19.11: Doplňuji foto střechy a lícování zadních dveří. Na střeše se nepatrně rozjelo slícování lišt proti střeše, zadní díly lišt zajely pod ty přední. Myslíte, že je kastle ohnutá - tj. na odpis?
Upravil jsem název, zjištěno mírné ohnutí zadních nosníků - viz foto. Na fotkách není příliš patrné, v reálu je vidět mírné prohnutí "do luku" na obou stranách. Zadní dveře se při otevírání lehce přidírají - o těsnící gumy a zámek, nepatrně více na straně řidiče. Při jemném zavření dveře odskočí a nedovřou. Co myslíte, je to opravitelné?
Ahoj, dnes se mi strefil kolega motorista zezadu do auta. Zastavil jsem na přechodu, abych při pátku pustil zmrzlého důchodce a protože všechny dobré skutky musí být potrestány, napálil do mě borec zezadu. Prý jel cca. 60, každopádně pecka to byla jak z děla. O síle nárazu asi nejlépe vypovídá stav "útočníka". Náraz nebyl offset, ale plocha na plochu. Mě nic nebolí, jen trochu cítím místo, kam jsem se bouchl zezadu do hlavy o opěrky.
Auto, na to jaká to byla pecka vypadá "relativně" dobře. Rána mě posunula o cca. 3 metry dopředu, nárazník je vmáčknutý dolů a pod auto, 5té dveře jsou zavírat, výfuk je ohnutý směrem dolů. Řidičova sedačka má strženou regulaci sklonu. Hrana dveří proti střeše "lícuje". Na střeše není patrné zvlnění.
Otázka na kterou si neumím odpovědět je, co všechno může být poškozené, jak se auto podaří opravit a zda nemůže být nárazem vyvoláno poškození něčeho jiného i vzdáleného od místa nárazu. Např. se kompletně uvolnily plasty pod volantem i před nohami spolujezdce apod.
Díky za názor.
Daniel
p.s.: Volvo mě přesvědčilo o svých kvalitách, automobil Seat (útočník) je prý na odpis, dveře řidiče šly otevírat jen s odporem za zvuku otevírané plechovky.