příčí zdravýmu rozumu. To je na tom V70III opravdu ještě hůř než 850/V70I?tnemec píše:v 850 a V70 II je to limitní... a V70 III zejména za spolujezdcem je vyloženě tragédie...
Napíšu to na plnou hubu. Když jsem poprvý sedl do trojkový V70 na oficiální světové premiéře v Ženevě (ještě před autosalonem), tak jsem byl doslova v šoku, jak málo je za spolujezdcem místa... problém je, že před spolujezdcem se strašně brzo zvedá podlaha a mám-li sedět vepředu na spolujízdě pohodlně, mám tendence se odsunovat dozadu a pak je na zadních sedačkách na tuto třídu tragicky málo místa... A pak jsem si to ještě mnohokrát ověřil... dokonce v ofiko materiálech píšou o vzdálenosti mezi sedačkou a opěradlem 60 cm... stejně jako v Astře, ale v Astře nemá spolujezdec ani řidič nutkání šoupat se tak moc dozadu, takže reálně je tam trochu víc místa, ale opakuji - je to opravdu limitní... 4 cm méně a už by to byl průšvih...dali píše:Číst umím, ale radši se zeptám, protože se to příčí zdravýmu rozumu. To je na tom V70III opravdu ještě hůř než 850/V70I?tnemec píše:v 850 a V70 II je to limitní... a V70 III zejména za spolujezdcem je vyloženě tragédie...Já teda 850/70 beru jako maximálně třímístný auto na pohodlný cestování na dálku. Jak se někdo čtvtej cpe za mě a kope mi do sedačky a kolenama do opěradla, přestává mě jízda bavit. Pátýho naberu tak možná v ohrožení života, to už je fakt vopruz
![]()
Nejprostornější auto kterým jsem za poslední dobu jel bylo dvojkový Mondeo v kombíku. Tam je fakt místo na rozdávání. Škoda že je to takovej sráč.... Myslel jsem že právě V70III na tom bude s místem podobně jak to Mondeo.
ani u s90 executive?Petr.L píše:nicméně to bych nechtěl v žádném autě na zadní sedačce
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé