Já bych za BMW tedy rozhodně neměnil a už vůbec ne za X5, to auto mi přijde prostě odpuzující. Servis bude určitě náročnější než u Volva, takže je potřeba mít o něco více na banánky než u volva.
Navíc smysl SUV mi uniká a nenacházím v něm žádnou přidanou praktičnost oproti slušnému kombíku.
Ale hlavní důvod proč bych neměnil je renomé těch značek a typem lidí kteří si je kupují. Jeden známý říká X5 a podobným autům zm*d kára:-)
Takhle bych to nechtěl bagatelizovat, či vyvolávat nějaký flame, ale upřímně, kolikrát Vás vymyškoval člověk v BMW a kolikrát ve volvu:-)
Proč miluju volvo, je to, že to je nenápadný ušlechtilý vůz, který nemá potřebu na sebe zbytečně upozorňovat, či si na něco hrát. Navíc má takové hezké synonymum "nejbezpečnější auto na světě" (i když to už asi dávno nebude pravda).
Přestěhoval jsem se na vesnici, která má 400 obyvatel a nikoho tu svýma volvíkama nepobuřuji a můžu jít v klidu na pivo aniž by mi někdo záviděl, či mi předhazoval, že jsem pražák s BMW, nebo s Audi. (prosím brát trochu s nadhledem)
Dalším docela zajímavým argumentem je oblíbenost u zlodějů. Kolik se ukradne bramboráků a kolik volvíků?
Jinak samozřejmě proti BMW nic nemám, auta se mi líbí a je s nima rozhodně pěkné poježdění, ale můj šálek kávy to prostě není.
Okolo těch 350k se dá sehnat už docela zajímavá V70 III, to by teda lákalo mně mnohem více... Např:
https://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/volvo/v70/9294264